Πριν απο καθε ταξιδι

Εδώ μπορείς να βρεις μερικές απλές προτάσεις για να απολαμβάνεις την οδήγηση της BMW σου όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε τελική ανάλυση, είναι ένα πολύτιμο κομμάτι τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι η προσεκτική μεταχείριση είναι σημαντική για μακρόχρονη και άψογη λειτουργικότητα.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας μικρός έλεγχος αξίζει πάντα τον κόπο.

Φωτιστικά Σώματα

Πριν από κάθε ταξίδι, ελέγχεις τη μεσαία σκάλα, τη μεγάλη σκάλα, τα πίσω φώτα και τα φώτα φρένων. Μπορεί να τοποθετούμε μόνο ανταλλακτικά άριστης ποιότητας και να ελέγχουμε ότι όλα εργάζονται άψογα σε κάθε σέρβις, αλλά ένας δικός σου γρήγορος έλεγχος πάντα είναι χρήσιμος.

Πίεση ελαστικών

Η σωστή πίεση αέρα είναι μία από τις πιο σημαντικές βάσεις για την άψογη συμπεριφορά οδήγησης. Με τη μικρή τρόμπα ποδιού της BMW Motorrad μπορείς να ελέγχεις την πίεση και να τη ρυθμίζεις κατάλληλα για να  ταιριάζει με το φορτίο και το στυλ οδήγησής σου. Οι σωστές τιμές αναφέρονται ρητά στις οδηγίες λειτουργίας.

Στάθμη λαδιού

Το λάδι λιπαίνει τον κινητήρα και βοηθά την ομαλή λειτουργία του αλλά ταυτόχρονα, το λάδι τον ψύχει και τον διατηρεί σε ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας. Το γνήσιο λάδι κινητήρα ADVANTEC της BMW είναι προσαρμοσμένο για να ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις των κινητήρων υψηλής απόδοσης της BMW Motorrad. Χάρη στη μοναδική σύνθεσή του, το γνήσιο λάδι κινητήρα της BMW εγγυάται ότι η μοτοσικλέτα σου θα λειτουργεί ομαλά για μεγάλο διάστημα. Έτσι να είσαι πάντα βέβαιος ότι υπάρχει η σωστή ποσότητα λαδιού στον κινητήρα, στο κιβώτιο ταχυτήτων και στο μηχανισμό κίνησης. Πάρα πολύ λάδι μπορεί να έχει επίσης αρνητικές συνέπειες, καθώς η πίεση λαδιού στον κινητήρα είναι σχεδιασμένη για καθορισμένη ποσότητα.

Μανέτες

Τα χέρια σου ελέγχουν τον συμπλέκτη και το φρένο, τα πόδια σου φρενάρουν και αλλάζουν ταχύτητες. Έτσι και οι τέσσερις μοχλοί θα πρέπει να λειτουργούν άψογα ιδιαίτερα όταν οι μοχλοί ποδιού έχουν δυνατότητα ρύθμισης. Ενώ οι ρυθμιζόμενοι μοχλοί πολλών από τα μοντέλα μας κάνουν την καθημερινή οδήγηση ακόμη πιο απολαυστική. Αν αναζητάς το απολύτως μέγιστο τα εξαρτήματα HP της BMW Motorrad είναι η σωστή κίνηση. Τα εξαρτήματα που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, τιτάνιο και αλουμίνιο μετατρέπουν κάθε μοτοσικλέτα σε μοναδική.

Εξοπλισμός

Ο ρουχισμός σου φυσικά εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Αλλά πάντα εδώ να αναλογίζεσαι την ασφάλεια. Η BMW Motorrad Ride & Style προσφέρει μεγάλη ποικιλία λειτουργικού και στιλάτου ρουχισμού καθώς και εξαρτήματα σχετικά με την ασφάλεια για όλες τις καιρικές συνθήκες. Για να προστατέψεις και να προετοιμάσεις τη μοτοσικλέτα σου για όλες τις καιρικές συνθήκες προσφέρουμε τα γνήσια προϊόντα φροντίδας BMW. Αυτό που θα πρέπει επίσης να λαμβάνεις υπόψη είναι ότι ακόμη και η καλύτερη φροντίδα δεν σταματά τη διαδικασία γήρανσης: τα προστατευτικά και τα κελύφη του κράνους γίνονται εύθραυστα με το χρόνο, έχουν την τάση να σπάνε και χάνουν την προστατευτική λειτουργία τους. Το δέρμα και τα τεχνικά ρούχα χρειάζονται επίσης φροντίδα: για να εξακολουθούν να αναπνέουν.

Αυτοέλεγχος

Για τη μέγιστη οδηγική απόλαυση, θα πρέπει και εσύ να είσαι σε φόρμα. Επειδή μόνο όταν είσαι υγιής και ισορροπημένος, θα ευχαριστιέσαι τη μηχανή σου. Απλά βεβαιώσου να αδειάζεις το νου σου πριν ξεκινήσεις.
Έλεγχος καιρικών συνθηκών

Προσάρμοσε το στυλ οδήγησής σου στις καιρικές συνθήκες. Να θυμάσαι ότι όχι μόνον εσύ – αλλά επίσης και ο κινητήρας σου και τα ελαστικά σου απαιτούν ορισμένη θερμοκρασία λειτουργίας, ώστε να λειτουργούν άριστα. Όσον αφορά το ρουχισμό: όχι να κρυώνεις, αλλά ούτε και να ζεσταίνεσαι. Δώσε προσοχή όχι μόνο στους ελιγμούς, αλλά και στην προστασία σε πτώση.
Έλεγχος διαδρομής

Αν έχεις επίγνωση της κατάστασης κυκλοφορίας στη διαδρομή σου σε βοηθά πραγματικά να χαλαρώσεις. Επίσης, σου επιτρέπει να προγραμματίσεις κατάλληλα τον χρόνο που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου. Από το βασικό μοντέλο έως το σύστημα πλοήγησης εκτός δρόμου – με τα συστήματα πλοήγησης της BMW Motorrad θα φτάνεις πάντα στον προορισμό σου αξιόπιστα.

Στο ταξιδι

Οι μοτοσικλέτες BMW είναι ιδιαίτερα καλά προετοιμασμένες για μεγάλο ταξίδι. Χάρη στην εργονομία τους, μπορούν εύκολα να ταξιδεύουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Επιπλέον, τα πάντα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για απαιτητική συνεχή λειτουργία. Αμέτρητες λύσεις αποθήκευσης σου προσφέρουν ακριβώς τη σωστή δυνατότητα μεταφοράς για όλα σου τα μικροπράγματα σε κάθε μοντέλο. Όμως, θα πρέπει πάντα να βεβαιώνεσαι ότι τα πάντα είναι τοποθετημένα με ασφάλεια, επειδή ασκούνται μεγάλες δυνάμεις στις αποσκευές σου, ανάλογα με την επιφάνεια του δρόμου και το στυλ οδήγησής σου. Εδώ είναι μερικές ακόμη συμβουλές πριν σου πούμε: καλά ταξίδια!
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι ώστε κάθε ταξίδι να είναι όσο το δυνατό πιο όμορφο.

Αποσκευές

Όσο λιγότερες αποσκευές έχεις, τόσο πιο ελεύθερος είσαι. Ειδικά σε μοτοσικλέτα. Ανάλογα με το που αφήνεις τη μοτοσικλέτα σου, θα πρέπει πάντα να παίρνεις τις αποσκευές σου μαζί σου στη σκηνή ή στο δωμάτιο. Οι αποσκευές σου θα πρέπει να είναι καλά συσκευασμένες. Τα γνήσια αξεσουάρ BMW Motorrad προσφέρουν μεγάλη γκάμα λύσεων αποσκευών – πλαϊνές βαλίτσες, τσάντες ρεζερβουάρ, μπαγκαζιέρες ή ακόμα και κυλινδρικούς σάκους – σχεδόν το σύνολο των οποίων είναι απολύτως στεγανά και ειδικά προσαρμοσμένα στην BMW σου. Να τοποθετείς πάντα τις βαριές αποσκευές στο κάτω μέρος. Με αυτό τον τρόπο, θα έχει την μικρότερη δυνατή επίδραση στη συμπεριφορά οδήγησης. Αλλά πάντα να προσαρμόζεις τον τρόπο οδήγησής σου στο φορτίο σου.

Σχεδιασμός διαδρομής

Σχεδίασε προσεκτικά, απόλαυσε σωστά: κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα μάτια σου θα πρέπει να είναι πάντα στο δρόμο. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τις απαιτούμενες πληροφορίες γρήγορα και με ασφάλεια. Οι μικρές συσκευές μας με GPS πλοήγηση ή η τσάντα ρεζερβουάρ με διαφανή θήκη χάρτη είναι πολύτιμα βοηθήματα. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να σκεφτείς και την αυτονομία καυσίμου στο σχεδιασμό της διαδρομής - και σε σχέση με το ρεζερβουάρ και με τη δική σου διατροφή.

Διαλείμματα

Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ατομικής επίδοσης όταν πρόκειται για ενέργεια και αντοχή. Η μοτοσικλέτα σου δίνει άμεση και εντατική οδηγική απόλαυση, ενώ απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από ό,τι η οδήγηση αυτοκινήτου. Έτσι τα αποθέματα μειώνονται γρηγορότερα: η συγκέντρωση και οι δυνατότητες αντίδρασης πέφτουν και αυξάνει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης κατάστασης – τη στιγμή που κλείνουν τα μάτια. Έτσι, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια, να προγραμματίζεις πάντα επαρκή διαλείμματα.

Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων

Αυξημένη ασφάλεια σε όλες τις διαδρομές: το δίκτυο επίσημων εμπόρων μας εκτείνεται σε 80 χώρες και 1200 διευθύνσεις, ενώ το έτος 2020, θα υπάρχουν ήδη πάνω από 1500 καταστήματα Επίσημων Εμπόρων BMW Motorrad.

BMW Motorrad Mobile Care

Η αξιοπιστία των μοτοσικλετών μας έχει ύψιστη προτεραιότητα. Σε περίπτωση βλάβης, το Πρόγραμμα BMW Motorrad Mobile Care είναι στο πλευρό σου και δεν είναι μια απλή οδική βοήθεια. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη υπηρεσiα που καλύπτει όλη την Ευρώπη και παρέχεται δωρεάν για 2 χρόνια σε όλες τις καινούργιες μοτοσικλέτες BMW.

Απλώς κάλεσε την υπηρεσία BMW Motorrad Mobile Care και οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας θα σε εξυπηρετήσουν τηλεφωνικά ή ένα εξοπλισμένο Servicemobile θα βρεθεί κοντά σου για να σου παρέχει επιτόπου υποστήριξη.
Εντός Ελλάδος: 210 91 18 100
Εκτός Ελλάδος: +30 210 91 18 100

Πριν απο το χειμωνα

Οι επιφάνειες μιας BMW έχουν πολύ υψηλής ποιότητας φινίρισμα. Είτε είναι με βαφή ψεκασμού είτε βαμμένες με άλλη κατεργασία ή είτε μεταλλικές – χρησιμοποιούμε μόνο τα υψηλότερης ποιότητας προϊόντα. Όμως, αλάτι στο δρόμο, υγρασία και θερμοκρασίες μπορούν να επιδράσουν σε οποιοδήποτε υλικό. Αν είναι να "βάλεις στην άκρη" τη μοτοσικλέτα σου, τότε αποθήκευσέ την σε ζεστό και στεγνό μέρος. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα καλύμματα επιτρέπουν επαρκή αερισμό. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος της δημιουργίας υγρασίας – με αποτέλεσμα την διάβρωση. Αν θέλεις να είσαι απόλυτα ασφαλής, χρησιμοποίησε ελαφρύ λάδι, όπως για ποδήλατο (το ανοιχτό κόκκινο λάδι ψεκασμού) – ψέκασέ το ελαφρά επάνω στη μοτοσικλέτα σου. Ιδιαίτερα οι μεταλλικές επιφάνειες προστατεύονται τότε καλύτερα από τη διάβρωση. Πριν την έναρξη της σεζόν, προτείνουμε πλύσιμο με υγρό πιάτων σε χλιαρό νερό και μαλακό σφουγγάρι. Φυσικά, ο συνεργάτης σου της BMW Motorrad θα έχει και περισσότερες συμβουλές.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να είσαι πάντα καλά προετοιμασμένος.

Καθαρισμός

Ξέπλυνε τακτικά τις αποθέσεις αλατιού αν κινείσαι το χειμώνα και ενίσχυεσε τη φροντίδα με κατάλληλα μέσα. Χρησιμοποιήστε το πιεστικό μηχάνημα καθαρισμού απαλά και μην κατευθύνεις τη δέσμη του νερού απευθείας στο στόμιο εισαγωγής και στα ρουλεμάν. Φυσικά μπορείς να προμηθεύσεις τα προϊόντα καθαρισμού από εμάς. Από τον καθαρισμό έως το γυάλισμα: τα γνήσια προϊόντα φροντίδα BMW προσφέρουν τέλεια φροντίδα για τη μοτοσικλέτα σου. 

Ανακουφίζοντας το πλαίσιο

Σου συνιστούμε να στηρίζεις τη μοτοσικλέτα στο κεντρικό σταντ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτσι ώστε να μην είναι σε συνεχή καταπόνηση τα ελαστικά και τα ελατήρια την περίοδο ακινησίας του χειμώνα. Προκειμένου να αποφεύγεις σημάδια στα ελαστικά από την ακινησία, θα πρέπει κατά καιρούς να μετακινείς για λίγο την BMW σου – μπορείς να το κάνεις και στο πιο στενό μέρος.

Φόρτιση της μπαταρίας

Αν η μοτοσικλέτα σου δεν κινείται για μεγάλο διάστημα, η φόρτιση της μπαταρίας πέφτει. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι έπρεπε να αφαιρέσουν την μπαταρία με κόπο και να την μεταφέρουν στο ζεστό διαμέρισμά τους, προκειμένου να την φορτίσουν για την έναρξη της σεζόν. Σήμερα, υπάρχουν πολύ καλές συσκευές φόρτισης, που συνήθως συνδέονται στην μπαταρία, χωρίς αυτή να χρειάζεται να αφαιρεθεί όπως ο φορτιστής μπαταρίας BMW Motorrad. Πολύ πρακτικό, εφόσον όμως έχετε πρόσβαση σε πρίζα.

Αναλώσιμα

Τα συνθετικά λάδια της BMW σου δεν είναι μόνο εξαιρετικά ανθεκτικά στη λειτουργία, αλλά αντέχουν και στη δοκιμασία του χρόνου στις περιόδους ακινητοποίησης. Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται άψογα, ακόμη και μετά το χειμώνα μετά από σύντομη προθέρμανση. Συστήνονται ιδιαιτέρως τα γνήσια λάδια κινητήρα ADVANTEC της BMW και η σειρά Original Expert της BMW που ταιριάζει τέλεια με τον κινητήρα της δική σας BMW Motorrad. Τα μεταλλικά ρεζερβουάρ καυσίμου, σου συνιστούμε να τα γεμίζεις πριν την ακινητοποίηση, γιατί διαφορετικά το ρεζερβουάρ μπορεί να διαβρωθεί από συμπυκνώματα υγρασίας στο εσωτερικό. Τα πλαστικά ρεζερβουάρ δεν έχουν θέμα. Σε μοτοσικλέτες που λειτουργούν με καρμπιρατέρ, θα πρέπει να αποσυνδέσεις το σωλήνα τροφοδοσίας μεταξύ του ρεζερβουάρ και του καρμπιρατέρ και να αφήσεεις το καύσιμο να στραγγίξει από το καρμπιρατέρ ώστε να αποφύγετε τα ιζήματα. Σε σύγχρονους κινητήρες με ψεκασμό – όπως υπάρχει σε ολόκληρη τη γκάμα της BMW Motorrad – το μέτρο αυτό δεν χρειάζεται.

Συνεργάτες BMW κοντά σου.

Με το παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών μας, είμαστε εκεί για εσένα οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Βρες συνεργάτη της BMW κοντά σου και επωφελησου από τις προσφορές στο σέρβις μας.

Βρες συνεργατη service
spinner