Επιτελους στην εδρα μας.

Ο τελευταίος σταθμός του #SocialTestride ήταν στο Μόναχο.

Ακόμη και οι πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις κάποτε θα πρέπει να τελειώσουν: και η περιήγηση μέσα από το Μόναχο στις 14 Ιουνίου – την έδρα της BMW Motorrad – ήταν το κλείσιμο του #SocialTestride. Ακόμη μια φορά, ήταν ένα πέρασμα μέσα από μια πολύβουη, ζωντανή μητρόπολη. Χαμογελαστά πρόσωπα γνωρίζονται με τη λαμπρή αρχιτεκτονική. Το άρωμα του καφέ και της βενζίνης να κυριαρχεί στο χώρο, και άνθρωποι παντού να θαυμάζουν – καλωσορίσατε στο BMW world στο Μόναχο. Αν και φυσικά εδώ μυρίζει μόνο βενζίνη με τη μεταφορική έννοια. Αλλά σε ολόκληρο το χώρο του τεράστιου οικοδομήματος, μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά το όνειρο της αυτόνομης κινητικότητας. Και για να είμαστε ακριβείς, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα: ιστορικά οχήματα BMW, νίκες σε αγώνες και αμέτρητες ιστορίες και γεγονότα γύρο από το θέμα "αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες" που αυξάνουν τους χτύπους της καρδιάς σε κάθε φανατικό του είδους. Όμως – μόνο βενζίνη; Ούτε κατά διάνοια.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Στο εντυπωσιακό BMW world, η αρχηγός της περιήγησης Anika Schulze καλωσόρισε τους πέντε ντόπιους συμμετέχοντες Mike, Lukas, Josef, Matthias και Doris. Η Anika στην πραγματικότητα εργάζεται στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής. Αλλά ως φανατική χρήστης μοτοσικλέτας, είναι φυσικά ευτυχής να έχει σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια της. Πριν την συναρπαστική ημέρα, υπήρχε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση για την γκάμα προϊόντων της BMW. Στο κτίριο, το οποίο ήταν πάντα ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, οι πελάτες παραλαμβάνουν συχνά με ενθουσιασμό τα νέα τους οχήματα. Όπως ήταν και η περίπτωση με τους συμμετέχοντες – σε αυτή την ημέρα, επιτέλους.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τυπικό Μόναχο, με κάποιο τρόπο.

Τυπικό Μόναχο, με κάποιο τρόπο.

Και σίγουρα μετά την περίφημη έκφραση "Laptop και δερμάτινα παντελόνια" είναι πλέον ολοφάνερο ότι το βαυαρικό κέφι, και η παράδοση, δεν έχουν διαγράψει την καινοτόμο εξέλιξη. Η C evolution είναι μια πολύ καλή ζωντανή απόδειξη γι' αυτό. Το Μόναχο αναφέρεται πολύ συχνά, τρυφερά από τους κατοίκους του ως βορειότερη πόλη της Ιταλίας λόγω του χαλαρού, διασκεδαστικού τρόπου ζωής και της καλλιτεχνικής τους επίγνωσης. Και ακριβώς όπως στην άλλη πλευρά των Άλπεων, και εδώ όλοι περιφέρονται επάνω σε δύο τροχούς μέσα στη πυκνή οδική κυκλοφορία. Ιδανικός τόπος δοκιμής για το καινοτόμο σχέδιο κινητικότητας της C evolution.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι καλύτερες στιγμές της περιήγησης.

Είμαστε ήσυχοι.

Είμαστε ήσυχοι.

Οι συμμετέχοντες φυσικά γνώριζαν πόση πολύ προσοχή δίδονταν στην C evolution στις προηγούμενες πόλεις. Καθώς τα πρωτότυπα αυτά της BMW δεν ήταν τόσο σπάνια εικόνα στο Μόναχο, αναμένονταν μια ήσυχη ημέρα. Αλλά αυτό απεδείχθη ότι ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα: στον Αγγλικό κήπο, στο φημισμένο κύμα Eisbach, στην αντιπλημμυρική κοίτη του ποταμού Isar, στις λεωφόρους, ή στο ανάκτορο Nymphenburg – η C evolution ακόμη μια φορά έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν και προκάλεσε πολλές ερωτήσεις. Περισσότερο από όλα οι άνθρωποι θαύμαζαν το ότι το maxi-scooter κινούνταν με άνεση χωρίς σχεδόν καθόλου θόρυβο. Αλλά ευτυχώς, τα στεγνά στόματα των προσερχόμενων συμμετεχόντων παραδόθηκαν στο δασικό πανδοχείο ("Forest Inn") στο Grosshesselohe το πρωί.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλες οι στάσεις του #SocialTestride στο Μόναχο με μια ματιά.

Στάση 1: BMW world.

Στάση 1: BMW world.

Το σημείο εκκίνησης του #SocialTestride στο Μόναχο ήταν το BMW world. Το κτίριο, άνοιξε το 2007 από το αρχιτεκτονικό γραφείο COOPHIMMEL(B)LAU, είναι αίθουσα εκθέσεων, εστιατόριο και καφέ, μουσείο, χώρος παράδοσης και ψυχαγωγίας. Η εντυπωσιακή κατασκευή είναι και τόπος επικοινωνίας και γνώσης. Κοντολογίς: είναι απλά μόνο του ένας μικρός κόσμος (world). Και φυσικά το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να ανακαλυφθεί η παγκόσμια πόλη με την καρδιά.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 2: Δασικό πανδοχείο.

Στάση 2: Δασικό πανδοχείο.

Όταν ο ήχος των χαλικιών είναι κάτω από τα πόδια σου και όλα μυρίζουν φρέσκα και φρουτώδη, τότε ξέρεις ότι είσαι στο σωστό μέρος και ανάμεσα σε καλούς ανθρώπους. Ή πολύ απλά: στην υπαίθρια μπυραρία. Το δασικό πανδοχείο Grosshesselohe (Grosshesselohe "Forest Inn") ήταν η επόμενη στάση του στόλου της μοντέρνας κινητικότητας. Εδώ σε ένα υψίπεδο επάνω από τον Isar, απόλαυσαν για μεσημεριανό ένα τυπικό βαυαρικό σνακ. Δίπλα σε τεράστιες καστανιές στο "WaWi" (δασικό πανδοχείο), τους σέρβιραν ξανθή μπύρα - φυσικά χωρίς αλκοόλ - ενώ ακουγόταν απαλή τζαζ μουσική, και όχι μπάντα με χάλκινα, δίνοντας ρυθμό και κρατώντας τη διάθεση ψηλά.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 3: Ιδιαίτερος καλεσμένος.

Στάση 3: Ιδιαίτερος καλεσμένος.

Το Μόναχο δεν είναι μόνο η έδρα της BMW Motorrad, αλλά και πολύ μεγάλης τεχνογνωσίας για τη μοτοσικλέτα, και έτσι το #SocialTestride συναντήθηκε με έναν πραγματικό ειδικό, όταν πρόκειται για την ηλεκτρο-κινητικότητα στο μουσείο Brandhorst: η διευθύνουσα παραγωγής της C evolution Dorit Mangold βρήκε το χρόνο να πιει καφέ με την ομάδα. Η μοναδική πρόσοψη του κτιρίου, κατασκευασμένη από 36.000 πολύχρωμες κεραμικές ράβδους, προσέφερε φυσικά ένα πανέμορφο μοτίβο. Καταγράφηκε σε βίντεο και φωτογραφίες και μοιράστηκε με τον κόσμο μέσω Instagram, Twitter και Facebook. Ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ένα #SocialTestride.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 4: Μουσείο μεταφορών.

Στάση 4: Μουσείο μεταφορών.

Στεγασμένο σε τρεις εκθεσιακές αίθουσες στο Theresienhöhe, το μουσείο παρουσιάζει εκθέματα από τη συναρπαστική ιστορία των μεταφορών. Εδώ οι πέντε ηλεκτροκίνητοι αναβάτες ανακαλύπτουν πως ξεκίνησε η ηλεκτρο-κινητικότητα σε ένα χώρο με επιφάνεια μεγαλύτερη από 12.000 τετραγωνικά μέτρα. Και θαύμασαν την τεχνολογική εξέλιξη και τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες προκλήσεις όταν πρόκειται για τις μεταφορές και την κινητικότητα. Και ανέβηκαν ξανά στις C evolution γεμάτοι από ένα βαθιά ριζωμένο αίσθημα υπερηφάνειας. Σε τελική ανάλυση, επάνω στα ηλεκτροκίνητα maxi scooter, ήταν αληθινά ένα πολύ πραγματικό μέρος μιας επανάστασης της κινητικότητας.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 5: Εστιατόριο 181.

Στάση 5: Εστιατόριο 181.

Η ολοκλήρωση του πέμπτου και τελευταίου #SocialTestride απογειώνεται ακόμη μια φορά. Όχι όμως προς τις Άλπεις, αλλά στον φημισμένο Ολυμπιακό πύργο, που ανεγέρθηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972. Με θέα που κόβει την ανάσα πάνω από τη βαυαρική πρωτεύουσα, χωρίς να αναφέρουμε το εξαιρετικό δείπνο, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις τελευταίες στιγμές της ημέρας σε ψυχική ηρεμία και ησυχία: σε 192 m ύψος, το περιστρεφόμενο εστιατόριο χρειάζεται 53 λεπτά για μια πλήρη περιστροφή. Και έτσι στη διάρκεια του δείπνου, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να εντοπίσουν ακριβώς τους δρόμους που διέσχισαν κατά την περιοδεία τους μέσα από την πόλη, ενώ ταυτόχρονα απολάμβαναν ασυναγώνιστη θέα στις Άλπεις.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η BMW C evolution

Μια νέα κίνηση.

Ο μεγάλος ρυθμός αύξησης των πόλεων στον κόσμο θέτει νέες προκλήσεις: οι δρόμοι πιο γεμάτοι, οι αποστάσεις μεγαλύτερες, οι θέσεις παρκαρίσματος πιο δύσκολο να βρεθούν. Με την ηλεκτροκίνητη C evolution, η BMW Motorrad προσφέρει ήδη σύγχρονες λύσεις για την αστική κινητικότητα του αύριο.

Προς την C evolution

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner