Ο κινητήρας ρυθμίζεται από ένα διαδραστικό σύστημα ελέγχου τύπου Motronic,που περιλαμβάνει καταλυτικό μετατροπέα και αισθητήρα οξυγόνου, που λειτουργεί εξαιρετικά αποτελεσματικά ώστε να διασφαλίσει πως θα μειώνεται ιδανικά κάθε βλαβερή ουσία στα καυσαέρια. Για τον έλεγχο των εκπομπών χρησιμοποιείται ένας καταλυτικός μετατροπέας με μεταλλική βάση και πολύτιμα μέταλλα στην επιφάνεια όπως παλλάδιο και ρόδιο.
Αυτά τα πολύτιμα μέταλλα έχουν καταλυτική δράση, μετατρέποντας τις επιβλαβείς ουσίες όπως μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες και οξείδιο του αζώτου σε λιγότερο βλαβερές ουσίες. Η αναλογία αέρα/καυσίμου στη διαδικασία καύσης είναι καθοριστική για την αποτελεσματικότητα του καταλυτικού μετατροπέα. Ιδανική για αυτό είναι η αναλογία 14,7 μέρη αέρα προς ένα μέρος καυσίμου.
Ο αισθητήρας οξυγόνου μετράει το περιεχόμενο υπόλοιπο οξυγόνο στα καυσαέρια, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τα αναγκαία σήματα διόρθωσης στη μονάδα ελέγχου για τη σύνθεση του μείγματος. Αυτό διασφαλίζει καυσαέρια με φιλικά χαρακτηριστικά για το περιβάλλον σε συνεχή βάση.
Οι ρυθμιζόμενοι καταλύτες που είναι εγκατεστημένοι σε συστήματα εξατμίσεων βασιζόμενα στην απόδοση με ευχάριστο ήχο αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για τις μοντέρνες μοτοσικλέτες, τόσο για τον αναβάτη όσο και για το περιβάλλον.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

περισσοτερη αναλυση

spinner