Ενας κοσμογυρισμενος ιδιοκτητης ξενοδοχειου.

Ο Alfonso και το The Hat

Ο Alfonso είναι ο επιτυχημένος ιδιοκτήτης και διευθυντής του The Hat, ενός εξαιρετικού ξενώνα στην καρδιά της Μαδρίτης. Οδηγεί τη νέα BMW C 650 Sport. Ευέλικτη, επιδέξια και αρκετά μικρή για τους στενούς δρόμους της πόλης, είναι το τέλειο όχημα για να σε μεταφέρει από το σημείο Α στο Β, γρήγορα, απλά και άνετα.

Ένας πρώην κοσμογυρισμένος.

Ένας πρώην κοσμογυρισμένος.

"Το ταξίδι είναι η πιο σημαντική πηγή έμπνευσης" λέει ο Alfonso López Roldán, ιδιοκτήτης του The Hat, ενός ξενώνα στη Μαδρίτη. Ο Ισπανός μετάτρεψε το πάθος του σε επάγγελμα και τώρα αναζητά πελάτες από όλο τον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν για 13 χρόνια σε εταιρεία μάρκετινγκ και ζούσε στο Silicon Valley, κοντά στο San Francisco. Έχει επίσης ταξιδέψει πολύ σε όλο τον κόσμο. "Έχω μέχρι τώρα επισκεφτεί περισσότερες από 50 χώρες. Ξόδευα όλα τα χρήματα που κέρδιζα ταξιδεύοντας," λέει ο Alfonso. Τότε είχε την ιδέα να ξεκινήσει ένα εντελώς νέο στιλ ξενώνα – το The Hat. Εκπλήρωσε το προσωπικό του όνειρο με μια νέα αρχή.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Το ταξίδι είναι η πιο σημαντική πηγή έμπνευσης. »

Alfonso López Roldán, The Hat, Μαδρίτη

Πολύ περισσότερο από ένας χώρος που "κοιμάσαι, ξυπνάς και φεύγεις"

Πολύ περισσότερο από ένας χώρος που "κοιμάσαι, ξυπνάς και φεύγεις"

Ο ξενώνας άνοιξε το 2014 στο κέντρο της Μαδρίτης σε μια βίλα κοντά στην Plaza Mayor. Τα 220 δωμάτια είναι διακοσμημένα με εκπληκτική αίσθηση λεπτομέρειας. Μια μεγάλη ταράτσα οροφής προσφέρει θέα πάνω από τις στέγες των σπιτιών της πόλης. Ο Alfonso λέει ότι ο ξενώνας του είναι πολύ περισσότερο από το να "κοιμάσαι, να ξυπνάς και να φεύγεις". Είναι κέντρο καλιτεχνικών και μουσικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων αγαθοεργιών. Καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στο The Hat που τα επισκέπτονται και οι ντόπιοι. Οι πελάτες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Από αυτό προέρχεται και η παροιμία: "Όπου ακουμπάω το καπέλο μου (Hat) εδώ είναι και το σπίτι μου. Το βασικό είναι να αισθάνεσαι άνετα, να συναντάς ανθρώπους και να ανταλλάσσεις εμπειρίες.

Ο 37-χρονος ιδιοκτήτης του πανδοχείου είναι δεσμευμένος στον τομέα κοινωνικής ευθύνης, το περιβάλλον, και την βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, παιδιά της περιοχής μπορούν να έρθουν και να διδαχθούν Αγγλικά τους χειμερινούς μήνες. Το The Hat είναι επίσης οικολογικό ξενοδοχείο, καθώς είναι το μόνο ξενοδοχείο της πόλης που θερμαίνεται με βιομάζα. Γι' αυτό η βιώσιμη αστική κινητικότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη ζωή του Alfonso. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδηγεί scooter.

Κάθε ημέρα, ο Alfonso έχει πολλές επαγγελματικές συναντήσεις, πολλές εξωτερικές δουλειές ή οργανώνει εκδηλώσεις. Γι' αυτό χρειάζεται ένα αστικό μέσο μετακίνησης που να τον μεταφέρει γρήγορα από το σημείο A στο B. "Μια φορά αν οδηγήσεις scooter, δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ξανά αυτοκίνητο," λέει με ενθουσιασμό ο Alfonso. Μπορεί να αποφεύγει τα μποτιλιαρίσματα και να βρίσκει οπουδήποτε σημείο στάθμευσης.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεντευξη με τον Alfonso

Τι κάνει το The Hat διαφορετικό από άλλους ξενώνες;
"Το The Hat δεν είναι απλά ένα μέρος για να κοιμηθείς. Είναι μια μεγάλη κοινότητα. Είναι μια ζωντανή έννοια, ένα δυναμικό μέρος μου επανασχεδιάζει τον εαυτό του και αλλάζει συνεχώς. Το The Hat είναι κέντρο τέχνης, μουσικής και ταξιδιωτών. Πάντα γίνεται κάτι εκεί. Είναι ζωντανό και συναρπαστικό σε σύγκριση με άλλα ξενοδοχεία και ξενώνες. Η ιδέα μας δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής μεταξύ ατόμων. Επίσης φροντίζουμε για την ανάμειξη ταξιδιωτών και ντόπιων."
Από που παίρνετε έμπνευση γι' αυτό; Από τι εμπνέεστε νέες ιδέες και πρότζεκτ;
"Οι περισσότερες εμπνεύσεις μου έρχονται από την εργασία και τα ταξίδια. Όταν υπέγραψα τη συμφωνία με τους επενδυτές μου, έπρεπε να υποσχεθώ ότι θα ταξιδεύω πολύ κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως διευθύνων του ξενώνα. Αυτή τη χρονιά ήμουν ήδη στο Περού, το Λονδίνο και το Βερολίνο. Επίσης θα πάω στη Νέα Υόρκη και την Κόστα Ρίκα. Στο παρελθόν πήραμε ιδέες από την Ιαπωνία και την Κορέα. Το ταξίδι είναι η πιο σημαντική πηγή έμπνευσης."
Πως συνεργάζεσαι με τους ντόπιους;
"Πιστεύουμε σταθερά ότι η επιχείρησή μας μπορεί να λειτουργεί μόνο σε συνεργασία με την πόλη. Έχουμε πολύ χώρο στο κτίριό μας. Οργανώνουμε κάθε μήνα εκθέσεις τέχνης για νέους καλλιτέχνες, για παράδειγμα. Ακόμη και για καλλιτέχνες από τόσο μακρυά όσο από τη Νότια Αφρική. Έρχονται εδώ και διοργανώνουν τεράστια πάρτι στη βεράντα. Γι' αυτούς είναι δωρεάν. Βοηθήσαμε επίσης ώστε τα φώτα στον τρούλο της Iglesia de Santa Cruz να δουλέψουν ξανά. Μια μαγευτική θέα από τη βεράντα μας. Ήταν ένα μικρό δώρο από εμάς για την πόλη".
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τι σημαίνει για εσένα κινητικότητα; Και γιατί αποφάσισες να οδηγείς το C650 Sport;
"Στη δουλειά μας, είναι σημαντικό να συναντούμε πολλούς ανθρώπους κάθε ημέρα. Γι' αυτό χρειάζομαι ένα γρήγορο τρόπο μετακίνησης. Μια φορά αν οδηγήσεις scooter, δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ξανά αυτοκίνητο. Μπορείς να διπλασιάσεις το χρόνο σου και να συναντήσεις 20 άτομα σε μόλις μία ημέρα. Είναι πράγματι εύκολο να πας σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και μπαρ επάνω σε scooter. Αν οδηγείς αυτοκίνητο περνάς όλη σου τη ζωή σε μποτιλιαρίσματα. Η ιδέα είναι να δημιουργήσεις απλά περισσότερο χρόνο."
Τι θα έλεγες σε αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα όνειρό τους πραγματικότητα;
"Σε πολλούς δεν αρέσει πραγματικά η δουλειά που κάνουν, έχουν ένα όνειρο και φοβούνται πολύ να το πραγματοποιήσουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι αληθινά δυνατό. Απλά πρέπει να σηκωθείς ένα πρωί και να αντιληφθείς ότι μπορείς πραγματικά να το κάνεις. Αποφασίσαμε να κυνηγήσουμε το όνειρό μας και να ανοίξουμε το The Hat. Θα πρέπει να αγαπάς την ιδέα σου και να είσαι αποφασισμένος να παλέψεις γι' αυτή.
Τι προτείνεις για την ανακάλυψη νέων "κρυμμένων" σημείων;
"Το μόνο μυστικό είναι να εξερευνάτε την πόλη με τα πόδια. Μην χρησιμοποιείτε ταξί, ανακαλύψτε την πόλη μαζί με άλλους, μιλήστε στους ντόπιους, ρωτήστε τους, προσπαθήστε να κάνετε νέους φίλους και μιλήστε στους ιδιοκτήτες του μπαρ. Είναι σημαντικό να προετοιμάζεστε για ένα ταξίδι διαβάζοντας έναν οδηγό πόλης ή αναζητώντας στο ιντερνέτ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μιλάτε στους ντόπιους και να τους ρωτάτε για τα μέρη που αυτοί επισκέπτονται.
Τι σας παρακινεί στην καθημερινή εργασία σας;
"Ευτυχία, ταξίδια, περιέργεια, συναντήσεις με νέους ανθρώπους - αυτά είναι που με παρακινούν στη ζωή. Και η κίνηση. Δεν μπορώ να μείνω περισσότερο από δύο λεπτά στο ίδιο μέρος".
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner