Δραστηριοποιηση στο ΑΜστερνταμ.

Το #SocialTestride της BMW Motorrad.

Το γεγονός ότι υπάρχει κάτι που δεν φεύγει από τον αέρα του Άμστερνταμ είναι πολύ γνωστό. Αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά: το #SocialTestride της BMW Motorrad ξεκίνησε την πρώτη του περιήγηση στην πόλη των καναλιών – με όλα τα C evolution maxi scooter και χωρίς καθόλου εκπομπές ρύπων. Στο πρόγραμμα του #SocialTestride υπήρχαν πέντε πόλεις. Κινούμενοι χωρίς καθόλου βενζίνη, θέλαμε να βρούμε τα σημαντικά πολιτιστικά σημεία κάθε μιας από τις πόλεις αυτές. Η περιήγηση στο Άμστερνταμ ξεκίνησε από τη φημισμένη αντιπροσωπεία BMW Motorrad του Harry Meijer. Εγκατεστημένη κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol και σε έκταση 2.100 τετραγωνικά μέτρα, μας δείχνει την τρέχουσα γκάμα προϊόντων της BMW Motorrad. Εδώ είναι επίσης που περιμένουν τους συμμετέχοντες τα BMW C evolution. Φυσικά, τα επίπεδα ενθουσιασμού ήταν υψηλά και ευτυχώς ο καιρός ήταν σχεδόν τέλειος. Και η ίδια η πόλη παρείχε το ιδανικό σκηνικό για τους συμμετέχοντες με τα αμέτρητα στενά δρομάκια και την πυκνή κυκλοφορία.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες.

Μεταξύ τους ήταν η δασκάλα Ann-Tine Thijssen, ο γυμναστής Simon Stomps, ο κατασκευαστής Tom Oude Elferink, και ο επιχειρηματίας Ewald Vastenburg. Δεν είχαν καμιά δυσκολία να εντοπίζουν τον οδηγό τους: τον Martijn van Ooststroom. Λίγο κάτω από δύο μέτρα ψηλός, αθλητικός με μακριά γενειάδα, ο διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του μουσείου Stedelijk φαίνονταν τόσο ξεχωριστός όσο και το ηλεκτροκίνητο scooter που οδηγούσε. Η ομάδα προσδοκούσε μια συναρπαστική ημερήσια περιήγηση – από το αγροτικό Riekermolen κατευθείαν στην καρδιά της πόλης και ξανά πίσω.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλεια εξοπλισμένοι.

Τέλεια εξοπλισμένοι.

Αλλά πρώτα στα smartphone. Γιατί φυσικά, οι συμμετέχοντες του #SocialTestride είχαν να μοιραστούν τις αμέτρητες εμπειρίες τους με τον έξω κόσμο μέσα από κοινωνικά δίκτυα – όπως το Instagram, το Facebook καθώς και στην ιστοσελίδα της BMW Motorrad. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί ο στόλος των λαμπερών ηλεκτροκίνητων scooter C evolution – πλήρως φορτισμένα και έτοιμα για δράση. Συνοδευόμενοι από κινηματογραφικό συνεργείο σε μία ηλεκτροκίνητη BMW i3, μια μικρή συνεδρία γνωριμίας αρκούσε για να πιάσουν όλοι τις λαβές του τιμονιού των scooter. Παρά τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, η οδήγηση είναι απίστευτα απλή και δυναμική.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι καλύτερες στιγμές της περιήγησης.

Μαγνήτης βλεμμάτων της πόλης.

Μαγνήτης βλεμμάτων της πόλης.

Με "ζωντανή μετάδοση", πολλές δυνατότητες φωτογράφισης και πληθώρα ερωτήσεων από ντόπιους και τουρίστες, το C evolution #SocialTestride έμοιαζε να καλύπτει όλο το πλάτος και το μήκος της πόλης. Κάθε φορά που σταματούσαν σε φανάρι ή διασταύρωση, οι οδηγοί μας δέχονταν ερωτήσεις από οδηγούς άλλων scooter ή περαστικών, που ενδιαφέρονταν να μάθουν περισσότερα γι' αυτό το φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο scooter που τραβά τόσο πολύ την προσοχή. Παρόλο που δεν κάνει παρά ελάχιστο θόρυβο.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλες οι στάσεις του #SocialTestride στο Άμστερνταμ με μια ματιά.

Στάση 1: Riekermolen.

Στάση 1: Riekermolen.

Ξεκινήσαμε από το προάστιο του Άμστερνταμ όπου ο ποταμός Άμστελ ελίσσεται μέσα σε ένα ήσυχο τοπίο. Αυτό που πρακτικά είναι ακόμη αγροτικό σκηνικό, κάποτε είχε εμπνεύσει τον Rembrandt. Όμως σήμερα, εδώ εργάζεται ο Martijn. Είναι ένας από τους πέντε συμμετέχοντες στο #SocialTestride. Από εδώ, η περιοδεία εξερεύνησης συνεχίζει καθ' οδόν με τα C evolution για πιο αστικά τοπία. Κατευθείαν στην καρδιά του Άμστερνταμ.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 2: Περιοχή μουσείων.

Στάση 2: Περιοχή μουσείων.

Παρά το ότι το μουσείο Stedelijk έχει ιδρυθεί πριν από 110 και περισσότερα χρόνια, παρέμεινε χωνευτήρι σύγχρονης τέχνης έως σήμερα. Πολυάριθμες εκθέσεις έγραψαν ιστορία τέχνης με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Μπορείτε να αισθανθείτε εδώ την όλο ζωντάνια ένταση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν - όχι μόνο στο ίδιο το μουσείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Πολύ κοντά βρίσκεται το μουσείο Van Gogh και το Rijksmuseum με τα διάσημα γράμματα "I Amsterdam" και την εύκολα αναγνωρίσιμη είσοδο για πεζούς και ποδηλάτες.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 3: Coffee Company.

Στάση 3: Coffee Company.

Το "Coffee Company" (εταιρεία καφέ) σε καμία περίπτωση δεν είναι μια τυπική καφετέρια. Ούτε είναι μια καφετέρια όπως θα περίμενες να δεις στο Άμστερνταμ. Υπάρχει πράγματι καφές εδώ. Τέλειος καφές. Όλα είναι επιλεγμένα, επεξεργασμένα και δοκιμασμένα μόνο με το χέρι - από τον κόκκο μέχρι την τελευταία σταγόνα του καφέ. Η ομάδα κάνει ένα μικρό διάλειμμα σε αυτό το θαυμάσιο κέντρο δεξιοτεχνίας του καφέ. Και ενώ εμείς απολαμβάνουμε τη γεύση του καφέ, όλοι οι άλλοι εντυπωσιάζονται έξω με την παρέλαση των C evolution μας.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 4: Eye.

Στάση 4: Eye.

Eye – δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλο όνομα (μάτι) για το νέο ολλανδικό κινηματογραφικό μουσείο, που υπάρχει μόλις από την Άνοιξη του 2012. Υπάρχουν πολλά εδώ στο eye να απολαύσετε και μέσα και έξω - η αρχιτεκτονική και ο περιβάλλων χώρος του συμπλέγματος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Τοποθετημένο κατευθείαν επάνω στο νερό, το κτίριο επίσης λειτουργεί και ως χώρος εκδηλώσεων. Και ανάμεσα στα άλλα η θέα προς το λιμάνι, το εστιατόριο του και το καφέ είναι εξίσου δημοφιλή.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στάση 5: Ξενοδοχείο Hotel de Goudfazant.

Στάση 5: Ξενοδοχείο Hotel de Goudfazant.

Όταν εισέρχεσαι, αυτό που μοιάζει με συνηθισμένη αποθήκη με την πρώτη ματιά μετατρέπεται σε γαστρονομικό αποκορύφωμα. Στο "Golden Pheasant", η επίπλωση και ο σχεδιασμός αυτοκινήτων συναντούν εδώ-στη-γη την υψηλής ποιότητας κουζίνα και την φιλοξενία. Η ευρύχωρη αίθουσα και ο εντυπωσιακός πολυέλαιος μετατρέπουν την παραμονή σε εμπειρία. Εδώ, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν τις τελευταίες στιγμές της ημέρας με εξαιρετικό δείπνο σε ησυχία και μακριά από όλες αυτές τις ερωτήσεις.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η BMW C evolution

Μια νέα κίνηση.

Ο μεγάλος ρυθμός αύξησης των πόλεων στον κόσμο θέτει νέες προκλήσεις: οι δρόμοι πιο γεμάτοι, οι αποστάσεις μεγαλύτερες, οι θέσεις παρκαρίσματος πιο δύσκολο να βρεθούν. Με την ηλεκτροκίνητη C evolution, η BMW Motorrad προσφέρει ήδη σύγχρονες λύσεις για την αστική κινητικότητα του αύριο.

Προς την BMW C evolution

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner