Σχεδιασμoς, αρχιτεκτονικη και καινοτομιες.

Το #SocialTestride κάνει στοπ στη Βαρκελώνη.

Ήλιος, ελαφρός άνεμος και η παραλία στα πόδια σου. Η ιδέα προετοιμάζει για να φορέσεις το μαγιό σου – ή το κράνος της μοτοσικλέτας σου. Με το μεσογειακό της κλίμα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική, το πανταχού παρόν ντιζάιν και την ενδιαφέρουσα μείξη παλαιών και μοντέρνων δρόμων, η Βαρκελώνη είναι η τέλεια πόλη για να ανακαλυφθεί ξανά και ξανά. Στην ιδανική περίπτωση σε δύο τροχούς, φυσικά. Επιπλέον, εδώ, χρόνια τώρα οι καινοτόμες λύσεις κινητικότητας είναι κάτι περισσότερο από απλές λέξεις. Και έτσι η πόλη είναι πράγματι το τέλειο μέρος για το τρίτο στοπ του #SocialTestride.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Μόλις ο ήλιος φωτίσει στη Βαρκελώνη, νέοι και γέροι ανοίγουν πανιά για τις παραλίες. Αλλά το να είναι νωχελικά ξαπλωμένοι στην άμμο και μέσα στη ζεστή θάλασσα ήταν το τελευταίο πράγμα που σκέφτονταν ο Pedro Cañamares, ο Albert Marti και ο Franz Inselkammer. Ήταν οι τυχεροί αναβάτες που είχαν επιλεγεί για το #SocialTestride στη Βαρκελώνη. Θα μπορούσαν να δουν την πόλη τους για μια ολόκληρη ημέρα από μία εντελώς νέα οπτική γωνία. Στην αντιπροσωπεία της BMW Motorrad στη Βαρκελώνη, στην περιοχή Sant Adrià de Besòs, συναντήθηκαν με τον οδηγό τους Jordi Canudas. Ο Jordi σχεδιαστής, ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη. Αλλά το φωτιστικό του "Less Lamp" (λιγότερο φως) εκπροσωπείται ακόμα και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Έτσι υπάρχει εγγύηση για ευρύτητα προοπτικής.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατ' αρχήν, οι συμμετέχοντες θα γνώριζαν τα οχήματά τους: ο στόλος των BMW C evolution είχε ήδη μερικά χιλιόμετρα. Σε τελική ανάλυση, τα ηλεκτροκίνητα scooter είχαν εδώ και μερικές εβδομάδες κυριεύσει το Άμστερνταμ και το Παρίσι. Και τώρα ήταν η σειρά της Βαρκελώνης. Η ενημέρωση για τη C evolution έγινε με μείγμα Ισπανικών, Γερμανικών, Αγγλικών και Γαλλικών. Και μετά θα ακολουθούσε η εξερεύνηση της καταλωνικής πρωτεύουσας στη εξαιρετική θέση της ανάμεσα στην Μεσόγειο και τα Πυρηναία. Ήσυχα αλλά γοργά, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης. Τα smartphone έτοιμα για να πάρουν φωτογραφίες και να τις μοιράσουν αμέσως στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι καλύτερες στιγμές της περιήγησης.

Τα λεωφορεία ξενάγησης τουριστών κινούνται πολύ αργά εξ αιτίας της μεγάλης κίνησης. Οι αναβάτες του #SocialTestride είχαν πολλούς λόγους να γελούν γι' αυτό. Δοκίμασαν τους τέσσερις διαφορετικούς τρόπους οδήγησης κατά μήκος της διαδρομής τους διαμέσου της πόλης – για τον καλύτερο συνδυασμό επιτάχυνσης, ταχύτητας και ανάκτησης ενέργειας σε συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες κυκλοφορίας. Όταν πρόκειται για κινητικότητα, η Βαρκελώνη είναι έτη φωτός μπροστά: με μοίρασμα ποδηλάτων, δίκτυο τραμ που τα περιλαμβάνει όλα, υβριδικά ταξί και όλο και περισσότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους. Έτσι δεν είναι θαύμα που η C evolution τράβηξε τόσο πολύ την προσοχή. Και οι θετικές εντυπώσεις από μοτοσικλετιστές αστυνομικούς, αναβάτες σκούτερ και οδηγούς ευρείας γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων δεν πέρασαν απαρατήρητες. Και πολλοί τουρίστες ενδιαφέρονταν πολύ να μάθουν πότε αυτή η καινοτόμος "πράσινη μηχανή" θα πωλούνταν και στη δική τους χώρα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλες οι στάσεις του #SocialTestride στη Βαρκελώνη με μια ματιά.

Στάση 1: Αντιπροσωπεία της BMW Motorrad.

Στάση 1: Αντιπροσωπεία της BMW Motorrad.

Πριν το #SocialTestride καταλάβει με έφοδο τους δρόμους της Βαρκελώνης, έγινε στους αναβάτες παρουσίαση της C evolution και τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους στην τοπική αντιπροσωπεία της BMW Motorrad στη Βαρκελώνη. Πολύ γρήγορα έγινε φανερό ότι η Βαρκελώνη ήταν η ιδανική πόλη για ταξίδια αναζήτησης με την C evolution.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 2: Palau de Música.

Στάση 2: Palau de Música.

Palau de la Música Catalana – το όνομα αυτού του μεγάρου συναυλιών ηχεί στα αυτιά ακριβώς σαν μουσική. Χτίστηκε μεταξύ 1905 και 1908. Στη συνέχεια, η ακουστική, η οποία αρχικά ήταν σχεδιασμένη μόνο για χορωδίες, βελτιώθηκε. Επιτρέποντας την απόλαυση κονσέρτων κλασσικής μουσικής αλλά ακόμη και μοντέρνας μουσικής με τέλεια ποιότητα ήχου. Ενώ είναι καθ' οδόν σχεδόν αθόρυβα, το #SocialTestride συνεχίζει παρά το μαγευτικό φόντο: οι πέντε αναβάτες ξεκινούν με τις C evolution για να ανακαλύψουν στην πόλη.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 3: Το εργαστήριο του Jordi.

Στάση 3: Το εργαστήριο του Jordi.

Ο Jordi ίδρυσε το σχεδιαστικό του εργαστήριο το 2007 στο Λονδίνο. Το 2011, μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Ευτυχώς για εμάς, γιατί έτσι κερδίσαμε μια αποκλειστική ματιά στον κόσμο του. Η γκάμα του εργαστηρίου παρουσιάζει ποικιλομορφία: σχεδιασμός, ανάπτυξη προϊόντων, καθοδήγηση τέχνης, σχεδιασμός εσωτερικών χώρων και παραγωγή είναι όλα μέσα στη γκάμα. Αυτό που παραμένει σημαντικό για τον Jordi εδώ είναι η προσεκτική μεταχείριση μιας μεγάλης σειράς υλικών και φυσικά η βιωσιμότητα με τη χρήση των διαθέσιμων πόρων.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 4: Encants Barcelona.

Στάση 4: Encants Barcelona.

Η μοναδική γυάλινη οροφή του Fermín Vázquez απλώνεται επάνω από το Encants. Εκεί είναι ένα από τα παλαιότερα υπαίθρια παζάρια της Ευρώπης, με αμέτρητα παράξενα αντικείμενα. Εδώ βρίσκεται το σπάνιο, το παλαιό και το δοκιμασμένο – και μερικές φορές το νέο και καινοτόμο, όπως η C evolution. Περίεργοι περαστικοί είναι επίσης ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη αυτή. Υπάρχουν τόσες πολλές ερωτήσεις όσες και φωτογραφίες. Αλλά οι αναβάτες μας παραμένουν ατάραχοι. Είναι ήδη συνηθισμένοι στην προσοχή και τις υποδοχές σαν αυτή.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 5: Mirablau.

Στάση 5: Mirablau.

Η τελευταία στάση του #SocialTestride ήταν τελικά το εστιατόριο Mirablau. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ακόμη μία ασύγκριτη πανοραμική θέα της Βαρκελώνης μαζί με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο. Το ταξίδι προς τα εκεί, έξω από την πόλη, ήταν μια εμπειρία από μόνη της. Και μακριά από την αισθητική της μεγάλης πόλης, η C evolution είναι απλά μεγάλη ευχαρίστηση. Έτσι δεν είναι παράξενο ότι από όλους τους συμμετέχοντες κανείς δεν παρήγγειλε αλκοόλ: κανείς δεν ήθελε να χάσει τη διαδρομή της επιστροφής – παρά την προσφορά να παραδοθούν τα κλειδιά των C evolution στο εστιατόριο.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η BMW C evolution

Μια νέα κίνηση.

Ο μεγάλος ρυθμός αύξησης των πόλεων στον κόσμο θέτει νέες προκλήσεις: οι δρόμοι πιο γεμάτοι, οι αποστάσεις μεγαλύτερες, οι θέσεις παρκαρίσματος πιο δύσκολο να βρεθούν. Με την ηλεκτροκίνητη C evolution, η BMW Motorrad προσφέρει ήδη σύγχρονες λύσεις για την αστική κινητικότητα του αύριο.

Προς την C evolution

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner