Michael Dunlop

Ιστορική τριπλή νίκη για την BMW Motorrad.

Η BMW Motorrad και ο Michael Dunlop, από τη Βόρεια Ιρλανδία, ξαναέγραψαν ιστορία, επαναλαμβάνοντας τη μυθική νίκη του Georg “Schorsch” Meier στον αγώνα Senior TT του 1939 στο νησί του Μαν. Τώρα, 75 χρόνια αργότερα, a BMW θριάμβευσε ξανά στον αγώνα με το υψηλό κύρος στο νησί του Μαν. Ο Dunlop νίκησε στο Senior TT 2014. Αυτή ήταν η τρίτη του νίκη με μοτοσικλέτα BMW αυτή την εβδομάδα. Πριν από αυτό, ο Dunlop είχε ήδη νικήσει και στους αγώνες TT Superbike και Superstock στο νησί του Μαν με BMW S 1000 RR. Σε ένα συναρπαστικό και καθηλωτικό Senior TT, τώρα ο θρίαμβος ανήκει και στον Dunlop.

Συνεντευξη με τον Michael Dunlop

BMW Motorrad: Είσαι πρώτη φορά στο BMW Motorrad Days. Πως σου φαίνεται η εκδήλωση;

 

Dunlop: Είναι φανταστική. Ο καιρός είναι υπέροχος, η ατμόσφαιρα ζωηρή, το απολαμβάνω πραγματικά. Είναι πολύ ωραία εδώ κάτω, με όλες αυτές τις μεγάλες τέντες και τον κόσμο. Όλοι τρώνε, πίνουν και διασκεδάζουν – ακριβώς αυτά που χρειάζονται.

 

BMW Motorrad: Ήταν και για σένα ένας καταπληκτικός χρόνος. Πόσο σημαντικό ήταν να δώσεις αυτό το ιδιαίτερο δώρο στη BMW Motorrad και να γίνεις μέρος της αγωνιστικής της ιστορίας – 75 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της BMW σε Senior TT;

 

Dunlop: Κάθε νίκη σε TT είναι πολύ σημαντική στιγμή, αλλά το κάναμε για τη BMW, γράψαμε ιστορία και αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είναι φανταστικό αίσθημα να ξέρω ότι περίμεναν από εμένα να νικήσω στους αγώνες, μετά από 75 χρόνια, και μπόρεσα να το εκπληρώσω. Για μένα, θα είναι πάντα στα βιβλία ιστορίας. Ήταν εξαιρετικό για μένα και εξαιρετικό για τη BMW και έτσι ήταν μια κατάσταση "win-win".

 

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BMW Motorrad: Θα πρέπει να ένιωσες πίεση πηγαίνοντας σε αυτούς τους αγώνες;

Dunlop: Πηγαίναμε με μια σειρά συναρπαστικά δεδομένα. Ο κατασκευαστής δεν είχε έρθει ποτέ για 75 χρόνια, η ίδια η μοτοσικλέτα δεν είχε κερδίσει ποτέ εκεί, δεν είχε γίνει καμιά δοκιμή στη μοτοσικλέτα – ήταν πολύ αργά. Έτσι ήταν καλό να πάνε εκεί με τη μοτοσικλέτα και να κάνουμε τη δουλειά κατευθείαν. Σίγουρα υπήρχε πίεση σε όλους τους συμμετέχοντες. Εγώ παίζω μικρό ρόλο στη δουλειά. Είχαμε εκεί μηχανικούς, σχεδιαστές πλαισίων, ηλεκτρονικούς. Υπήρχε μια σειρά πράγματα για να διευθετηθούν, αλλά ήταν στις πλάτες άλλων. Γιατί τελικά, αυτό που έκανα εγώ ήταν απλά να κάθομαι στη μοτοσικλέτα και να γυρίζω τη λαβή του γκαζιού. Αυτοί όμως θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλούσαν χωρίς εμπόδια. Όμως όλα φαίνονταν να δουλεύουν τέλεια. Να πάμε εκεί με τελείως διαφορετικό στήσιμο, με διαφορετική μοτοσικλέτα, με ομάδα που δεν είχε πάει ποτέ εκεί, και χωρίς δοκιμές – όλοι νόμιζαν ότι ήμασταν ανόητοι. Αλλά εμείς το τελειώσαμε δείχνοντας τους ότι είμαστε μια χαρά. Πετύχαμε αυτό που ήταν το πιο σημαντικό πράγμα!
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Dunlop στη νίκη του στο νησί του Μαν.

BMW Motorrad: Νομίζεις ότι υπήρχαν πολλοί αμφισβητίες, πριν έρθει η πρώτη νίκη στο North West 200 το Μάιο;

Dunlop: Ήξερα κατευθείαν ότι είχαμε κάτι καλό. Πήγαμε στο North West 200, χωρίς να έχω οδηγήσει ποτέ τη μοτοσικλέτα. Στήθηκα στην εκκίνηση και νίκησα στον κύριο αγώνα Superbike – παρόλο που στην πρώτη κούρσα έκανα ένα λάθος. Αμέσως, ήμασταν σε καλή θέση αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τότε πήγαμε στο ΤΤ και ήταν σκληρή δουλειά αλλά τα καταφέραμε. Κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε, εγώ κόλλησα με τη μοτοσικλέτα αμέσως και σκέφτηκα, ναι είναι καλή. Στους τωρινούς αγώνες στο ΤΤ φαίνονταν ότι είχες απόλυτα τον έλεγχο, διαβάζοντας τις πινακίδες από την ομάδα υποστήριξης και ελέγχοντας την ταχύτητά σου ανάλογα με ότι συνέβαινε γύρω σου;

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1939 και 2014: η BMW Motorrad νίκησε στο νησί του Μαν με αυτές τις δύο μοτοσικλέτες.

BMW Motorrad: Στους τωρινούς αγώνες στο ΤΤ φαίνονταν ότι είχες απόλυτα τον έλεγχο, διαβάζοντας τις πινακίδες από την ομάδα υποστήριξης και ελέγχοντας την ταχύτητά σου ανάλογα με ότι συνέβαινε γύρο σου;

Dunlop: Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, όποιον αγώνα άρχιζα, ανέβαζα το ρυθμό και στη συνέχεια τον μείωνα, τον ανέβαζα και τον μείωνα ξανά. Οδηγούσα έναν γρήγορο γύρο όταν χρειάζονταν πράγματι να το κάνω. Κατόπιν μείωνα ταχύτητα. Αυτό δούλεψε πράγματι καλά αυτή τη χρονιά.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Αυτή είναι πολύ υπερήφανη στιγμή για τη BMW Motorrad. »

Udo Mark

BMW Motorrad Motorsport Marketing

BMW Motorrad: Έχεις οδηγήσει πολλές σπορ μοτοσικλέτες. Για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες RR και HP4, πόσο καλή είναι η μοτοσικλέτα παραγωγής που αγόρασαν από την αντιπροσωπεία της BMW Motorrad;

Dunlop: Αυτές οι μοτοσικλέτες, με τις οποίες κερδίσαμε οδηγώντας στην κατηγορία μοτοσυκλετών παραγωγής είναι αυτές που πωλούνται από τις αντιπροσωπείες. Δεν έχουν γίνει πολλά επάνω τους και τις οδηγούμε στο ΤΤ τόσο γρήγορα όσο και τα Superbike. Είναι απλά ένα φανταστικό σετ – είναι γρήγορες και έχουν επάνω όλα τα νέα κόλπα. Το επίπεδο στην κατηγορία Superstock έχει ανέβει επειδή οι μοτοσικλέτες είναι τόσο καλές. Είναι απλά μοτοσυκλέτες παραγωγής και μπορείς να τις αγοράσεις στο μαγαζί αν θέλεις.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BMW Motorrad σε αγώνα σε δρόμο

Η BMW Motorrad UK ξεκίνησε τη συμμετοχή της σε αγώνες που διεξάγονται στο δρόμο το 2014 για να γιορτάσει την επέτειο 75 ετών από τη διάσημη νίκη του Meier, όπου οδηγούσε το εργοστασιακό Type 255 Kompressor και κέρδισε την πρώτη νίκη της BMW Motorrad σε αγώνα TΤ (Tourist Trophy). Για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, η BMW Motorrad UK έλαβε μέρος σε αγώνα δρόμου το 2014. Ενώνοντας τις δυνάμεις με την Hawk Racing, την ομάδα πίσω από τη συμμετοχή της Buildbase BMW Motorrad στους βρετανικούς αγώνες Superbike, και υποστηριζόμενη από την BMW Motorrad Motorsport, δημιουργήθηκε η BMW Motorrad / Hawk Racing. Οι ειδικοί από το Μόναχο βοήθησαν με την εμπειρία τους αλλά και με τεχνική υποστήριξη.

Για παράδειγμα, η BMW Motorrad Motorsport προμήθευσε τον κινητήρα Superbike για το RR του Dunlop. Ξεκινώντας με το North West 200 το Μάιο, ο Dunlop και η ομάδα κέρδισαν νίκες και στις δύο κατηγορίες, Superstock και Superbike, ως μέρος της πορείας τους για τους αγώνες ΤΤ στο νησί του Μαν. Στον αγώνα ΤΤ στο νησί του Μαν, η ομάδα BMW Motorrad / Hawk Racing προσέθεσε τώρα ακόμη τρεις θριάμβους TT στη συλλογή της. Με αυτό, η ομάδα έδειξε καθαρά τι μπορεί να κάνει η S 1000 RR της BMW σε αγώνα στο δρόμο. Ο 25-χρονος Dunlop έχει εξασφαλισμένη θέση στην ιστορία. Έχει ήδη ένα εντυπωσιακό σύνολο 11 νικών σε TT. Τρεις από τις οποίες επάνω σε BMW S 1000 RR. Επίσης έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που μπόρεσε να πετύχει τέσσερις νίκες TT σε δυο διαδοχικά έτη.

BMW Motorrad: Είσαι φιλόδοξος οδηγός. Τι σχεδιάζεις μετά το Ulster GP τον Αύγουστο;

Dunlop: Απλά παίρνω κάθε ημέρα όπως έρχεται. Δεν έχω μεγάλα σχέδια για να κάνω οτιδήποτε. Θέλω να κάνω τα δικά μου. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Δεν θα ήμουν σε αγώνες μοτοσικλετών αν δεν ένιωθα έντονη επιθυμία γι' αυτό. Δεν το κάνω απλά για να πάρω μέρος. Το κάνω για να νικήσω.
Σε ευχαριστώ Michael, και καλή τύχη!

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner