Αναβατες σε χαμηλη πτηση.

H BMW Motorrad και η LEGO Technic κατασκευάζουν το πρότυπο Hover Ride.

Πάντα ήταν στη φύση της BMW Motorrad να διευρύνει τα όρια. Το μέλλον της κινητικότητας είναι γεμάτο εκπλήξεις – όπως μπορεί να φανεί από τον πλωτό μπόξερ. Ένα κιτ κατασκευής ήταν η αρχή.

Οι σχεδιαστές της LEGO "μύρισαν" αίμα. Ψάχνουν για την επόμενη περιπέτειά τους. Οι Δανοί έχουν ήδη δημιουργήσει το κιτ κατασκευής μικρογραφίας της R 1200 GS από πολύχρωμα τουβλάκια. "Μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε με LEGO Technic, ακόμα και το μέλλον", λέει ο σχεδιαστής Lars Thygesen, με βεβαιότητα. Με αυτές τις εμπνευσμένες σκέψεις, η ομάδα της LEGO και η BMW Motorrad έθεσαν μία νέα πρόκληση.  

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο φιλόδοξος στόχος: να αναπτύξουν μια φουτουριστική μοτοσικλέτα που θα απαντά στο ερώτημα πώς θα είναι η οδήγηση της μοτοσυκλέτας στο μέλλον. Μπερδεμένος κόσμος: οι σχεδιαστές της LEGO χρησιμοποιούν το δικό τους κιτ κατασκευής ως βάση για τη δημιουργία μιας πρότυπης μοτοσικλέτας. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι μοναδικό. Η μοτοσικλέτα του μέλλοντος αποτελείται από ακριβώς τα ίδια μέρη με την R 1200 GS Adventure της LEGO Technic, που αποτέλεσε τεράστιο πρόβλημα για τους σχεδιαστές της BMW Motorrad.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η BMW σου δίνει φτερά.

Επιτυγχάνουν το αδύνατο. Οι εργαζόμενοι στο Μόναχο υλοποιούν το όραμα των Δανών και σχεδιάζουν μια πραγματική μοτοσυκλέτα από το κιτ κατασκευής - μια μοτοσυκλέτα που αιωρείται πάνω από την άσφαλτο. Hover Ride. Ο Alexander Buckan, επικεφαλής του σχεδιασμού οχημάτων της BMW Motorrad, συναρπάζεται με αυτό το όραμα του μέλλοντος: "Η δημιουργία ενός φανταστικού, ενορατικού μοντέλου από το κιτ κατασκευής της BMW R 1200 GS Adventure της LEGO Technic ήταν εξαιρετική ιδέα και μεγάλη δημιουργική πρόκληση.

Η ιδέα ενσωματώνει το σχεδιαστικό DNA της BMW Motorrad με τυπικά στοιχεία όπως ο κινητήρας μπόξερ και η χαρακτηριστική σιλουέτα της GS, ενώ παράλληλα επηρεάζεται και από το λεξιλόγιο σχεδίασης της LEGO Technic." Πήγαινε παντού και δημιούργησε το μέλλον. Φαίνεται ότι η LEGO Technic και η BMW Motorrad είναι πνευματικά αδέλφια. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ

Οι δύο συνεταίροι του έργου έχουν ήδη αποδείξει στο παρελθόν ότι έχουν κοινή βάση: μπορούμε να υποθέσουμε ότι η BMW R 1200 GS Adventure έχει βρεθεί σχεδόν παντού σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά ποτέ πριν στο γραφείο του Lars, στην πόλη Billund στη Δανία. Ο Lars κάθεται στο γραφείο του. Δίπλα του στέκεται η υπέροχη, 260 κιλών και 125 HP, μοτοσικλέτα. Ο Δανός παρατηρεί τη μοτοσικλέτα. Τα μάτια του εξετάζουν το πιρούνι και μετά επιστρέφει με το βλέμμα του στην πολύπλοκη εικονογράφησή του. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

Γιατί αυτή η μοτοσικλέτα, που είναι για άλλους τόπους, βρίσκεται σε αυτό το γραφείο; Ο Δανός είναι σχεδιαστής στη LEGO Group σχεδόν 25 χρόνια. Σχεδιάζει οχήματα για την LEGO Technic περισσότερο από πέντε χρόνια. Στην BMW Motorrad χρωστά το ότι η μοτοσικλέτα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γραφείο του. Τον Αύγουστο του 2015, η βαυαρική εταιρεία έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον δημιουργικό σχεδιαστή από το Billund. Η ιδέα: η δημιουργία ενός μοντέλου LEGO Technic από μια πραγματική μοτοσικλέτα. Η δανική εταιρεία παιχνιδιών είχε ήδη συνεργαστεί με το BMW Group για την υλοποίηση του MINI Cooper στη σειρά LEGO Creator. Οι λάτρεις της τεχνολογικής χειροτεχνίας είχαν ήδη σχεδιάσει μοτοσυκλέτες. Αλλά μέχρι τώρα αυτά ήταν μόνο φανταστικά μοντέλα. Τώρα, θα "ποζάρει ως μοντέλο" μια πραγματική μοτοσικλέτα. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η GS ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Η GS ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Στα αρχικά στάδια της ιδέας, εξετάστηκαν διάφορες μοτοσικλέτες. Αλλά η Adventure βγήκε στην κορυφή στη διαδικασία επιλογής. Κατατάχθηκε πρώτη από όλα τα μοντέλα και με τα τρία σημαντικά κριτήρια της LEGO Technic για τον σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου: τη λειτουργικότητα, την αυθεντικότητα και την πρόκληση στην κατασκευή. Η R 1200 GS Adventure συνδυάζει όλες αυτές τις ποιότητες.  

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προκαλώντας τη φιλοδοξία.

Όταν ο Lars άκουσε την ιδέα, για ένα πράγμα ήταν βέβαιος: αυτό θα ήταν το έργο του. "Είμαι πολύ παθιασμένος με τις μοτοσικλέτες και αυτό που βρήκα ιδιαίτερο ήταν να σχεδιάσω αυτές τις μοτοσικλέτες με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια", εξηγεί ο σχεδιαστής. Ωστόσο, παρά την τεράστια εμπειρία του, το έργο αυτό θέτει νέες προκλήσεις. "Είναι μια ειδική μοτοσικλέτα με πολλές μη συμβατικές ιδιότητες.

Το πιρούνι, το ζύγωθρο και το μονόμπρατσο ψαλίδι στον πίσω τροχό. Έχω σχεδιάσει πολλές μοτοσικλέτες με την LEGO Technic στο παρελθόν, αλλά ποτέ μία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως αυτά", λέει ο Lars. Η δυσκολία προκαλεί τη φιλοδοξία του και αμέσως πιάνει δουλειά. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δουλεύοντας σαν μεταφραστής.

Δουλεύοντας σαν μεταφραστής.

Η μεγάλη συνάντηση με την BMW Motorrad πραγματοποιείται ένα μήνα μετά την αρχική επικοινωνία. Υπάρχει ήδη ένα αρχικό πρωτότυπο της μινιατούρας Adventure στο τραπέζι της σύσκεψης. Το μοντέλο είναι εντυπωσιακό, οι συνεταίροι συμφωνούν και το έργο παίρνει τον δρόμο του. Ο Lars ξεκινά με φουλ τις μηχανές. Με τη μοτοσικλέτα, το πιο σημαντικό εργαλείο, δίπλα στο γραφείο του κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού. "Ήταν μεγάλη βοήθεια γιατί μπορούσα να βλέπω τα μέρη της με μεγάλη λεπτομέρεια και να μετρώ τις αναλογίες." Η εργασία του Lars μοιάζει με αυτή ενός μεταφραστή. Ακούει το πρωτότυπο μηχάνημα, καταγράφει τα λόγια της μεταλλικής μοτοσικλέτας, τα επεξεργάζεται και τα μεταφράζει στη γλώσσα της LEGO Technic. Και έτσι δημιουργήθηκαν διάφορα μοντέλα, που τώρα βρίσκονται στο δρόμο για το Μόναχο. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΗΣ LEGO

Κατά τη συνάντηση με τους υπεύθυνους σχεδιαστές της BMW Motorrad, ο Lars παρουσιάζει τα πρωτότυπα του. Οι άνθρωποι της BMW Motorrad είναι ευχαριστημένοι που η μοτοσικλέτα τους χρησιμοποιείται από την LEGO Technic. Αλλά η πορεία προς το τέλειο αντίγραφο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.  

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξακολουθούν να το συζητούν, να σχολιάζουν λεπτομέρειες και φυσικά – να παίζουν μαζί τους. Ελευθερωμένοι από περιορισμούς και κανονισμούς, οι Βαυαροί κατασκευάζουν και τα δικά τους μοντέλα και ο πυρετός της κατασκευής εξαπλώνεται γρήγορα σαν πυρκαγιά και στα γύρω τμήματα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο δύσκολο έργο.

Το πιο δύσκολο έργο.

Ο Lars επιστρέφει στη Δανία με νέα ορμή. Η λεπτομερής γνώση του για τη μοτοσικλέτα έχει επίσης αυξηθεί. Είναι τα μικρά πράγματα όπως το γεγονός ότι το λογότυπο στη μοτοσικλέτα δεν είναι ίσιο μέχρι ο αναβάτης να τοποθετήσει τη σέλα. Μόνο τότε γίνεται ίσιο. Η κατεύθυνση των σχεδίων του Lars είναι σωστή. "Ήταν μια πραγματικά δημιουργική συζήτηση, αλλά είχαμε όλοι την ίδια κατεύθυνση σκέψεων", λέει ο σχεδιαστής του LEGO, περιγράφοντας την επίσκεψή του. Πίσω στη Δανία, το μονόμπρατσο ψαλίδι δοκιμάζει την ικανότητα του Lars στο μέγιστο. "Ήταν δύσκολο να γίνει σταθερό, γιατί είναι απλά πλαστικό. Παρ 'όλα αυτά, ο Δανός κατόρθωσε να χτίσει το πιο σημαντικό μέρος από τα υπάρχοντα στοιχεία. Δεν χρειάστηκε να κατασκευαστεί ούτε ένα νέο στοιχείο LEGO ειδικά για το μοντέλο της GS. "Δεν έπρεπε να κάνω συμβιβασμούς ", ο Lars μας λέει για το πιο δύσκολο έργο κατά την εφαρμογή. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Το να έχω δει το στούντιο σχεδιασμού στο Μόναχο ήταν κάτι που μου έδωσε έμπνευση. »

Lars Thygesen

Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Η επιμονή του στο τέλος αποδίδει. Όταν οι σχεδιαστές της BMW Motorrad επισκέπτονται την έδρα της LEGO τον Μάρτιο του 2016, οι τελευταίες πινελιές έχουν γίνει ήδη στο μοντέλο. Μετά από αυτό, πρέπει να περάσει από την αυστηρή αξιολόγηση σχεδιασμού της LEGO. Αλλά όταν οι φύλακες της καταλληλότητας δεν βρήκαν κάποια σφάλματα και τους έδωσαν το ΟΚ, "όλοι ήταν ευτυχείς", όπως λέει ο Lars. Προς το παρόν ετοιμάζεται για την επόμενη περιπέτειά του με GS: offroad οδήγηση στο πάρκο Enduro Hechlingen.    

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner