Στο πρασινο χαλι στις Καννες.

Η BMW C evolution στο φεστιβάλ "Green Me".

Μόλις πριν από έναν μήνα οι σταρ και οι διασιμότητες περπάτησαν πάνω στο κόκκινο χαλί στις Κάννες, την κινηματογραφική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κινηματογραφική βιομηχανία επέστρεψε τώρα πάλι στη μεσογειακή πόλη. Στο φεστιβάλ "Green Me" για βιωσιμότητα, συζητιούνται περιβαλλοντολογικά θέματα και απονέμονται βραβεία σε ταινίες που πραγματεύονται το θέμα της βιωσιμότητας. Η βιωσιμότητα λοιπόν παίζει κεντρικό ρόλο στην BMW C evolution. Δηλαδή το μεγάλο σκούτερ βρίσκεται στο στοιχείο του εκεί στην Κυανή Ακτή.

προστασια περιβαλλοντος σε διασημη συνθεση

Οι σταρ του Hollywood μπορεί απλά να παρέμειναν στις Κάννες, επειδή λίγο μετά πολλά διάσημα πρόσωπα ήταν πάλι στις Κάννες. Με ένα σαφή σκοπό: τη βιωσιμότητα. Επιλέγοντας τόπους που είναι στην επικαιρότητα, όπως το Βερολίνο ακριβώς πριν την Berlinale ή αυτή τη φορά στις Κάννες, το φεστιβάλ "Green Me" θέλει να αφήσει την υπογραφή του. Εδώ ταινίες που εξετάζουν θέματα βιωσιμότητας, σεμινάρια και μαχητικές συζητήσεις απευθύνονταν στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου για το περιβάλλον.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα σχέδιο που πραγματικά επιτυγχάνεται κατά τη γνώμη του Nicolai Niemann, προέδρου του φεστιβάλ και χρήστη ηλεκτροκίνησης. "Το φεστιβάλ συνεχώς μεγαλώνει. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτά τα ζητήματα. Δεν θέλουν να επαναπαύονται πλέον στο ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει το περιβάλλον. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους δίνουν δύναμη να επηρεάζουν αποφάσεις. Αυτό έβγαλε τη βιωσιμότητα από το περιθώριο και την έκανε κυρίαρχο ρεύμα."

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο φεστιβάλ "Green Me" δεν πρόκειται για τις ταινίες καθαυτές αλλά πολύ περισσότερο για την ικανότητά τους να τραβήξουν την προσοχή και να κάνουν τη διαφορά. Η συμμετοχή νέων ταλέντων είναι ως εκ τούτου ουσιαστική. Στις Κάννες παρουσιάζονται ταινίες που έχουν παραχθεί από ταλαντούχους, ανώνυμους φοιτητές κολεγίων και πανεπιστημίων, γίνονται γνωστές και τιμώνται με βραβεία. Κινηματογραφιστές, ακτιβιστές και επιχειρηματίες για το περιβάλλον σχηματίζουν πάνελ για να συζητήσουν για "Ωκεανούς, Ζωή, Νερό" – τα κύρια θέματα αυτής της χρονιάς. Για λίγη χαλάρωση οι επισκέπτες μπορούσαν να πάρουν την BMW C evolution για δοκιμαστική οδήγηση στις Κάννες στα γύρω γραφικά προάστια.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το φεστιβάλ "Green Me" διεξάχθηκε το ίδιο διάστημα που απονέμονται οι λέοντες στις Κάννες, όπου τα δημιουργικά μυαλά βραβεύονται με τα αντίστοιχα με τα Όσκαρ βραβεία για τις διαφημίσεις. Με τη βοήθεια δράσεων προώθησης στον περίφημο παραλιακό πεζόδρομο de la Croisette, οι διοργανωτές του "Green Me" τράβηξαν κόσμο σε εναλλακτικά δρώμενα. "Ερχόμαστε στις Κάννες γιατί εδώ δημιουργούνται μηνύματα και αυτό είναι σημαντικό. Το ζήτημα της βιωσιμότητας χρειάζεται να συζητιέται ανοικτά ώστε όλοι να βλέπουν και να ακούνε" μας λέει ο Nic Niemann, ο οποίος είναι βέβαιος για το γεγονός πως "υπάρχουν καλοί οικονομικοί λόγοι για να είμαστε πιο οικολογικοί." Και προσθέτει: "Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί τη βιωσιμότητα."

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Υπάρχουν καλοί οικονομικοί λόγοι για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε οικολογικά. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί τη βιωσιμότητα. »

Nic Niemann

Πρόεδρος του φεστιβάλ και χρήστης ηλεκτροκίνησης

Κινηματογραφικοι ηρωες και βασικοι ρολοι

Να κάνουν κάτι διαφορετικό και να γίνουν κινηματογραφικοί ήρωες – αυτό είναι το συναίσθημα που θα πάρουν μαζί τους εκείνοι που συμμετέχουν στο φεστιβάλ "Green Me". Οι παρουσιάσεις που έγιναν στη βίλα "Think Tank" έδειξαν τι μπορεί να ληφθεί από την ατομική πρωτοβουλία και τι μπορεί να επιτευχθεί. Μεταξύ άλλων η Pascale Vaillant, Δήμαρχος στις Κάννες, μίλησε σχετικά με το ξαναζωντάνεμα αγροτικών δραστηριοτήτων στις Κάννες και την επεξεργασία του νερού στην πόλη, την οποία εκείνη και οι συνάδελφοί της την έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο στη Γαλλία.
Η BMW Motorrad θέλει να ωθήσει τα πράγματα προς τα εμπρός και να κάνει επίσης τη διαφορά. Με την BMW C evolution, λανσάρισε ένα ηλεκτροκίνητο σκούτερ που δίνει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα της εποχής μας. Το μεγάλο σκούτερ με τις μηδενικές εκπομπές είναι η έξυπνη λύση για την αυξανόμενη κυκλοφορία, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για μετακινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον. "Έκανα μια εκδρομή στα βουνά με την C evolution", εξηγεί ο Nic Niemann. "Το μεγάλο σκούτερ είναι γρήγορο και ταυτόχρονα σου δίνει ένα συναίσθημα ασφάλειας. Ήταν πραγματικά μια ενδιαφέρουσα εμπειρία."
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner