Μία ιστορία, αμέτρητες ιστορίες

Οι άνθρωποι που διαμορφώνουν την ιστορία των μοτοσικλετών της BMW δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Όλα ξεκίνησαν με τον αρχιμηχανικό Max Friz, ο οποίος σχεδίασε την πρώτη μοτοσικλέτα BMW που παρουσιάστηκε στην έκθεση οχημάτων της Γερμανίας στις 28 Σεπτεμβρίου 1923. Τον ακολούθησαν σχεδιαστές, οδηγοί αγώνων, πρωτοπόροι που αμφισβήτησαν ομοίως το κατεστημένο. Ο Rudolf Schleicher συμμετείχε καθοριστικά το 1924 στην εξέλιξη του κινητήρα της BMW R 37, του πρώτου σπορ μοντέλου της BMW Motorrad. Ο Ernst Jakob Henne έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας το 1937 σε μια πλήρως επενδεδυμένη BMW 500 Kompressor με 279,503 km/h. Ο Georg «Schorsch» Meier κέρδισε το 1939 ως πρώτος μη Βρετανός σε μια Kompressor BMW το Senior TT στο Isle of Man. Ακόμα και σήμερα σκέφτονται προς τα εμπρός και εξελίσσουν, για παράδειγμα, νέες μελέτες οχημάτων με βάση τα νέα κινητήρια συστήματα. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα εικονογραφημένο έργο τέχνης για την 100-χρονη επέτειο της BMW Motorrad από το 2023

100 χρόνια σε μία εικόνα

100 χρόνια σε ένα έργο τέχνης: Τα highlights της ιστορίας 100 ετών της BMW Motorrad απεικονίζονται σε αυτό το έργο με παιχνιδιάρικο τρόπο. Τι ορόσημα μπορείς να ανακαλύψεις: τον κινητήρα boxer, τη θέση νικητή στο Paris-Dakar, το επετειακό μοντέλο με σωληνωτό πλαίσιο, το εργοστάσιο του BMW Group στο Βερολίνο και πολλά άλλα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
« 

Your story makes ours complete x 100 years

 »

Max Friz –
Αρχιμηχανικός από το 1917

Από το 1917, ο Max Friz είναι αρχιμηχανικός στην BMW και αφοσιώνεται στο μεγάλο του πάθος: την εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες θα φέρει το πλήρες σχέδιο μελέτης στο χαρτί. Τον Σεπτέμβριο του 2023, το όραμά του, η BMW R 32, θα παρουσιαστεί στην έκθεση οχημάτων της Γερμανίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Hans A. Muth
Αρχισχεδιαστής από το 1971

Ο Hans A. Muth είναι ο πρώτος σχεδιαστής της BMW Motorrad από το 1971. Το πάθος του για την ταχύτητα φέρνει στον δρόμο το 1973 το πρώτο Superbike της BMW Motorrad. Η R 90 S προκαλεί ενθουσιασμό με το στυλ της. Ακολουθούν πολλά ορόσημα σχεδίασης στην ιστορία προϊόντων της BMW Motorrad.

Edgar Heinrich
Vice President Design από το 2012

Υπό την ηγεσία του Edgar Heinrich δημιουργήθηκαν από το 2012, μαζί με πολλές άλλες μοτοσικλέτες, οι εμβληματικές Enduro τουρισμού BMW R 1200 GS ή ο υπεραθλητής S 1000 RR. Ωστόσο, στα σχέδιά του βρίσκεται και ο εξηλεκτρισμός των οχημάτων, για παράδειγμα η εξέλιξη του πρωτοποριακού ηλεκτρικού σκούτερ CE 04 ή πρωτότυπα όπως το Vision AMBY 2022.

100 χρόνια σε μία έκθεση

Με το σύνθημα «100 YEARS BMW MOTORRAD» η επετειακή έκθεση δίνει την ευκαιρία να βιώσει κανείς 100 χρόνια ιστορίας της BMW Motorrad. Κάνε ένα ταξίδι μέσα από 100 χρόνια γεμάτα πάθος, μεγάλα όνειρα και εντυπωσιακές ιστορίες. Διασχίζεις την ιστορία και μπαίνεις σε έναν συναρπαστικό κόσμο, που κάνει αισθητό το πάθος της οδήγησης μοτοσικλέτας με όλες τις αισθήσεις. Από σκηνές offroad μέχρι και αστικά περιβάλλοντα, εδώ μπορείς βιώσεις όλο το σύμπαν της BMW Motorrad. Και εδώ γίνεσαι μέρος της ιστορίας μας.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τοποθεσία

Η τοποθεσία

Η έκθεση βρίσκεται στο περίφημο «Schüssel» στο BMW Museum του Μονάχου. Την 12η Μαΐου του 2023 θα δοθεί η εκκίνηση και θα ανοίξουν οι πύλες για το κοινό. Ένας καλός λόγος για μια εκδρομή με τη μοτοσικλέτα – ή με όλη την οικογένεια.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέο «παλιό» Retro Roadster

Η R 12 nineT

Η R 12 nineT

Η εξέλιξη ενός θρύλου. Η νέα R 12 nineT συνεχίζει με συνέπεια το εμβληματικό Retro Roadster R nineT. Με νέα εργονομία, περισσότερο δυναμισμό και περισσότερο ρετρό εμφάνιση. Εξελίσσεται διαρκώς και παραμένει πιστή στον εαυτό της. Όπως πάντα: #SoulFuel pur. Όπως και πιο πριν: Ιδανικό για customizing. Είναι καθοδόν...Άρχισε να ανυπομονείς.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο λατρεμένα μοντέλα για την επέτειο

Δύο λατρεμένα μοντέλα για την επέτειο

Το 2023 γιορτάζουμε την ιστορία μας με δύο μοντέλα Edition: την BMW R 18 100 Years και την BMW R nineT 100 Years. Η R nineT με επιχρωμιωμένο ρεζερβουάρ καυσίμου και τεχνολογία Paint-on-Chrome θυμίζει την R 75/5 από το 1969. Η R 18 με το ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας υιοθετεί τη σχεδίαση της R 5 από το 1936. Τα δύο λατρεμένα μοντέλα περιορίζονται σε 1.923 τεμάχια το καθένα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

100 χρόνια στυλ και αξεσουάρ

Ταιριάζουν τέλεια με την επέτειο: ρούχα, αξεσουάρ και προαιρετικός εξοπλισμός της συλλογής μας Edition 100 Years. Τα κομμάτια είναι μοναδικά, για παράδειγμα, με μοναδικές λεπτομέρειες, μοναδικά stitchings ή ρετρό γραμμές. Τα αξεσουάρ, όπως τσάντες και μοκέτες για μοτοσικλέτες, διακρίνονται, μεταξύ άλλων, από το έμβλημα των 100 ετών και διατίθενται σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Ανακάλυψε εδώ μια ποικιλία από προϊόντα της συλλογής Edition 100 Years.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επεισόδιο 2 «The Future Shack»

Σε αυτό το επεισόδιο, το ταξίδι εξερεύνησης θα φτάσει στην Smart City Singapur. Ανακάλυψε τη γεμάτη παλμό μεγαλούπολη από την προοπτική των πρωταγωνιστών μας και άντλησε έμπνευση.

Ανακάλυψε τώρα

History continues

spinner