Η βασική αρχή του συστήματος στήριξης αυχένα BMW Motorrad είναι απλή – να στηρίζει το κεφάλι κατά την πρόσκρουση αποτρέποντας να βρεθεί σε επικίνδυνη, ακραία κλίση. Ο ειδικός σχεδιασμός του συστήματος στήριξης αυχένα της BMW Motorrad αυτό το επιτυγχάνει με τέσσερις τρόπους: με υλικό απορρόφησης τραντάγματος στην επιφάνεια και με επιφάνειες στήριξης του σώματος, υψηλή ευκαμψία των μεμονωμένων εξαρτημάτων, ελεγχόμενη συστολή ενός συστήματος κινούμενων τμημάτων οι επιφάνειες των οποίων έχουν αντίσταση τριβής, και έτσι διαχέουν ενέργεια σε ελεγχόμενα ανοίγματα κατά τη διάρκεια ακραίων προσκρούσεων για την απορρόφηση ενεργείας από το σύστημα.
Η μεγάλη αποτελεσματικότητα του συστήματος οφείλεται στο γεγονός ότι οι διατάξεις των δυνάμεων, που είναι συνήθεις σε ατυχήματα και προκαλούν τραυματισμούς, οδηγούνται κατευθείαν από το κεφάλι στο επάνω μέρος του σώματος. Έτσι δεν ασκούνται ισχυρές πιέσεις στους σπονδύλους της αυχενικής μοίρας.
Χάρη στη χρήση υψηλής ποιότητας και πολύ ελαφρών υλικών όπως κάρμπον και Kevlar, το σύστημα στήριξης αυχένα είναι ελαφρύ και έτσι πολύ άνετο να το φορά κάποιος. Η ελευθερία κίνησης της κεφαλής περιορίζεται ελαφρά σε όλες τις κατευθύνσεις, για προστασία από επικίνδυνη υπερέκταση. Όμως, όλοι οι απαραίτητοι άξονες κίνησης και οι γωνίες θέασης που χρειάζονται στην οδήγηση και την αίσθηση της μοτοσικλέτας παραμένουν ανεπηρέαστα. Ο αναβάτης γρήγορα εξοικειώνεται και δεν ενοχλείται όταν οδηγεί. Ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές και υψηλές ταχύτητες ή κατά τη διάρκεια σκληρής, έντονης οδήγησης σε ανώμαλο δρόμο, μόλις που αισθάνεστε το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad που κάθεται ελαφρά σαν πούπουλο στους ώμους.
Το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad μπορεί να φορεθεί επάνω ή κάτω από τυπικά μπουφάν μοτοσικλέτας. Είναι φτιαγμένο από δύο τμήματα, ένα εμπρός και ένα πίσω που συνδέονται με δύο κουμπώματα. Αυτά τα γερά και εύκολα στη χρήση κουμπώματα έχουν σκοπό να ανοίγει γρήγορα το σύστημα από αριστερά ή από δεξιά. Το κούμπωμα ανοίγει εύκολα με το ένα χέρι.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το σύστημα αρχικά δημιουργήθηκε για τους αγώνες ταχύτητας! Επομένως, όλοι οι επαγγελματίες σε αγώνες ταχύτητας ή εντούρο χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα αυχένα. Αλλά το σύστημα στήριξης αυχένα δεν είναι μόνο για τα σπορ ανώμαλου δρόμου, είναι η σωστή επιλογή και για τα σπορ πόλης. Γενικά δεν υπάρχει περιορισμός στην ομάδα των χρηστών. Το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad παρέχει μεγάλο πλεονέκτημα με όρους ασφάλειας για κάθε συνετό μοτοσικλετιστή, από τους επαγγελματίες έως και τους αρχάριους, για όλες τις χρήσεις της μοτοσικλέτας και εκτός του αγωνιστικού τομέα, για παράδειγμα για ταξίδια.
Το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad διατίθεται σε δύο κύρια μεγέθη: ένα για παιδιά και έφηβους μεταξύ 5 – 16 ή μικρόσωμους ανθρώπους, και ένα για ενήλικες. Προσαρμόζεται για να ταιριάζει στον αναβάτη χωρίς ανάγκη σημαντικών τροποποιήσεων, και είναι εφοδιασμένο με αποστάτες σε τρία διαφορετικά μήκη. Επιτρέποντας στο κολάρο να εκτείνεται ή να κονταίνει όσο χρειάζεται.
Το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad μπορεί να συνδυάζεται με όλα τα κράνη της BMW και όλα τα κοινά μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Για το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad συνιστάται η χρήση κράνους full face. Το σύστημα είναι δοκιμασμένο ότι είναι αποτελεσματικό και με ανοιχτά κράνη τύπου jet. Το σύστημα μπορεί να φορεθεί άνετα μαζί με το προστατευτικό πλάτης της BMW Motorrad καθώς και με άλλα συμβατικά προστατευτικά άλλων κατασκευαστών. Φορεμένο απλά επάνω από το μπουφάν, το σύστημα στήριξης αυχένα της BMW Motorrad φοριέται με οποιοδήποτε μπουφάν ή προστατευτική φανέλα της BMW Motorrad.
Το προστατευτικό μπουφάν της BMW Motorrad έχει προετοιμαστεί στο πίσω μέρος, για να υποδέχεται το πίσω μέρος του στηρίγματος αυχένα. Μόνο οδηγοί superbike με "πλάτη" στη δερμάτινη φόρμα τους χρειάζεται να κάνουν μια μικρή τροποποίηση στη φόρμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί μικρό άνοιγμα ανάμεσα στην πλάτη και τη στολή ώστε να μπορεί να περάσει το πίσω μέρος του προστατευτικού.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

περισσοτερη αναλυση

spinner