Χαλαρωση, κομψοτητα, ηλεκτρικο.

Το #SocialTestride ανακαλύπτει το Μιλάνο.

Στο Μιλάνο είναι κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά να περιφέρεται κανείς στους δρόμους με θορυβώδη ενθουσιασμό – με ευγενείς όρους. Πως όμως θα αντιδρούσαν οι κάτοικοι αν αντί για δυνατό κροτάλισμα άκουγαν μόνο έναν ελαφρό βόμβο; Μετά το Άμστερνταμ, του Παρίσι και τη Βαρκελώνη, το Μιλάνο ήταν η επόμενη πόλη για την περιοδεία δοκιμαστικής οδήγησης. Το σημείο εκκίνησης του τέταρτου #SocialTestride ήταν μια διάσημη τοποθεσία. Στο τέλος της πολυταξιδεμένης A1 στην περιοχή του San Donato Milanese. Εδώ, οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν κατευθείαν στην BMW Milan. Γιατί τελικά, για τους Ιταλούς τα scooter είναι σχεδόν μέρος της εθνικής ταυτότητας. Έτσι εδώ ήταν ένα μεγάλο πείραμα: πόσο ανοιχτοί είναι εδώ οι άνθρωποι σε αυτόν τον νέο τύπο κινητικότητας;

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Και ποιοί ήταν οι τυχεροί; Από τους περισσότερους από 100 υποψήφιους, ως οδηγοί της δοκιμής επιλέχτηκαν οι λάτρεις των scooter Simone Bozzi, Laura Elia, Matteo Bozzetti και Alessandro Ferrari. Συναντήθηκαν στην αντιπροσωπεία με μεγάλες προσδοκίες, ώστε να δοκιμάσουν προσωπικά και διεξοδικά τα scooter, τα οποία είχαν μόλις πρόσφατα παρουσιαστεί. Είχαν ήδη διαβάσει πολλά στα μέσα για αυτό το καινοτόμο σχέδιο. Και τώρα είχε φτάσει επιτέλους η στιγμή: συνάντησαν εκεί τον αρχηγό της περιήγησης – τον Alessandro Manzueti. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Μιλάνου και Ρώμης, και γνωρίζει ένα δύο πράγματα για την αστική κινητικότητα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάντα προσβάσιμος, όλα προσβάσιμα.

Πάντα προσβάσιμος, όλα προσβάσιμα.

Ακόμη ένα πάθος των Ιταλών: τα κινητά τους τηλέφωνα. Και φυσικά οι συμμετέχοντες ήταν επίσης εξοπλισμένοι με smartphone. Γιατί τελικά, το #SocialTestride διαμέσου του Μιλάνου θα έπρεπε να συνοδεύεται από άπειρες φωτογραφίες και status update. Γρήγορα έγινε φανερό ότι πολλοί Ιταλοί είχαν εγκαταλείψει τα μικρά scooter με μικρό κινητήρα για χάρη άλλων maxi-scooter με μεγαλύτερους τροχούς, μακρύτερο μεταξόνιο, καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη άνεση που προσφέρουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην οδήγηση. Και για αυτό που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό εδώ: τις μεγαλύτερες ταχύτητες και την επιπλέον προστασία από τον καιρό. Το οποίο έχει νόημα, ειδικά για άτομα που μετακινούνται συχνά για τη δουλειά τους και ταξιδιώτες μακρύτερων διαδρομών. Και αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε αμέτρητες μοτοσικλέτες όπως η BMW C 600 Sport και η C 650 GT στους δρόμους γύρω από το Μιλάνο.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι καλύτερες στιγμές της περιήγησης.

Πάντα με ήρεμο χαμόγελο.

Πάντα με ήρεμο χαμόγελο.

Ο αρχηγός της περιήγησης Alessandro είχε ήδη ανακηρύξει ως σλόγκαν της ημέρας την ηρεμία. Και αυτό το είδαν με βεβαιότητα οι συμμετέχοντες στην εμπειρία τους – τουλάχιστον όσο οδηγούσαν τις C evolution. Γιατί τη στιγμή ακριβώς που σταματούσαν, κατακλύζονταν από ερωτήσεις για τα οχήματά τους. Στη μητρόπολη των σχεδιαστών, τα σχόλια για το σχεδιασμό των C evolution ήταν τόσο συνηθισμένα όσο και οι ερωτήσεις για την τεχνολογία τους. Όμως οι στάσεις της ημέρας και η οδηγική εμπειρία διασφάλιζαν ότι οι συμμετέχοντες θα ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη για να δεχθούν ακόμη και τις πιο παράξενες ερωτήσεις.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλες οι στάσεις του #SocialTestride στο Μιλάνο με μια ματιά.

Στάση 1: Arco della Pace.

Στάση 1: Arco della Pace.

Η Arco della Pace (Αψίδα της Ειρήνης) είναι στην παγκοσμίως γνωστή πλατεία Piazza Sempione. Η αψίδα του θριάμβου κατασκευάστηκε μεταξύ 1807 και 1838. Αρχικά, επρόκειτο για φόρο τιμής στο ιταλικό κράτος του Ναπολέοντα. Αλλά από τότε που το κράτος αυτό καταλύθηκε, η αψίδα είναι σύμβολο για την ειρήνη στην Ευρώπη, όπως την είχε οραματιστεί το Συνέδριο της Βιένης. Για τον στόλο των C evolution, εξυπηρέτησε ως ωραίο σύμβολο καθώς και ως σημείο εκκίνησης για την ανακάλυψη του Μιλάνου. Σε τελική ανάλυση, η περιήγηση οδηγείται μέσα από πέντε ευρωπαϊκές πόλεις – πολύ ήσυχα, ειρηνικά και με μηδενικές εκπομπές.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 2: Ceresio 7.

Στάση 2: Ceresio 7.

Φαίνεται ότι οι αναβάτες μας είχαν τραβήξει όλα τα βλέμματα στο Μιλάνο όλο το πρωί. Στο μεσημεριανό γεύμα ήταν πράγματι καιρό να χαλαρώσουν και να αφήσουν το δικό τους βλέμμα να θαυμάσει. Και το Ceresio 7 ήταν το ιδανικό μέρος για να γίνει αυτό. Μια μεγάλη πισίνα με υπέροχη πανοραμική θέα και ένα μενού για βραβείο. Τι μπορούσες να θέλεις περισσότερο – εκτός φυσικά από το να οδηγείς.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 3: Piazza XXV Aprile.

Στάση 3: Piazza XXV Aprile.

Τα πιο όμορφα καφέ, τα πιο φημισμένα μαγαζιά, οι πιο μοντέρνοι άνθρωποι – το πραγματικό Μιλάνο βρίσκεται γύρω από την πλατεία της 25ης Απριλίου. Εκεί η παράδοση και το μοντέρνο αναμειγνύονται σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι πρωτοπόροι μας της ηλεκτροκινητικότητας κατεβαίνουν την εμπορική λεωφόρο Corso Como και περιπλανόνται κατά μήκος της πλατείας Piazza Gae Aulenti. Και είναι ακόμη μια φορά η περίπτωση του να θαυμάζεις και να θαυμάζεσαι – το τελευταίο φυσικά εννοείται ότι αναφέρεται στην C evolution.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 4: Camparino.

Στάση 4: Camparino.

Το Camparino θεωρείται ότι είναι ο τόπος γέννησης του Aperitivo. Ήταν αναμφίβολα το πιο παραδοσιακό, ενδιαφέρον και καλό μπαρ στο Μιλάνο – εγκατεστημένο σε ένα από τα αναμφίβολα πλέον διάσμα σημεία της πόλης: ακριβώς εμπρός από τη γωνιακή είσοδο της Galleria Vittorio Emanuelle. Εδώ οι αναβάτες απολαμβάνουν υγιεινά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και την ανεκτίμητη θέα στην ολοζώντανη πλατεία Piazza del Duomo με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 5: El Brellin.

Στάση 5: El Brellin.

Μάλλον κρυμμένο και περιτριγυριζόμενο από μικρό κήπο, το "El Brellin" είναι η τελευταία στάση του #SocialTestride. Οι ηλεκτροκινούμενοι αναβάτες και η ομάδα αναλογίζονται την ημέρα σε αυτό το μικρό αλλά διαπρεπές εστιατόριο στο κανάλι Naviglio Grande. Παρόλο που η ομάδα έπρεπε να ξαναβρεθεί ακόμη μια φορά σε τοπ φόρμα: για να υποστηρίξει τους αναβάτες, υπαλλήλους της BMW Motorrad που σταμάτησαν σε ένα ποντόνι και απάντησαν σε αμέτρητες ερωτήσεις για την C evolution. Και φυσικά όποιος είχε ενδιαφέρον μπορούσε να κανονίσει για δοκιμαστική οδήγηση επιτόπου. Το ενδιαφέρον για την ηλεκτροκινητικότητα και η ημέρα στο Μιλάνο δεν φαίνεται να θέλουν να τελειώσουν.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η BMW C evolution

Μια νέα κίνηση.

Ο μεγάλος ρυθμός αύξησης των πόλεων στον κόσμο θέτει νέες προκλήσεις: οι δρόμοι πιο γεμάτοι, οι αποστάσεις μεγαλύτερες, οι θέσεις παρκαρίσματος πιο δύσκολο να βρεθούν. Με την ηλεκτροκίνητη C evolution, η BMW Motorrad προσφέρει ήδη σύγχρονες λύσεις για την αστική κινητικότητα του αύριο.

Προς την C evolution

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner