Ιστορικη τριπλη νικη για την BMW Motorrad.

O Michael Dunlop ειναι ο νικητης στο νησι του Μαν.

Η BMW Motorrad και ο Michael Dunlop, από τη Βόρεια Ιρλανδία, ξαναέγραψαν ιστορία, επαναλαμβάνοντας τη μυθική νίκη του Georg “Schorsch” Meier στον αγώνα Senior TT του 1939 στο νησί του Μαν. Τώρα, 75 χρόνια αργότερα, a BMW θριάμβευσε ξανά στον αγώνα με το υψηλό κύρος στο νησί του Μαν. Ο Dunlop νίκησε στο Senior TT 2014. Και αυτό που είναι περισσότερο αξιοσημείωτο: αυτή ήταν η τρίτη του νίκη με μοτοσικλέτα BMW αυτή την εβδομάδα. Πριν από αυτό, ο Dunlop είχε νικήσει και στους αγώνες TT Superbike και Superstock στο νησί του Μαν με BMW S 1000 RR. Και ως αποκορύφωμα, ο Dunlop ήταν επίσης νικητής στο συναρπαστικό και καθηλωτικό Senior TT 2014.

Η BMW Motorrad UK ξεκίνησε τη συμμετοχή της σε αγώνες που διεξάγονται στο δρόμο το 2014 για να γιορτάσει την επέτειο 75 ετών από τη διάσημη νίκη του Meier, όπου οδηγούσε το εργοστασιακό Type 255 Kompressor και κέρδισε την πρώτη νίκη της BMW Motorrad σε αγώνα TΤ (Tourist Trophy). Για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, η BMW Motorrad UK έλαβε μέρος σε αγώνα δρόμου το 2014. Ενώνοντας τις δυνάμεις με την Hawk Racing, την ομάδα πίσω από τη συμμετοχή της Buildbase BMW Motorrad στους βρετανικούς αγώνες Superbike, και υποστηριζόμενοι από την BMW Motorrad Motorsport, ιδρύθηκε η BMW Motorrad / Hawk Racing. Οι ειδικοί από το Μόναχο βοήθησαν όχι μόνο με την εμπειρία τους αλλά και με τεχνική υποστήριξη. Για παράδειγμα, η BMW Motorrad Motorsport προμήθευσε τον κινητήρα Superbike για το RR του Dunlop.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρώτο άνοιγμα ήταν στο North West 200 το Μάιο. Εκεί όπου ο Dunlop και η ομάδα θριάμβευσαν και στις δύο κατηγορίες Superstock και Superbike. Στον αγώνα ΤΤ στο νησί του Μαν, η ομάδα BMW Motorrad / Hawk Racing προσέθεσε τώρα ακόμη τρεις θριάμβους TT στη συλλογή της. Με αυτό η ομάδα απέδειξε εντυπωσιακά τι μπορεί να κάνει η BMW S 1000 RR σε αγώνες που διεξάγονται στο δρόμο. Ο 25-χρονος Dunlop εξασφάλισε τη θέση του στην ιστορία με τις εντυπωσιακές 11 νίκες του σε αγώνες TT. Τρεις από τις οποίες επάνω σε BMW S 1000 RR. Επιπλέον, μπόρεσε να πετύχει τέσσερις νίκες TT σε δυο διαδοχικά έτη. Ένα επίτευγμα που ακόμη δεν έχει επιτύχει άλλος αναβάτης.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Όλο το πακέτο και η ομάδα ήταν φανταστικά, απίθανα. Η μοτοσικλέτα BMW Motorrad πήρε μέρος εδώ για πρώτη φορά. Και μετά από έξι σκληρούς γύρους, εξακολουθούσε να λειτουργεί τέλεια. Σε αυτό προσθέτουμε και τη νίκη – εντυπωσιακό. »

Michael Dunlop

“Αυτή είναι μία υπερήφανη στιγμή για τη BMW Motorrad Motorsport,” πρόσθεσε ο Udo Mark, διευθυντής Μάρκετινγκ της BMW Motorrad Motorsport. “Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την 75η επέτειο της νίκης του “Schorsch” Meier από την επιστροφή στο νησί του Μαν με νίκη ξανά. Συγχαρητήρια στον Michael και την ομάδα. Επέδειξαν απίστευτη απόδοση νικώντας και στους τρεις αγώνες. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που κάναμε αυτό που μας αναλογούσε και ότι η συνεργασία μας είχε επιτυχία οδηγώντας την ομάδα σε αυτή την ιστορική νίκη.”
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner