Παντα εν κινησει.

Ο Hing Yeung οδηγεί 12 μοτοσικλέτες.

Αν ο Hing είχε τον δικό του δρόμο, θα ήταν συνέχεια εν κινήσει. Ταξίδια, ταξίδια και ακόμα περισσότερα ταξίδια με μία από τις 12 μοτοσικλέτες του. Δεν αποτελεί έκπληξη: Ο Hing αισθάνεται σαν στο σπίτι του παντού, είναι πάντα ανοιχτός στον κόσμο. Γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ και μεγαλωμένος στην Ολλανδία, τώρα ζει και εργάζεται στο Long Beach, της Καλιφόρνια.

«
Δεν καθαρίζω τη μοτοσικλέτα μου. Οδηγώ όταν βρέχει. #MAKEITSPEZIAL »

Πάντα έτοιμος.

Πάντα έτοιμος.

Η δίψα του για περιπέτεια τον έχει οδηγήσει σε 25 χώρες πάνω στη μοτοσικλέτα του. Νοτιοανατολική Ασία, Κολομβία, Μαρόκο, δυτική Ευρώπη, ΗΠΑ και Μεξικό, για να αναφέρουμε μερικές. Ο ήρωάς του: ο Νορβηγός, Helge Pedersen. Ο λάτρης της περιπέτειας που έχει μετρήσει 250.000 μίλια και έχει ταξιδέψει σε 77 χώρες σε δέκα χρόνια.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hing Yeung και Helge Pedersen. Δύο άντρες που έχουν κάτι κοινό: την BMW R 80 G/S. Η αγαπημένη μοτοσικλέτα του Hing. Είναι μια εμβληματική μοτοσικλέτα και θρυλική στον κόσμο των μοτοσικλετών. «Είναι η καλύτερη μοτοσικλέτα που δημιουργήθηκε ποτέ», λέει ο Hing με περηφάνια. Από τις δώδεκα μοτοσικλέτες που έχει, έξι είναι BMW enduro: τρεις R 80 G/S, μία R 80 G/S HPN Dakar Replica και δύο R 80 G/S Paris-Dakar. Όλες θρυλικές μοτοσικλέτες. Η R 80 G/S είναι μοτοσικλέτα για νικητές: η μοτοσικλέτα έφερε τη νίκη στο ράλι του Ντακάρ τα έτη 1981, 1983, 1984 και 1985. Όταν ο Hing ανεβαίνει σε μια από αυτές τις θρυλικές μοτοσικλέτες, ξαναζεί την ιστορία τους.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Hing αγαπά να ταξιδεύει πάνω στην παρόρμηση της στιγμής και χωρίς μεγάλο προγραμματισμό. Χρειάζεται την ελευθερία να σταματά όποτε και οπουδήποτε θέλει. Χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί για άλλους οδηγούς. «Έτσι κι αλλιώς, πάντα γνωρίζεις άτομα στον δρόμο». Προτιμάει να περνάει χρόνο μιλώντας σε ανθρώπους παρά να γυαλίζει τη μοτοσικλέτα του. Η μέθοδος πλυσίματος της μοτοσικλέτας του είναι αντισυμβατική: «Οδηγώ στη βροχή. Είναι πολύ εύκολο και δεν διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά. Όταν οδηγάει, ακούει το τραγούδι του Pharrell Williams:  «Come get it Bae», «Gonna pop a wheelie, don't try to high».

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι προφανές πως ο Hing δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τις μοτοσικλέτες του. Αλλά για το δημιουργικό διευθυντή το smartphone του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Το χρησιμοποιεί για να πλοηγείται σε πόλεις να καλεί φίλους και να βγάζει απίστευτες φωτογραφίες. Και επειδή είναι εύκολο να σου ανοίξει η όρεξη στον δρόμο, χρησιμοποιεί την εφαρμογή «Food Finder» για να βρίσκει κοντινά εστιατόρια. Ο Hing είναι πάντα έτοιμος να φύγει. Θέλει να «εξερευνήσει περισσότερο» – αυτό είναι το μότο που θα χάραζε στο ρεζερβουάρ του. Κοσμογυρισμένος, έχει 25 ακόμα χώρες να εξερευνήσει. Και είναι έτοιμος να φύγει.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερα πορτρέτα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Καν΄ την δικη σου

spinner