Απo καθηγητης ριψοκινδυνος, αναβατης μυθος.

Ο Chris Pfeiffer και η επανάσταση των ακροβατικών με μοτοσικλέτα.

Ανύψωσε τα ακροβατικά με μοτοσικλέτα σε εντελώς νέα επίπεδα: ο Chris Pfeiffer προκαλούσε δέος στους θεατές με τα συγκλονιστικά κόλπα του και είναι το είδωλο για αμέτρητους αναβάτες ακροβατικών, που όλοι μοχθούν να γίνουν σαν αυτόν. Για δέκα χρόνια, ο Chris αγωνίστηκε με επιτυχία επάνω σε δύο τροχούς για την BMW Motorrad – αν και την περισσότερη ώρα μόνο σε έναν. Όλα ξεκίνησαν στον κήπο. Εδώ, ο Christian Pfeiffer πηδούσε πάνω από ρίζες δένδρων και έκανε σούζες γύρο από την έκταση των λαχανικών. Οι πρώτοι αγώνες δεν άργησαν. Σε ηλικία δέκα ετών, στήθηκε στη γραμμή εκκίνησης για τον πρώτο του αγώνα. Όταν ήταν 20, είχε ήδη 300 κύπελλα στο ράφι του. Και ακόμη δεν ήταν επαγγελματίας. Αντίθετα, σπούδασε για να γίνει καθηγητής στη γυμναστική και τη βιολογία. Μόλις πέρασε την πρώτη του εξέταση στο πανεπιστήμιο, άλλαξε γρήγορα τα σχέδιά του. Και έγινε ριψοκίνδυνος αναβάτης.

Πάνω από 33 άτομα.

Πάνω από 33 άτομα.

Τα ακροβατικά του δεν πέρασαν απαρατήρητα για πολύ, και έτσι πήρε την πρώτη του μεγάλη παράσταση στην Ολυμπιακή αίθουσα στο Μόναχο. Το 1996, έγινε επαγγελματίας. Ο Pfeiffer νίκησε στο Erzberg Rodeo τέσσερις φορές. Το 1997, κατάφερε ένα μακρύ άλμα πάνω από 33 άτομα ξαπλωμένα το ένα δίπλα στο άλλο – χωρίς ράμπα. Μεγάλος ενθουσιασμός για τους θαυμαστές του. Και για τον Chris επίσης.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλές και κακές στιγμές.

Καλές και κακές στιγμές.

Ο Chris Pfeiffer προπονούνταν σκληρά και έδινε τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παράσταση και αγώνα. Ακόμη και στην εκδήλωση Guinness World Records το 1999, όταν μια τεχνική δυσλειτουργία προκάλεσε πτώση στον Chris με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά. Μετά από αρκετές εγχειρήσεις και μακρόχρονη αποκατάσταση, στο τέλος γιόρτασε την επιστροφή του. Και κατόπιν: υποστηρίζοντας τον εαυτό του στο Erzberg Rodeo κόντρα στους ανταγωνιστές και νικώντας.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άνθρωπος της οικογένειας.

Άνθρωπος της οικογένειας.

Οι ικανότητες του Pfeiffer τον ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αμέτρητα ταξίδια του δεν τον εμπόδιζαν να βρίσκει χρόνο για την οικογένειά του. Έπαιζε τένις με τις κόρες του και δίδαξε τον γιο του να οδηγεί "γουρούνα".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αγώνας για τη δική του φωνή.

Το 2014, ο Chris Pfeiffer ήταν στην κορυφή της καριέρας του. Αλλά παρά το γεγονός ότι ήταν ο απόλυτος ειδικός τον τομέα του, υπήρχε στην άκρη πάντα ένα στοιχείο κινδύνου στη δουλειά του. Κατά τη διάρκεια προπόνησης, έπεσε και υπέστη ρήξη στο λάρυγγα και αρκετούς τραυματισμούς στο αντιβράχιο. Το αποτέλεσμα: πολλές εγχειρήσεις και λογοθεραπεία. Ο Chris βρέθηκε να μάχεται για να ξανακερδίσει τη φωνή του.
Το ατύχημα άλλαξε τον Chris. "Έμαθα να τα παίρνω εύκολα σε αυτόν τον τρελό, πολυτάραχο κόσμο," λέει ο 45-χρονος. Για κάποιο διάστημα σταμάτησε. Το 2015, ήταν πίσω στην F 800 R και έδωσε μια αξέχαστη παράσταση στο BMW Motorrad Days. Μετά από μερικές ακόμη παραστάσεις, ο οικογενειάρχης πήρε μια δύσκολη απόφαση.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρέμασε το κράνος του ριψοκίνδυνου αναβάτη.

Ο Pfeiffer είχε κάνει αρκετά. Μετά από 35 χρόνια – 20 από τα οποία ως επαγγελματίας – ο κάτοικος του Schongau ανακοίνωσε την απόσυρσή του στο Facebook. Όμως, παρά το ότι έτσι ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του, σημείωνε: "Αλλά ένα είναι βέβαιο, δεν θα σταματήσω να οδηγώ ποτέ μοτοσικλέτα, γιατί είναι η ζωή μου – πάντα θα είναι." Γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ με την F 800 R.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο προφιλ του στο Facebook external-link-arrow-slim

Μια μοντέρνα πολυτάλαντη.

Η F 800 R ένας σταθερά αναγνωρισμένος παίκτης στο τμήμα roadster της BMW Motorrad. Συνδυάζει ευελιξία, καθημερινή χρηστικότητα και χαρά δυναμικής οδήγησης σε μια συνολική σπορ συσκευασία. Και η ανανεωμένη F 800 R τα προχωρά όλα ένα βήμα πιο μπροστά.

Σχετικα με την F 800 R

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner