Το προαιρετικό αξεσουάρ περιλαμβάνει το ASC (Automatic Stability Control) με μια ειδική ρύθμιση Enduro για τα Riding Modes Enduro και Enduro Pro. Περιλαμβάνει επίσης μια ειδική ρύθμιση enduro για το στάνταρ ABS της BMW Motorrad, που επίσης χρησιμοποιείται στστα Riding Modes Enduro και Enduro Pro. Το προαιρετικό Dynamic ESA είναι επίσης ενσωματωμένο σε αυτό το "περιβάλλον τρόπων λειτουργίας". Η ρύθμιση προσαρμόζεται κατάλληλα ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης (βλ. τμήμα ανάρτηση).
Κατά την οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους και σε δύσκολες συνθήκες κρατήματος, η ευθύνη του οδηγού είναι να επιλέξει το Riding Mode "Rain" εξαιτίας του μαλακού έλεγχου και των χαρακτηριστικών αντίδρασης, ενώ ακόμη έχει την πλήρη ροπή και το δυναμικό ισχύος στη διάθεσή του. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ASC (Automatic Stability Control, αυτόματος έλεγχος σταθερότητας) αντιδρά νωρίτερα από ότι στο Ridng Mode "Road". Αν η GS έχει το προαιρετικό αξεσουάρ Dynamic ESA, η δράση απόσβεσης του μπροστινού και του πίσω αμορτισέρ ρυθμίζεται μαλακά ανάλογα με τις συνθήκες.
Στο Riding Mode "Road" τα συστήματα ελέγχου ρυθμίζονται έτσι ώστε η ιδανική απόδοση να επιτυγχάνεται σε στεγνούς δρόμους. Αυτό το Riding Mode παρέχει αυθόρμητη και γραμμική αντίδραση γκαζιού και συνδυάζει αποτελεσματική, ήπια ικανότητα ελέγχου με ομοιογενή δημιουργία ροπής.
Ο τρόπος λειτουργίας "Dynamic" επιτρέπει στη νέα BMW R 1200 GS να επιδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα της. Ακόμη περισσότερη αυθόρμητη και άμεση αντίδραση γκαζιού, συγκρατημένη επέμβαση του ASC και δύσκαμπτη απόσβεση σε περίπτωση του προαιρετικού αξεσουάρ Dynamic ESA, επιτρέπει την αξιοποίηση όλου του δυναμικού της μοτοσικλέτας.
Στο Riding Mode "Enduro", η R 1200 GS δείχνει τον καλύτερο εαυτό της κατά την οδήγηση σε ανώμαλο δρόμο. Ομαλή αντίδραση γκαζιού, συγκρατημένη επέμβαση ελέγχου για το Enduro ASC, ιδανική κατανομή φρένου και ιδανική συμπεριφορά ελέγχου ABS μαζί με το υψηλής πρόσφυσης Dynamic ESA (προαιρετικός εξοπλισμός), κάνουν τη μοτοσικλέτα έτοιμη για νέους κόσμους Enduro. Ως αποτέλεσμα ακόμη και οδηγοί με λίγη εμπειρία Enduro ανώμαλου δρόμου θα είναι σε θέση να τα καταφέρουν γρήγορα με τη νέα R 1200 GS και να γνωρίσουν την απόλαυση οδηγώντας την. Το Riding Mode έχει ρυθμιστεί ιδανικά για χρήση με τα στάνταρ ελαστικά.
Για φιλόδοξους αναβάτες enduro, η BMW Motorrad προσφέρει τον τρόπο "Enduro Pro". Αυτό το Riding Mode με παρορμητικά χαρακτηριστικά απόκρισης κινητήρα έχει σχεδιαστεί για λειτουργία με ελαστικά με τακούνια. Ταυτόχρονα η λειτουργία ABS απενεργοποιείται στον πίσω τροχό όταν πατηθεί το πεντάλ φρένων. Το Dynamic ESA συντονίζεται στα χαρακτηριστικά έλξης και ιδανικής δύναμης. Το ASC ταιριάζει για επαγγελματική λειτουργία Enduro και επιτρέπει σημαντικά μεγαλύτερη ολίσθηση. Με αυτή τη διαμόρφωση η νέα BMW R 1200 GS μπορεί να επιδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα της ακόμη και εκτός δρόμου, ανοίγοντας ένα ολόκληρο νέο κόσμο για έμπειρους αναβάτες Enduro ενώ ενεργοποιεί ανώτερο έλεγχο της μοτοσικλέτας.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

περισσοτερη αναλυση

spinner