Γενικα

Η συσκευή πλοήγησης Navigator V της BMW Motorrad δεν έχει εκτυπωμένες οδηγίες λειτουργίας. Που τις βρίσκω;
Συνδέστε το Navigator V στον υπολογιστή σας με το παρεχόμενο καλώδιο USB. Οι οδηγίες λειτουργίας είναι αποθηκευμένες ως αρχείο PDF στον φάκελο "OwnersManual" ή στη σελίδα του Navigator V στο τμήμα Downloads (λήψεις).
Υπάρχουν δύο διαφορετικά πακέτα Navigator V. Που διαφέρουν;
Η διαφορά είναι απλή: η έκδοση για την προετοιμασία πλοήγησης δεν περιλαμβάνει τη βάση στήριξης με τα 4 πλήκτρα, καθώς η βάση στήριξης είναι ήδη προσαρμοσμένη από το εργοστάσιο.
Η εσωτερική μνήμη του BMW Motorrad Navigator V μπορεί να επεκταθεί;
Ναι. Η συσκευή διαθέτει θέση για κάρτα microSD για χάρτες έως 64GB (SDXC map). Η μνήμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χάρτες και για μουσική σε μορφή mp3. Βεβαιώσου ότι οι κάρτες SD είναι μορφοποιημένες σε FAT32. Η μορφοποίηση exFAT δεν υποστηρίζεται.
Πια είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα κάρτας μνήμης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο BMW Motorrad Navigator V;
Η συσκευή διαθέτει θέση για κάρτα microSD για χάρτες έως 64GB (SDXC map). Η μνήμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χάρτες και για μουσική σε μορφή mp3. Βεβαιώσου ότι οι κάρτες SD είναι μορφοποιημένες σε FAT32. Η μορφοποίηση exFAT δεν υποστηρίζεται.
Μπορώ να προμηθευτώ πρόσθετους χάρτες που δεν περιλαμβάνονται στο BMW Motorrad Navigator;
Ναι, όλοι οι χάρτες που διατίθενται από την Garmin ή για συσκευές Garmin μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Navigator V. Επιπλέον χάρτες μπορείς να προμηθεύεσαι και από τη BMW Motorrad και από την Garmin. Μπορείς να βρεις εποπτική παρουσίαση όλων των διαθέσιμων χαρτών στην ιστοσελίδα της Garmin.
Βρήκα σφάλμα στα δεδομένα του χάρτη. Πως μπορώ να αναφέρω σφάλματα και να διορθωθούν;
Σφάλματα στα δεδομένα χαρτών μπορείς να τα αναφέρεις στη Garmin χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Base Camp για επιπλέον επεξεργασία. Για να γίνει αυτό, συνέδεσε το Navigator V στον υπολογιστή σου και ανοίξτε το Base Camp. Εδώ μπορείς να αναφέρεις το σφάλμα με δεξί κλικ στο map view (εμφάνιση χάρτη) στην επιλογή "Report map error" (αναφορά σφάλματος χάρτη).
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το BMW Motorrad Navigator V ανεξάρτητα από τη μοτοσικλέτα, π.χ. στο αυτοκίνητό μου;
Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το Navigator V και στο αυτοκίνητο, απαιτείται σετ αυτοκινήτου που αποτελείται από βάση με ενσωματωμένο μεγάφωνο, στήριγμα για το παρμπρίζ και καλώδιο σύνδεσης. Αυτό μπορείς να το αποκτήσεις ως γνήσιο αξεσουάρ BMW με κωδικό 77 52 8 544 460.
Έχω ήδη σετ αυτοκινήτου για το Navigator IV μου. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για το Navigator V;
Αυτό γενικά είναι δυνατό. Το Navigator V ταιριάζει στο στήριγμα και ηλεκτρική τροφοδοσία από τη μπαταρία λειτουργεί επίσης. Όμως, σε αντίθεση με το Navigator IV, το Navigator V δεν έχει ενσωματωμένο μεγάφωνο. Και το σετ αυτοκινήτου για το Navigator IV επίσης δεν έχει μεγάφωνο, που σημαίνει ότι οι φωνητικές ανακοινώσεις δεν ακούγονται. Γι' αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς το σετ για το Navigator V με ενσωματωμένο μεγάφωνο.
Γιατί πρέπει να συμφωνώ με τους όρους της άδειας κάθε φορά που ανάβω το Navigator V μου;
Η συμφωνία με τους όρους της άδειας απαιτείται μόνο όσο η συσκευή δεν έχει ακόμη συνδεθεί με δορυφόρους και δεν έχει ακόμη κινηθεί. Μετά την πρώτη διαδρομή σου με το Navigator, δεν χρειάζεται πλέον να επικυρώνεις τη συμφωνία σου με τους όρους. Η σύνδεση μόνη δεν είναι αρκετή. Το Navigator θα πρέπει επίσης να έχει κινηθεί.
Έχω μεταφέρει διάφορες διαδρομές με το BaseCamp στο Navigator V, τις οποίες πλέον δεν χρειάζομαι. Παρόλο που σβήνω τις διαδρομές στη συσκευή, επανεμφανίζονται μετά την επαναφορά. Πως μπορώ να διαγράψω μόνιμα τις διαδρομές;
Όταν μεταφέρεις χρησιμοποιώντας το BaseCamp, οι διαδρομές και τα αγαπημένα αποθηκεύονται μόνιμα στη συσκευή. Αν θέλεις να διαγράψεις μόνιμα και μη αναστρέψιμα όλες τις διαδρομές και τα αγαπημένα από το Navigator, αρχικά διέγραψε διαδρομές και αγαπημένα στα σχετικά μενού. Κατόπιν συνέδεσε τη συσκευή στον υπολογιστή και διέγραψε όλα τα αρχεία στον υποφάκελο /GPX όπου είναι αποθηκευμένες διαδρομές και αγαπημένα.
Τι είναι ο δίαυλος LIN;
Ο δίαυλος LIN (τοπικό δίκτυο διασύνδεσης) είναι το πλέον σύγχρονο γενικό γραμμικό σύστημα επικοινωνίας στο όχημα. Είναι ένα ανοιχτό πρότυπο "κάτω από” τον δίαυλο CAN και χρησιμοποιείται όταν η τεχνολογία του διαύλου CAN απαιτεί πολύ χρόνο. Ο δίαυλος LIN διευκολύνει απλή επικοινωνία για ευφυείς αισθητήρες και ενεργοποιητές οι οποίοι δεν χρειάζονται το εύρος ζώνης και την ευελιξία του διαύλου CAN.
Τι σημαίνει TMC;
TMC είναι τα αρχικά για το Traffic Message Channel (κανάλι μηνυμάτων κυκλοφορίας). TMC είναι τα μηνύματα κυκλοφοριακών συμβάντων που μεταδίδονται από ραδιοφωνικές εκπομπές. Αυτή όμως η πληροφορία (TMC) δεν ακούγεται αλλά αποκωδικοποιείται από κατάλληλους δέκτες. Τότε η αποκωδικοποιημένη κυκλοφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόματα από τη συσκευή πλοήγησης για την αποφυγή διαδρομών με κυκλοφοριακή συμφόρηση ή κινδύνους.
Τι σημαίνει Text-to-Speech (κείμενο σε λόγο);
Text-to-speech για τον χρήστη του Navigator σημαίνει κυρίως ευκολία χρήσης. Γιατί η φωνητική αναγγελία δεν αναφέρει μόνο την κατεύθυνση αλλά επίσης και το όνομα του δρόμου. Αυτό προφυλάσσει από μπερδέματα σε στροφές και απλοποιεί την πλοήγηση. Οι προηγούμενες φωνητικές αναγγελίες προφέρονταν πάντα από πραγματική φωνή και προεγγράφονταν. Οι αναγγελίες τότε συνθέτονταν από επιμέρους αντίστοιχα φωνητικά τμήματα και αναπαράγονταν. Για να χρησιμοποιηθούν προ-εγγραφές ονομάτων οδών, θα έπρεπε να ψηφιοποιηθούν όλα τα ονόματα των οδών στον χάρτη, που θα ήταν αδύνατο με βάση τον όγκο τους. Η λειτουργία Text-to-speech όμως πραγματικά διαβάζει το κείμενο και προσομοιώνει αποτελεσματικά την ανθρώπινη φωνή. Έτσι δεν χρησιμοποιεί προεγγραφές, αλλά γνωρίζει πως να τονίζει κάθε γράμμα, συλλαβή και τους συνδυασμούς τους. Το αποτέλεσμα είναι μια αναγγελία που κάνει την πλοήγηση σημαντικά ευκολότερη για εσένα.

Ολα για το Bluetooth

Ποιες συσκευές μπορώ να συνδέω στο Navigator V μέσω Bluetooth;
Μπορείς να συνδέσεις συστήματα επικοινωνίας με δυνατότητα Bluetooth, κινητά τηλέφωνα, smartphone και άλλες συσκευές Navigator V με το BMW Motorrad Navigator V.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Media Player του BMW Motorrad Navigator V χωρίς ακουστικά Bluetooth, π.χ. μέσω καλωδίου;
Όχι, αυτό δεν είναι εφικτό. Το Media Player στο BMW Motorrad Navigator V είναι ενεργό μόνο όταν είναι συνδεδεμένο μέσω Bluetooth ακουστικό με δυνατότητα A2DP. Αν δεν είναι συνδεδεμένο ακουστικό Bluetooth, το BMW Navigator V μεταδίδει μόνο φωνητικές αναγγελίες μέσω καλωδίου για το ηχοσύστημα της BMW Motorrad.
Μπορώ να ακούω τις φωνητικές αναγγελίες του BMW Motorrad Navigator V χωρίς τη χρήση συστήματος επικοινωνίας Bluetooth;
Ναι, αυτό γίνεται. Για τις μοτοσικλέτες K 1600 GT, K 1600 GTL και R 1200 RT, οι φωνητικές αναγγελίες αναπαράγονται από τα ηχεία της μοτοσικλέτας μέσω του προαιρετικού εξαρτήματος του ηχοσυστήματος. Όταν χρησιμοποιείς το σετ αυτοκινήτου του BMW Motorrad Navigator V (κωδικός 77 52 8 544 460) οι φωνητικές αναγγελίες αναπαράγονται από το ηχείο που είναι ενσωματωμένο στη βάση στήριξης αυτοκινήτου.
Ποιά δεδομένα μπορούν να ανταλλαγούν μεταξύ δύο BMW Motorrad Navigator V μέσω Bluetooth;
Βολικό και πρακτικό: διαδρομές και αγαπημένα μπορούν να ανταλλαγούν μέσω Bluetooth. Όταν μεταφέρονται διαδρομές, μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στη διαδρομή όταν δεν είναι εγκατεστημένος ο ίδιος οδικός χάρτης και στις δύο συσκευές. Καθώς η διαδρομή πάντα επανυπολογίζεται από τα δεδομένα του χάρτη στη δεύτερη συσκευή.
Η μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth γίνεται και μεταξύ Navigator V και Navigator IV ή μεταξύ Navigator V και Navigator Adventure;
Όχι, η μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth δεν είναι δυνατή μεταξύ Navigator IV και Navigator V, επειδή ο Navigator V έχει ένα νεώτερο εσωτερικό σύστημα αποθήκευσης διαδρομών (που ονομάζεται Trips), που δεν είναι συμβατό με τον Navigator IV. Η μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth προς το Navigator Adventure δεν είναι δυνατή επειδή δεν υποστηρίζει Bluetooth. Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών Navigator Adventure γίνεται με το πρότυπο ΑΝΤ.

Επικοινωνια και Bluetooth

Μπορεί να συνδυαστεί το BMW Motorrad Navigator V με το σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad;
Ναι, το Navigator V έχει ενσωματωμένη διεπαφή Bluetooth. Μπορείς επομένως να το χρησιμοποιείς μαζί με το σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad. Έτσι φωνητικές αναγγελίες από το Navigator V μπορούν να μεταφέρονται ασύρματα στο κράνος της BMW Motorrad. Αυτό δεν διακόπτει την ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στα δύο κράνη BMW Motorrad. Οι φωνητικές αναγγελίες εδώ μεταδίδονται μόνο στο ένα κράνος (στο κράνος του οδηγού). Αν υπάρχει κινητό τηλέφωνο που υποστηρίζει Bluetooth όπως το Navigator V, αυτό συνδέεται κατ' ευθείαν με το Navigator V αντί με το κράνος. Μπορείς να το λειτουργείς εύκολα με το Navigator V. Με τον τρόπο αυτό οι εισερχόμενες κλήσεις εμφανίζονται στο Navigator V με τον αριθμό τηλεφώνου. Μπορείς επίσης να αποδέχεσαι ή να απορρίπτετε κλήσεις από το Navigator V. Μπορείς ακόμη και να πληκτρολογείς αριθμό. Εδώ, το Navigator V λειτουργεί ως πληκτρολόγιο.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συστήματα επικοινωνίας Bluetooth άλλων κατασκευαστών με το BMW Motorrad Navigator V;
Ναι, αυτό γενικά είναι εφικτό. Όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα δουλέψει χωρίς προβλήματα. Για καλύτερη λειτουργία, συνιστάται η χρήση συστήματος επικοινωνίας BMW Motorrad.
Τι θα πρέπει να κάνω για συνδέσω το BMW Motorrad Navigator V με σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad;
Οι σχετικές οδηγίες λειτουργίας περιγράφουν τη διαδικασία σύνδεσης συσκευών Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad και στο Navigator V.
Μπορεί το BMW Motorrad Navigator V να συνδέεται επίσης με το κράνος του αναβάτη μέσω Bluetooth, αν είναι συνδεδεμένο με ενδοεπικοινωνία με το κράνος του συνεπιβάτη;
Ναι, αυτό γίνεται. Όμως οι φωνητικές αναγγελίες και επίσης η μουσική από το Media Player μπορούν να ακούγονται μόνο σε ένα κράνος. Έτσι αν θέλεις να χρησιμοποιείς το Navigator V με δύο συστήματα επικοινωνίας BMW Motorrad, θα πρέπει πρώτα να το συνδέσεις σε ένα κράνος (κράνος του αναβάτη). Το δεύτερο κράνος συνδέεται με το πρώτο κράνος όπως περιγράφεται στις οδηγίες λειτουργίας του συστήματος επικοινωνίας BMW Motorrad. Η σύνδεση ενδοεπικοινωνίας παραμένει σε λειτουργία ακόμη και κατά τις φωνητικές αναγγελίες από το Navigator V.
Έχω εγκατεστημένο σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad στο κράνος μου, αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω την ένταση ήχου μέσω του ελεγκτή MMC.
Η ρύθμιση της έντασης ήχου στο σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad, που ελέγχεται από ελεγκτή MMC, απαιτεί την τελευταία έκδοση λογισμικού v250 του συστήματος επικοινωνίας BMW Motorrad. Το λογισμικό παρέχεται δωρεάν από την αντιπροσωπεία της BMW.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον έλεγχο ήχου του MMC σε R 1200 GS με κράνος Bluetooth που δεν είναι της BMW;
Όχι. Ο έλεγχος ήχου μέσω του ελεγκτή MMC απαιτεί το κράνος Bluetooth να επιτρέπει τηλεχειρισμό του ήχου. Ο τηλεχειρισμός με τον ελεγκτή MMC υποστηρίζεται μόνο από το σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad.
Όταν χρησιμοποιώ το BMW Motorrad Navigator V με σύστημα ενδοεπικοινωνίας κράνους, ακούω έναν ήχο κάθε φορά που πιέζω ένα πλήκτρο ή την οθόνη. Πως μπορώ να το αποφύγω;
Όταν χρησιμοποιείς το Navigator V μαζί με σύστημα επικοινωνίας Bluetooth, συνιστούμε να απενεργοποιήσεις τον ήχο πλήκτρου και τον ήχο οθόνης. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε την κύρια σελίδα του Navigator V και πάτηστε "Volume" (ένταση ήχου). Στην επόμενη σελίδα, πιέστε το κλειδί στην επάνω αριστερή γωνία. Για να απενεργοποιήσεις τον ήχο πλήκτρου, αφαίρεσε το πράσινο τσεκ πιέζοντας "key tones" (ήχοι πλήκτρων).

Κινητο τηλεφωνο και Bluetooth

Μπορώ να συνδέσω το κινητό μου τηλέφωνο στο Navigator V για σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 10 δευτερόλεπτα), όμως μετά η σύνδεση διακόπτεται. Μετά από αυτό εμφανίζεται μήνυμα λάθους στο Navigator V. Όμως η σύνδεση μέσω Smartphone λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Καθώς το Navigator V δεν έχει ενσωματωμένο ηχείο, το μήνυμα αυτό εμφανίζεται αν δεν υπάρχει στην έξοδο μέσο αναπαραγωγής ήχου. Έτσι η σύνδεση τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν υπάρχουν συνδεδεμένα ακουστικά Bluetooth ή κράνος ή το σετ αυτοκινήτου (με ενεργοποιημένη την ηλεκτρική τροφοδοσία). Η σύνδεση smartphone μέσω Bluetooth φυσικά λειτουργεί πάντα χωρίς ακουστικά ή σετ αυτοκινήτου.
Μπορώ να ακούω φωνητικές αναγγελίες από το BMW Motorrad Navigator V κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος;
Αν βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεφώνημα μέσω του Navigator V και συνδεδεμένου με Bluetooth κινητού τηλεφώνου, οι φωνητικές αναγγελίες από το Navigator V καταστέλλονται για χάρη του τηλεφωνήματος. Όμως, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ένας προειδοποιητικός ήχος επισημαίνει τυχόν οδηγίες πλοήγησης. Την ίδια στιγμή αυτές φαίνονται στην οθόνη του Navigator V.
Έχω συνδέσει το Smartphone καθώς και σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad μέσω Bluetooth στο BMW Motorrad Navigator V. Μπορώ τώρα να ακούω μουσική από το Smartphone;
Όχι, αυτό δεν είναι εφικτό. Το BMW Motorrad Navigator V δεν μπορεί να προωθήσει μουσική μέσω Bluetooth. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το Media Player που υπάρχει στο BMW Motorrad Navigator V.

Προετοιμασια πλοηγησης

Ποια είναι η διαφορά με όρους προετοιμασίας πλοήγησης ανάμεσα στην K 1600 GT / GTL και την R1200 GS;
Η προετοιμασία πλοήγησης στην K 1600 GT / GTL και στην R 1200 GS μοιάζουν πολύ γιατί βασίζονται στην ίδια τεχνολογία. Όμως, το Multi-Controller στην R 1200 GS ελέγχει το Navigator V κατευθείαν. Ενώ το Multi-Controller στην K 1600 GT / GTL ελέγχει το ταμπλό οργάνων που στέλνει σύντομες εντολές στο Navigator V.
Χρειάζομαι ειδική έκδοση του BMW Motorrad Navigator V για την προετοιμασία πλοήγησης της R 1200 GS;
Όχι, δεν χρειάζεται ειδική έκδοση του BMW Motorrad Navigator V για την R 1200 GS. Επειδή υπάρχουν δύο διαφορετικά ενδεχόμενα για το Navigator V. Η έκδοση για την προετοιμασία πλοήγησης δεν περιλαμβάνει τη βάση στήριξης με τα 4 πλήκτρα, επειδή αυτή είναι ήδη τοποθετημένη στην R 1200 GS.
Μπορεί να γίνει μετεξοπλισμός της προετοιμασίας πλοήγησης της R 1200 GS;
Η προετοιμασία πλοήγησης περιλαμβάνει το Multi-Controller, το στήριγμα και τη βάση στήριξης μέσω του ταμπλό οργάνων. Τα μεμονωμένα εξαρτήματα μπορούν επίσης να μετεξοπλιστούν.
Μπορώ να τοποθετήσω την προετοιμασία πλοήγησης με Multi-Controller σε R 1200 GS προ του 2013;
Όχι, αυτό δεν είναι εφικτό. Η προετοιμασία πλοήγησης απαιτεί δίαυλο LIN. Αυτός δεν υπάρχει σε μοντέλα της R 1200 GS πριν το 2013.
Αν η R 1200 GS είχε παραγγελθεί χωρίς προετοιμασία πλοήγησης, μπορεί το Navigator V να τοποθετηθεί αργότερα;
Ναι, το Navigator V που περιλαμβάνει τη βάση στήριξης με τα 4 πλήκτρα στο πακέτο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην R 1200 GS. Για την προσαρμογή, απαιτείται επίσης το στήριγμα μέσω του ταμπλό οργάνων.
Έχω ήδη Navigator IV. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συσκευή στην R 1200 GS με προετοιμασία πλοήγησης;
Ναι, αυτό γίνεται. Η μόνη απαίτηση είναι να έχει το Navigator IV έκδοση λογισμικού 4.90 ή νεώτερη. Αν χρειάζεται, αναβάθμισε το λογισμικό του Navigator IV με το WebUpdater.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Garmin Zumo 660 με την προετοιμασία πλοήγησης της R 1200 GS;
Το Garmin Zumo 660 ταιριάζει στην προετοιμασία πλοήγησης, που επίσης του παρέχει ηλεκτρική τροφοδοσία. Όμως δεν υποστηρίζονται η λειτουργία μέσω του Multi-Controller και όλα τα άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του Navigator IV ή Navigator V.
Είναι η προειδοποίηση προσθήκης καυσίμου στο Navigator V συνδεδεμένη με την ενδεικτική λυχνία του ρεζερβουάρ στην K 1600 GT / GTL ή στην R 1200 GS με προετοιμασία πλοήγησης;
Η προειδοποίηση προσθήκης καυσίμου του Navigator V tank warning στην K 1600 GT / GTL βασίζεται στο δείκτη υπολειπόμενης αυτονομίας και παρέχεται από τη μοτοσικλέτα. Μπορείς να ορίσεις το όριο προειδοποίησης του πλοηγού ο ίδιος. Είναι ανεξάρτητο από την ενδεικτική λυχνία του ρεζερβουάρ του K 1600 GT / GTL. Ενώ στην R 1200 GS, η προειδοποίηση προσθήκης καυσίμου συνδέεται με την ενδεικτική λυχνία του ρεζερβουάρ καυσίμου της μοτοσικλέτας. Το όριο προειδοποίησης του Navigator V είναι επομένως στην R 1200 GS χωρίς λειτουργία. Η προειδοποίηση προσθήκης καυσίμου δηλώνεται μαζί με την είσοδο στη ρεζέρβα καυσίμου της R 1200 GS.
Μπορώ να αντικαταστήσω το στήριγμα που είναι τοποθετημένο με την προετοιμασία πλοήγησης με βάση στήριξης 4 πλήκτρων και να εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ το Multi-Controller;
Όχι, δεν είναι δυνατό, καθώς η βάση στήριξης 4 πλήκτρων δεν υποστηρίζει τον δίαυλο LIN.
Είχα Navigator IV στην R 1200 GS του 2013 και θα ήθελα να προμηθευτώ το Navigator V. Μπορώ να αντικαταστήσω το Navigator IV με Navigator V;
Ναι. Το στήριγμα της προετοιμασίας πλοήγησης σε R 1200 GS του 2013 ή νεότερη είναι πλήρως συμβατό με Navigator IV και Navigator V. Υποστηρίζονται όλες οι δυνατότητες του Navigator V.
Είχα Navigator IV στην K 1600 GT / GTL και θα ήθελα να προμηθευτώ το Navigator V. Μπορώ να αντικαταστήσω το Navigator IV με Navigator V;
Ναι. Το στήριγμα της προετοιμασίας πλοήγησης σε K 1600 GT / GTL είναι πλήρως συμβατό με Navigator IV και Navigator V. Καθώς το Navigator V έχει μεγαλύτερη οθόνη από το Navigator IV, θα πρέπει να αντικατασταθεί το κάλυμμα οργάνων σε K 1600 GT / GTL προ του 2014 (κωδικός: 46 63 8 546 302). Μόνο τότε γίνεται ορατή ολόκληρη η οθόνη του Navigator V. Το κάλυμμα που ταιριάζει για το τμήμα πλοήγησης αποκτάται με τον ακόλουθο κωδικό: 46 63 8 546 367.

Λειτουργια και χαρακτηριστικα

Μπορεί το Navigator V να υπολογίζει διαδρομές με πολλές στροφές;
Ναι, το Navigator V μπορεί να υπολογίζει διαδρομές με πολλές στροφές. Σε τελική ανάλυση, παραμένουν οι πιο ελκυστικές συνδέσεις μεταξύ δύο σημείων.
Πως ενημερώνω τη βάση δεδομένων της αντιπροσωπείας BMW Motorrad στο Navigator;
Η βάση δεδομένων της αντιπροσωπείας BMW Motorrad ενημερώνεται στο Navigator μία φορά το χρόνο. Μπορείς να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση στη σελίδα του Navigator V. Για να τρέξεις την εγκατάσταση, απλά αντέγραψε τα αρχεία στη συσκευή πλοήγησης σου. Μαζί με τη βάση δεδομένων παρέχονται και ακριβείς οδηγίες.
Το εικονίδιο στην προβολή χάρτη της συσκευής πλοήγησης μπορεί να διαμορφώνεται. Που μπορώ να βρω την BMW μοτοσικλέτα μου ως εικονίδιο;
Μπορείς να κατεβάσεις εικονίδια οχημάτων BMW Motorrad στη σελίδα του Navigator V. Προς το παρόν, τα μοντέλα R 1200 GS, K 1600 GT, K 1600 GTL και R 1200 RT είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα.
Στην K 1600 GT / GTL, υπάρχουν ενημερώσεις TMC. Υπάρχουν και για την R 1200 GS;
Στην K 1600 GT / GTL, οι ενημερώσεις TMC λαμβάνονται από το ραδιόφωνο της μοτοσικλέτας και στη συνέχεια παρέχονται στο Navigator V. Καθώς η R 1200 GS δεν έχει ραδιόφωνο, οι ενημερώσεις TMC δεν είναι διαθέσιμες.
Τι σημαίνουν τα μικρά τρίγωνα, που εμφανίζονται σε διάφορα μενού και πλαίσια διαλόγων;
Τα μικρά τρίγωνα δείχνουν ότι η σχετική λειτουργία του Navigator V μπορεί να ενεργοποιείται πατώντας και κρατώντας τον ελεγκτή MMC. Είτε πατώντας δεξιά είτε αριστερά - ανάλογα με την ευθυγράμμιση του τριγώνου
Είναι δυνατό να εξατομικεύσω την αρχική οθόνη στο Navigator V;
Όχι, δεν είναι δυνατό να εξατομικεύσεις την αρχική οθόνη.
Πρέπει να αφαιρώ το BMW Motorrad Navigator κατά την τροφοδοσία καυσίμου, ώστε να προφυλάσσεται από πιτσιλιές ή ατμούς από το καύσιμο;
Όχι, το περίβλημα και η οθόνη του Navigator είναι ανθεκτικά σε καύσιμα. Μπορείς απλά να σκουπίζεις τυχόν σταγόνες καυσίμου με καθαρό πανί.
Η λειτουργία πυξίδας του BMW Motorrad Navigator δείχνει σε λάθος κατεύθυνση αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί. Αλλά μετά το ξεκίνημα, η ένδειξη είναι σωστή. Τι το προκαλεί αυτό;
Η λειτουργία πυξίδας του Navigator βασίζεται σε ηλεκτρονική πυξίδα και όχι σε μηχανική μαγνητική πυξίδα. Η ηλεκτρονική πυξίδα ορίζει την κατεύθυνση από τη διαφορά της γεωγραφικής θέσης δύο σημείων. Αν το Navigator δεν κινείται, προφανώς δεν υπάρχει διαφορά θέσης και έτσι η κατεύθυνση της πυξίδας δεν μπορεί να οριστεί. Όμως, μετά την εκκίνηση, ο υπολογισμός μπορεί να γίνει. Η πυξίδα εμφανίζει τη σωστή κατεύθυνση.
Υποστηρίζει το BMW Motorrad Navigator τη λειτουργία τυφλής αναμέτρησης (dead reckoning);
Το Navigator της BMW Motorrad δεν υποστηρίζει τον τυφλό υπολογισμό. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό θέσης χρησιμοποιώντας το σήμα του ταχυμέτρου και ενός γυροσκοπίου (gyro) σε σημεία όπου δεν λαμβάνεται σήμα από τους δορυφόρους. Όπως για παράδειγμα μέσα σε τούνελ.
spinner