Ο αντρας των πολλων μιλιων.

Ο Brian Tinkler οδηγάει αρκετά.

Ο Brian δεν έχει αρκετό χρόνο για μοτοσικλετιστές φιγουρατζήδες . «Μεγάλη προσποίηση αν με ρωτάτε», δηλώνει ο 60χρονος συνταξιούχος από τη νότια Καλιφόρνια. Δεν επιδεικνύει τις δεξιότητες του στην οδήγηση και δεν χρειάζεται να καυχιέται για τις ικανότητές του. Ο Brian δεν μιλάει καθόλου για την οδήγηση. Απλώς το κάνει. «Η βόλτα είναι που μετράει», δηλώνει. Ιδίως μια γρήγορη βόλτα.

«
Δεν είμαι άνδρας που του αρέσουν τα πολλά λόγια. Αλλά τα πολλά μίλια. #MAKEITSPEZIAL »

Ένας αντικομφορμιστής.

Ένας αντικομφορμιστής.

Ο Brian διανύει μίλια με τις τέσσερις μοτοσικλέτες του σαν να μην είναι τίποτα. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται μετριόφρων, περισσότερο ήρεμος και συνετός. Αλλά με δεύτερη ματιά καταλαβαίνεις πως ο Brian είναι αντικομφορμιστής. Είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένα ξεχωριστός άνδρας – ανεξάρτητος και ελεύθερος όπως οι χαλαρές βόλτες του στην Καλιφόρνια. Μην ακολουθείς ποτέ το πλήθος. Αυτό ήταν πάντοτε το μότο του.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Brian έζησε την πρώτη του εμπειρία σε δίτροχο στην ηλικία των 12. Είχε επισκεφθεί τον ξάδερφό του στο Όρεγκον. Από την ημέρα που καβάλησε μια βέσπα, έριχνε πάντα μια ματιά σε ωραίες μοτοσικλέτες. Χρόνια αργότερα, ονειρεύτηκε να αποκτήσει μία BMW R 90 S, τη μοτοσικλέτα που ο διάσημος βελτιωτής Roland Sands ανασχεδίασε ως Concept Ninety. Ο Brian αγόρασε τελικά μία R 100 S και το όνειρο του εκπληρώθηκε. Οδηγεί επίσης τις υπόλοιπες τρεις μοτοσικλέτες του ανάλογα με τη διάθεσή του. Λάτρης της ποικιλίας, ο συνταξιούχος κάνει εναλλαγές μεταξύ της μοτοσικλέτας αθλητικού τουρισμού, του μοντέλου dual-sport και μιας κλασικής απλής μοτοσικλέτας.  

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι μοτοσικλέτες χρειάζονται αγάπη και φροντίδα. Αυτό είναι δεδομένο για τον Tink, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του. Τι ακριβώς σημαίνει αγάπη και προσοχή στην περίπτωση του; Κάποιες στιγμές χρησιμοποιεί παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψει και να γυαλίσει δυσπρόσιτα σημεία των μοτοσικλετών. Γνωρίζει ότι δεν είναι τόσο συναρπαστικό, αλλά οι μοτοσικλέτες του είναι τα πάντα για εκείνον. Παρόλα αυτά, δεν δίνει παρατσούκλια στις μοτοσικλέτες του. «Είναι ανόητο. Δεν το κάνουν τα κορίτσια αυτό;», αποκρίνεται με μια απορριπτική χειρονομία.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να φοράει κράνος είναι εξίσου σημαντικό για τον Tink όπως το να καθαρίζει τις μοτοσικλέτες του με οδοντόβουρτσα. Η ασφάλεια προέχει: «Εκτιμώ τη ζωή μου και θέλω να προστατεύω τον εαυτό μου». Ένας άνδρας με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Ο Brian έχει σχεδιάσει ακόμα περισσότερα ταξίδια και θέλει να διανύσει ακόμα περισσότερα μίλια. «Κάποιες φορές οδηγώ με μερικά άλλα άτομα, αλλά μου αρέσει να οδηγώ και μόνος». Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χαλαρώνει περισσότερο και απλώς απολαμβάνει την ελευθερία του να βρίσκεται στον δρόμο. Ενώ ακούει hard-rock μουσική των Led Zeppelin ή Jimmy Hendrix. Οι λέξεις «ανάπνευσε», «σκέψου» και «επιβίωσε» περνούν από το μυαλό του όταν οδηγεί. Μπορεί να ακούγεται υπαρξιστής, αλλά ο Tink θα έβαφε το ρεζερβουάρ του. Εξάλλου, ο Brian είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερα πορτρέτα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Καν' την δικη σου

spinner