Η σταθερότητα είναι σημαντικός παράγοντας ώστε οι αναβάτες να ξεδιπλώνουν τις οδηγητικές τους ικανότητες – ειδικά σε φανάρια και σε ελιγμούς. Η σταθερότητα επηρεάζεται σημαντικά από τους ακόλουθους παράγοντες:
  • Το ύψος της μοτοσικλέτας: οι μηχανές Enduro έχουν συνολικά μεγαλύτερο ύψος λόγω μεγαλύτερης διαδρομής ελατηρίου και άλλων παραγόντων.
  • Βάρος οχήματος και κέντρο βάρους: οι μοτοσικλέτες BMW βαθμολογούνται με άριστα για το εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους τους.
  • Πλάτος μπροστινού τμήματος σέλας: οι σέλες της BMW Motorrad είναι στενότερες εμπρός. Αυτό κάνει το κατέβασμα από τη μοτοσικλέτα ευκολότερο.
Όσο φαρδύτερη είναι η σέλα, τόσο μεγαλύτερη εσωτερική καμπύλη ποδιού απαιτείται. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με ίδιο ύψος σέλας, μια μοτοσικλέτα μπορεί να σου επιτρέπει να πατήσεις και τα δύο πόδια στο έδαφος ενώ μια άλλη να πατάς μόνο με τις άκρες των ποδιών. Όλα εξαρτώνται από το πλάτος της σέλας. Η BMW Motorrad έχει ενσωματώσει αυτές τις ιδέες στο σχεδιασμό των σελών της. Τα αποτελέσματα: η πρόσβαση στο έδαφος είναι εύκολη χωρίς απώλεια άνεσης.
Υπάρχουν δύο τρόποι εξατομίκευσης του ύψους των μοτοσικλετών BMW. Ένας τρόπος είναι να χαμηλώσετε τη μοτοσικλέτα με το συνεχόμενης κλίμακας ρυθμιστικό ελατηρίου στις αναρτήσεις και τις μπουκάλες. Αυτό μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι οι αναβάτες. Ο δεύτερος τρόπος είναι με ειδικό σετ χαμηλώματος που παρέχεται από το εργοστάσιο.
Το ύψος της σέλας μπορεί να ρυθμίζεται χωριστά με το ρυθμιζόμενο στήριγμα για μονές σέλες. Αυτό γίνεται με λίγα απλά βήματα χωρίς τη χρήση εργαλείων και χωρίς απώλεια άνεσης. Με τη μέθοδο αυτή η σέλα μπορεί να χαμηλώσει έως και 30 mm.
Η BMW Motorrad προσφέρει επίσης σέλες σε διάφορα ύψη (χαμηλή σέλα, με άλλη επένδυση ή ψηλή σέλα, με έξτρα γέμισμα). Αυτές μπορούν να παραγγέλνονται στο εργοστάσιο χωρίς επιπλέον χρέωση. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν αργότερα ως προαιρετικός εξοπλισμός. Αυτό επιτρέπει τη ρύθμιση του ύψους σέλας κατά 30–40 mm.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

περισσοτερη αναλυση

spinner