Ο πλεον πολυταλαντος μεταξυ των ριψοκινδυνων αναβατων.

Τα καλυτερα πλαγιασματα και κολπα του Chris Pfeiffer.

Μόλις εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο για τέταρτη φορά. Οι επιδείξεις του προκαλούσαν ταραχή. Ο Chris Pfeiffer είναι πλέον σύμβολο στο χώρο των ριψοκίνδυνων αναβατών. Έτσι δύσκολα προκαλεί έκπληξη ότι ο Tom Cruise ζήτησε από τον ριψοκίνδυνο αναβάτη μια προσωπική παράσταση.

Mission: Impossible? Ο Tom Cruise ζητά μια παράσταση.

Mission: Impossible? Ο Tom Cruise ζητά μια παράσταση.

Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του έργου "Mission: Impossible Ghost Protocol", ο Tom Cruise ζήτησε από τον Pfeiffer μια παράσταση. Ακόμη και ο Pfeiffer έμεινε έκπληκτος. "Η αποστολή μου ήταν να ζεστάνω τον κόσμο μέχρι ο Tom Cruise να πατήσει στο κόκκινο χαλί εμπρός από το κέντρο BMW Welt. Και αυτό ακριβώς έκανα. Όταν ο Tom με είδε να φορώ τον εξοπλισμό μου, με ρώτησε γιατί δεν ήμουν επάνω στη μοτοσικλέτα. Του εξήγησα την κατάσταση και είπε: "Όχι, θέλω να δω την παράστασή σου." "Έτσι άρπαξα την ευκαιρία," λέει ο Pfeiffer και προσθέτει: "Ήταν τόσο απρόσμενο – Ήμουν ήδη ευχαριστημένος να είμαι μέρος της πρεμιέρας, αλλά να μου ζητήσει προσωπικά ο Tom παράσταση ήταν απίστευτο."

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεστ δύναμης με μπάλα του γκολφ

Τεστ δύναμης με μπάλα του γκολφ

Αφού χτυπηθεί, μια μπάλα του γκολφ επιταχύνει από 0 έως 100km/h σε μόλις 0,25 ms (χιλιοστά του δευτερολέπτου). Μπορεί μια μοτοσικλέτα ή ένα αυτοκίνητο να έχει μια ισάξια ταχύτητα; Το Αυγουστο 2006, ο Hans-Joachim Stuck με BMW M5 και ο Pfeiffer με K 1200 R αποδέχθηκαν την πρόκληση στο BMW International Open στο Μόναχο. Ο αντίπαλός τους στη μπάλα του γκολφ: ο πρώην νικητής του Ryder Cup Ian Poulter.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Pfeiffer κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ζυρίχη.

Ο Pfeiffer κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ζυρίχη.

Το 2007, ο Pfeiffer επικράτησε επί 16 αντιπάλων με την F 800 και κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ακροβατικών Μοτοσικλέτας μπροστά σε 60.000 θεατές "Είναι απίστευτο πως οι συναγωνιζόμενοι εκτελούσαν τα κόλπα τους και τα ακροβατικά σε αυτή εδώ την αίθουσα," λέει ο Pfeiffer μετά την εκδήλωση στη Ζυρίχη.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα πρέπει να οδηγήσεις πάνω από αυτή τη γέφυρα.

Ήταν το όνειρό του για δέκα χρόνια. Το 2008, τελικά έγινε πραγματικότητα: ο Pfeiffer διέσχισε μια κρεμαστή γέφυρα στην Ιταλία με BMW G 450 X. Το πρωτοφανές σε αυτό το ακροβατικό: θα διέσχιζε τη γέφυρα επάνω στο τόξο ανάρτησης, πλάτους ενός μέτρου. Ο Pfeiffer είχε μόνο μία προσπάθεια. Ο φωτογράφος Bernhard Spottel κατέγραψε αυτή τη στιγμή.
"Αφού ξεκινήσεις, δεν υπάρχει επιστροφή – απλά θα πρέπει να συνεχίσεις να οδηγείς, διαφορετικά θα πέσεις στην άβυσσο. Αν δεν το καταλάβεις, αμέσως μετά με τη λέξη "ξεκίνα", είσαι σε θανάσιμο κίνδυνο," λέει ο Spottel. Ο Pfeiffer διαχειρίζεται αυτή την παράτολμη ενέργεια. Στο υψηλότερο σημείο της γέφυρας, είναι περίπου 20 m από το νερό. "Το να οδηγήσω επάνω στο τόξο της κρεμαστής γέφυρας ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα," λέει ο Pfeiffer μετά από το ριψοκίνδυνο ακροβατικό.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύπελλο ριψοκίνδυνων ακροβατικών στη Αυστρία.

Κύπελλο ριψοκίνδυνων ακροβατικών στη Αυστρία.

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά από ένα τραυματισμό ράχης, ο Chris επέστρεψε στην οδήγηση το 2008. Στην αυστριακή πόλη Roethis, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου ριψοκίνδυνου αναβάτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ακροβατικών Μοτοσικλέτας για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Pfeiffer ήταν πρώτος σε κάθε γύρο και συγκέντρωσε 200 πόντους στους ημιτελικούς και τον τελικό. Νίκησε τους ανταγωνιστές με τους απίστευτους 601 πόντους – σχεδόν 50 πόντους περισσότερους από τον δεύτερο Zoltan Angyal, με Kawasaki. "Είναι μεγάλη επιβεβαίωση το να είσαι πρώτος και στους τρεις γύρους," λέει ο Pfeiffer μετά τον αγώνα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρίτος παγκόσμιος τίτλος.

Τρίτος παγκόσμιος τίτλος.

Οι πιθανότητες για έναν τρίτο παγκόσμιο τίτλο στο Πρωτάθλημα Ακροβατικών Μοτοσικλέτας Κλειστού Χώρου το 2009 ήταν πολύ μικρές. Ο Pfeiffer έχασε την πρώτη ημέρα προπόνησης λόγω γρίπης. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, υπήρχε σκληρός συναγωνισμός. Στον πρώτο προκριματικό γύρο, ο Chris κατάφερε να είναι τρίτος. "Δεν αισθανόμουν σε φόρμα και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κατάφερα την τρίτη θέση," λέει ο Pfeiffer. Είχε αρκετά μεγαλύτερη επιτυχία στο δεύτερο προκριματικό γύρο, και κατάφερε να μπει στον τελικό. Αλλά στο δεύτερο στάδιο, έπεσε στο νούμερο "κύκλος με άγγιγμα στο έδαφος" – σούζα με το ένα χέρι που σκέφτηκε ο ίδιος ο Pfeiffer. Η πτώση του κόστισε πόντους. Όμως εντυπωσίασε τους κριτές με τα ακροβατικά του και κέρδισε τον αγώνα. "Όταν είδα γραμμένο το αποτέλεσμα, ήμουν πανευτυχής," λέει ο Pfeiffer μετά τη νίκη του.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς περιορισμό.

Χωρίς περιορισμό.

Το Σεπτέμβριο 2009, ο Chris έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα με την F 800 R: ο Pfeiffer εκτέλεσε τρομακτικές σούζες 19 ορόφους πάνω από το Μόναχο – στην οροφή του κτιρίου της BMW. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια θαυμαστές του από όλο τον κόσμο έχουν δει το βίντεο στο YouTube.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια νίκη για τον Pfeiffer και την BMW F 800 R.

Μια νίκη για τον Pfeiffer και την BMW F 800 R.

Τον Ιούνιο 2010, ο Chris υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του με F 800 R στο Γερμανικό Open Ακροβατικών Μοτοσικλέτας στην πίστα αγώνων Hockenheimring. "Ήμουν πολύ ικανοποιημένος που νίκησα. Μόνο οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου συμμετέχουν εδώ και παρουσιάζουν πολλά νέα και απίστευτα κόλπα," λέει ο Pfeiffer μετά τον αγώνα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ταχύτερα, ψηλότερα, μακρύτερα – ο Pfeiffer στο BMW Motorrad Days.

Από την πρώτη του σούζα μέχρι την τελευταία παράστασή του το 2015, ο Pfeiffer ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν στο BMW Motorrad Days.
Σούζες χωρίς χέρια, σήκωμα ή σταμάτημα στον μπροστινό τροχό – η παράσταση του Chris Pfeiffer, με τα αμέτρητα ακροβατικά και κόλπα, σου έκοβε την ανάσα και ήταν μία από τις ατραξιόν στο Garmisch-Partenkirchen.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα φιλί για τον ριψοκίνδυνο αναβάτη.

Ένα στοπ με σούζα για ένα φιλί. Το 2013, η Alena Gerber έδωσε στον Chris Pfeiffer ένα φιλί στο BMW Motorrad Days στο Garmisch-Partenkirchen. Το μανεκέν είναι παρουσιάστρια και οδηγεί η ίδια μοτοσικλέτα. Ως μεγάλη θαυμάστρια του Pfeiffer, ήταν πανευτυχής με το τρυφερό ακροβατικό.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner