Ελευθερια και Ισοτητα

Το #SocialTestride στο Παρίσι.

Ακόμη και αν το σύνθημα της επανάστασης είναι ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη. Το εκλεκτό φαγητό δεν είναι κακή απαίτηση για να έχεις μια εξαιρετική περιήγηση στο Παρίσι. Και οι αναβάτες της δοκιμής οδήγησης επάνω στις C evolution είναι σε κάθε περίπτωση πνευματικά αδέλφια. Το Παρίσι, η πόλη του έρωτα και του καλού, εκλεπτυσμένου φαγητού, ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα του #SocialTestride. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Εννοείται ότι οι τέσσερις νικητές μας ερωτεύτηκαν αμέσως τις BMW C evolution στη γαλλική πρωτεύουσα, και φυσικά η σωματική ευεξία δεν απείχε κατά πολύ. Η χαρά ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 24 Μαΐου BMW στην μεγάλης αίγλης αντιπροσωπεία της BMW στην λεωφόρο Γεωργίου V, στα Ιλίσια Πεδία. Φτάνοντας και απολαμβάνοντας πρωινό και καφέ, έγινε στους τέσσερις ενθουσιώδης αναβάτες η συνηθισμένη "συνάντηση και το καλωσόρισμα" από την ομάδα του #SocialTestride και ακολούθησε γρήγορη ενημέρωση, είχε ήδη έρθει η στιγμή της δράσης – και λίγες γαστρονομικές κορυφώσεις ... Και μετά ήταν η περίπτωση Bon Voyage (καλό ταξίδι).

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Η γαλλική ομάδα του #SocialTestride είχε σχηματιστεί από ενθουσιώδεις μοτοσικλετιστές. Μεταξύ τους ήταν ο Hervé Laurent, ένας αφοσιωμένος της μετάβασης στην ηλεκτρο-κινητικότητα, ιδιοκτήτης διάφορων ηλεκτρικών οχημάτων, και δημιουργός του δικού του, μοναδικού δείγματος, ηλεκτροκίνητου scooter. Βρήκε τους ιδιοκτήτες scooter και μοτοσυκλετών Leo Trevisan, Paul Tran και Nicolas Bischoff, όλους με καθημερινή μετακίνηση προς τη δουλειά τους στην περιφέρεια του Παρισιού, και οι οποίοι είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν πως να κινούνται την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας με αειφορία. Συναντήθηκαν στον Cédric Munier, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Le Dôme du Marais. Ο ειδήμονας οδηγός για την ημέρα ήταν ο Gilles Dronneau, ένας φανατικός φίλος της BMW με πολύ μεγάλη γνώση της πόλης και της C evolution, και έχοντας εμπλακεί στην τελευταία κίνηση παρουσίασης του ηλεκτροκίνητου scooter στα έντυπα μέσα. Είχε ήδη συμμετάσχει στην αποκάλυψη του ηλεκτροκίνητου scooter στον τύπο, και η υπόσχεση του ήταν πολύ απλή: να δείξει στους αναβάτες – και στην ομάδα βιντεοσκόπησης – όσο περισσότερα σημαντικά σημεία της πόλης θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια απολαυστική ημέρα οδήγησης.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλεια εξοπλισμένοι κινούμενοι μέσα στο Παρίσι.

Τέλεια εξοπλισμένοι κινούμενοι μέσα στο Παρίσι.

Εξοπλισμένη με smartphone για να φωτογραφίσει και να ποστάρει τις φωτογραφίες στο Instagram για όλους τους φίλους και τους followers σε όλο τον κόσμο, μια μεγάλη ομάδα με επτά BMW C evolution εισέβαλε στους δρόμους του Παρισιού. Στο πίσω μέρος των δύο επιπλέον ηλεκτροκίνητων scooter ήταν ένας φωτογράφος και ένας δημοσιογράφος. Η κυκλοφορία στο κέντρο του Παρισιού είναι θρυλική, και μόλις που φαίνεται να υπάρχουν κανόνες. Αλλά ποιος νοιάζεται με αυτόν τον περίγυρο; Όλη την ημέρα η ομάδα οδηγεί σε ιστορικά και σύγχρονα σημεία της πόλης – ήταν σχεδόν μια ατέρμονη ταινία. Η ευκολία με την οποία οι C evolution αντιμετώπιζαν κάθε πρόκληση ήταν επίσης εντυπωσιακή: δυναμικές, ευέλικτες, άνετες και ξεκάθαρες.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι καλύτερες στιγμές της περιήγησης.

Να βλέπεις και να σε βλέπουν.

Να βλέπεις και να σε βλέπουν.

Από τον αστικό αυτοκινητόδρομο στη λεωφόρο, και από την κεντρική οδό στη συνοικιακή, το παρισινό #SocialTestride προσέφερε στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς την απόλυτη εμπειρία οδήγησης με τις C evolution. Η ομάδα προσπάθησε να οδηγήσει με συνεπιβάτες και να δοκιμάσει τους διάφορους τρόπους οδήγησης. Και όπως και στο Άμστερνταμ – τη στιγμή που σταματούσαν κάπου, υπήρχε πλήθος περίεργων ερωτήσεων από τουρίστες, ντόπιους, άλλους μοτοσικλετιστές, οδηγούς λεωφορείων και ταξί. Μόνο οι οδηγοί αυτοκινήτων φαίνονταν να παραμένουν αμέτοχοι, "χωμένοι" όπως ήταν στα ατσάλινα κουτιά τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα περισσότερα συμβάντα γύρο τους, μόνο να βλέπουν αυτά τα λευκά, πράσινα και μαύρα μηχανήματα να ελίσσονται αθόρυβα καθώς τους προσπερνούν και να κόβουν δρόμο στην κυκλοφορία με ευκολία.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλες οι στάσεις του #SocialTestride στο Παρίσι με μια ματιά.

Στάση 1: Palais de Tokyo.

Στάση 1: Palais de Tokyo.

Το Palais de Tokyo είναι μια αληθινά παριζιάνικη χοάνη τέχνης, μόδας και τρόπου ζωής - το τέλειο σημείο στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε την πολυπολιτισμικότητα της πόλης. Στο κέντρο σύγχρονης τέχνης οι καινοτομίες αναγνωρίζονται γρήγορα με ενθουσιώδη και έντονη αίσθηση και παρουσιάζονται στο κοινό. Ταγοί της μόδας, ατζέντηδες και όλοι όσοι θέλουν να προηγούνται λίγο των καιρών περιτριγυρίζουν το κτιριακό σύμπλεγμα. Κοντολογίς: ακριβώς η σωστή σύνδεση για την C evolution.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 2: Le Dôme du Marais.

Στάση 2: Le Dôme du Marais.

Το #SocialTestride στο Παρίσι σταμάτησε εμπρός στη μεγαλοπρεπή εικόνα του 200 ετών ενεχυροδανειστηρίου, που σήμερα είναι διατηρητέο κτίσμα. Εδώ προσφέρθηκε γεύμα στο φημισμένο εστιατόριο Dôme du Marais στην οδό Rue des Francs Bourgeois. Ο ιδιοκτήτης και λάτρης του ηλεκτροκίνητου scooter Cédric Munier καλωσόρισε την ομάδα και εξήγησε την προσέγγισή του για την αειφορία στη λειτουργία του εστιατορίου του. Και πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει την προέλευση των πρώτων υλών των πιάτων του. Ο Cédric εξήγησε στην πράξη τη φιλοσοφία του να αγοράζει τοπικά προϊόντα ώστε να μη χρειάζεται μεγάλης κλίμακας μεταφορά τους.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 3: Marché Charonne.

Στάση 3: Marché Charonne.

Ο Cédric δεν δίστασε να ανεβεί σε ένα scooter C evolution και να συνοδεύσει την ομάδα στην αγορά. Στην αγορά απ' όπου ψωνίζει τις πρώτες ύλες για το εστιατόριο του. Ακόμη και η δυνατή βροχή δεν στάθηκε ικανή να μειώσει τον ενθουσιασμό της ομάδας του #SocialTestride. Η αγάπη για φρέσκα ψώνια και η ποικιλία σε προσφορές στους διαφόρους πάγκους είχε ένα αληθινά μεταδοτικό αποτέλεσμα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 4: Comptoir General.

Στάση 4: Comptoir General.

Αυτό το μέρος είναι αληθινή Μέκκα για την παριζιάνικη τέχνη, κουλτούρα και κουζίνα. Εδώ μπορείς να νιώθεις τις δονήσεις του χρόνου και όμως να αισθάνεσαι αιχμαλωτισμένος από τη γοητεία της παλαιάς πόλης – ένα πράγματι παράξενο μέρος. Η μνήμη παλιού στάβλου είναι πανταχού παρούσα. Σε ένα χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων, μπιστρό, μπαρ και καφέ προσκαλούν τους ανθρώπους να κολλήσουν σήμερα εδώ. Ένα ντουλάπι με παράξενα αντικείμενα και ένα είδος μαγαζιού με μεταχειρισμένα βιβλία και ρούχα στον ημιώροφο δεν αφήνουν χρόνο για πλήξη.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 5: Chez Moustache.

Στάση 5: Chez Moustache.

Το τέλος της ημέρας βρήκε τους συμμετέχοντες να έχουν διανύσει 90 χιλιόμετρα σε ένα 10ώρο ταξίδι διαμέσου του Παρισιού. Το οποίο φυσικά άφησε πολλά για συζήτηση, πάρα πολλές εντυπώσεις για μοίρασμα και ίσως ακόμη και δημιουργία νέων σχεδίων. Και πως θα μπορούσε αυτό να γίνει καλύτερο αν όχι με καλό φαγητό; Και έτσι το τελευταίο μέρος, το οποίο εκτός των άλλων ήταν και γευστικό ταξίδι, ήταν το "Moustache", ένας χώρος τόσο τέλειος όσο και άνετος. Τα εκλεπτυσμένα πιάτα από την πειραματική του κουζίνα ήταν ένας ταιριαστός και τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί η ημέρα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

spinner