Χορoς στο ακροβατικo σχοινi.

Έναρξη του BMW Motorrad Days.

Όταν η Sarah Lezito κάνει ακροβατικά οδηγώντας, μοιάζει να χορεύει η μοτοσικλέτα της. Στην εκδήλωση BMW Motorrad Days, η Γαλλίδα κάνει την S 1000 R να χορεύει και παρουσιάζει με τη φήμη της ως καλύτερης γυναίκας αναβάτη ακροβατικών στον κόσμο έναν ακροβατικό "Χορό στον Δρόμο".

Προπόνηση νωρίς το πρωί: Η Sarah Lezito κάνει τη μοτοσικλέτα της να χορεύει.

Στην αρένα της εκδήλωσης γίνεται σιωπή όπως σε θέατρο όταν το φως σβήνει. Η κουρτίνα πέφτει και η Sarah Lezito βγαίνει στη σκηνή του BMW Motorrad Days στο Garmisch-Partenkirchen. Η εμφάνισή της συνοδεύεται από τον ήχο της S 1000 R, που σπάει τη σιωπή. Η 24-χρονη κάνει τη μοτοσικλέτα της να χορεύει κάτω από αυτήν – σαν να ήταν BMX, όχι BMW. Με τα παντιλίκια της, σχηματίζει τέλεια οχτάρια στην άσφαλτο, για να προετοιμαστεί για μια σειρά από τέλεια ακροβατικά νούμερα από το ρεπερτόριό της.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η S 1000 R ως μοτοσικλετα ακροβατικων.

Ακροβατική έκδοση της S 1000 R.

Η Sarah επέλεξε η ίδια την μοτοσυκλέτα της και είναι βέβαιη για την καταλληλότητα της στα ακροβατικά.

Ακροβατική έκδοση της S 1000 R.

Η νέα αναβάτης ακροβατικών της BMW Motorrad επέλεξε η ίδια την μοτοσυκλέτα της για τις επιδείξεις. “Βρίσκω την S 1000 R εκπληκτική και πρωτότυπη. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένη. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι ακριβώς στο στιλ μου και το ενισχύει." Η Sarah βρίσκει τη μοτοσυκλέτα σχετικά ελαφριά και εύκολη στην οδήγηση. Όμως έπρεπε να γίνουν αρκετές αλλαγές ώστε να μπορεί η 1000 R να εκτελεί ακροβατικά. Αρχικά η Sarah αντικατέστησε το γρανάζι έτσι ώστε να μπορεί να οδηγεί τη μοτοσικλέτα πολύ αργά για τεχνικά κόλπα. Αφαίρεσε τελείως τα φώτα και μετέφερε τα ηλεκτρονικά πίσω από το φέρινγκ. Το τροποποιημένο ρεζερβουάρ βοηθά τη Sarah στα ακροβατικά της και της επιτρέπει να εκτελεί ακόμη περισσότερα κόλπα. Αντικατέστησε το τιμόνι και τα μαρσπιέ. Επιπλέον στη μοτοσικλέτα τοποθετήθηκε φρένο πίσω τροχού που ενεργοποιείται με το χέρι.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γυναίκα ακροβάτης με δεξιότητες μηχανικού.

"Όταν καταστρέφω κάτι στη μοτοσυκλέτα μου, δεν θέλω να περιμένω για μηχανικό. Είμαι πολύ ανυπόμονη γι' αυτό", λέει η Sarah Lezito.

Γυναίκα ακροβάτης με δεξιότητες μηχανικού.

Η ίδια η Σάρα φτιάχνει πολλά επάνω στη μοτοσικλέτα της. Όμως είναι ευτυχής που ο καλύτερος φίλος της, ο Romain, την βοηθά και μάλιστα κατασκευάζει εξαρτήματα για την μοτοσικλέτα της. "Μερικές φορές, δεν έχω άλλη επιλογή από το να κάνω τα πράγματα μόνη μου. Όταν καταστρέφω κάτι στη μοτοσυκλέτα μου, δεν θέλω να περιμένω για μηχανικό. Είμαι πολύ ανυπόμονη γι' αυτό. Αλλά γενικά, είμαι πολύ χαρούμενη που ο Romain με βοηθά και μπορώ να μένω μακριά από τις μηχανολογικές εργασίες." Η Sarah δεν είναι υπερβολικά ευαίσθητη με τις μοτοσικλέτες της. Αν μια μηχανή θέλει να συμβαδίζει με αυτό το κορίτσι, πρέπει να είναι γερή. "Έχω ήδη καταστρέψει πολλές μοτοσικλέτες", λέει γελώντας, "αλλά συνήθως καταφέρνουμε να τις επισκευάσουμε."

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

προπονηση με τον Chris Pfeiffer

Η Sarah Lezito έχει ένα σπουδαίο πρότυπο: τον Chris Pfeiffer. Ως έφηβη, προσπάθησε να μιμηθεί τον αναβάτη ακροβατικών ήρωά της. "Ο Chris με ενέπνευσε. Σε ηλικία 14 χρόνων κατάφερα να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του σε μια από τις παραστάσεις του στη Γαλλία", θυμάται. "Είμαι υπερήφανη που βαδίζω στα βήματά του και ελπίζω ότι κάποια μέρα θα είμαι τόσο καλή όσο είναι αυτός. Έχει κάνει τόσα πολλά για το άθλημά μας. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και επίσης έχει τέλειο στιλ." Όταν ο Chris Pfeiffer ανακάλυψε ότι η Sarah Lezito θα μπορούσε να εκτελεί παραστάσεις ακροβατικών με μοτοσικλέτα για την BMW Motorrad, την κάλεσε αμέσως στο σπίτι του στη Βαυαρία. "Προπονηθήκαμε με τον δικό του τρόπο και του είπα για τα σχέδιά μου με την S 1000 R", λέει η Sarah. "Ήταν αρκετά έκπληκτος και ήθελε να προσαρμόσει την δική του F 800 σε μένα. Αλλά εγώ προτιμώ να τιθασεύω μια ισχυρή μοτοσυκλέτα από το να προσαρμόσω μία χωρίς αρκετή ιπποδύναμη. Είμαι συνηθισμένη με τέσσερις κυλίνδρους και δεν μπορώ να φανταστώ πιο κατάλληλη μοτοσικλέτα από την S 1000 R.”

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το στυλ της Sarah

Τελειοποιημένα κόλπα.

Η Sarah επινόησε το δικό της στιλ και τελειοποίησε τα νούμερά της.

Τελειοποιημένα κόλπα.

Παρά το ταλέντο της, η σκληρή δουλειά είναι που την ξεχωρίζει από τη μάζα των ταλαντούχων αναβατών ακροβατικών. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κορίτσια δεν μπορούν πάντα να ανταποκρίνονται όπως και τα αγόρια σε ιδιαίτερα απαιτητικά κόλπα. Αντίστοιχα, η Sarah δεν βασίζει τις δεξιότητές της σε ακροβατικά με μοτοσικλέτα σε ιδιαίτερα απαιτητικά κόλπα. "Δεν ανακάλυψα κόλπα, αλλά ανακάλυψα το στιλ μου. Κάνω τα δικά μου προσπαθώντας να τελειοποιώ κάθε μεμονωμένο νούμερο." Στη Sarah αρέσουν όλοι οι τρόποι πατήματος επάνω στο ρεζερβουάρ, τα παντιλίκια, και πάνω από όλα οι ανάποδες σούζες. "Θα μπορούσα να τις κάνω μέχρι να φθαρεί το φρένο του μπροστινού τροχού", λέει.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευελιξία και ελαφρότητα.

Κάθε κίνηση απεικονίζει την ευαισθησία της Sarah για τη μοτοσικλέτα.

Ευελιξία και ελαφρότητα.

Για να είναι σε καλή φόρμα για το χορό της στην κορυφή της μοτοσικλέτας, η Σάρα προπονείται σκληρά. "Πρέπει να εργάζομαι πολύ για την ευλυγισία μου. Χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να επεξεργαστώ τον τρόπο εξισορρόπησης και αν δεν επιμείνω, θα τον έχω χάσει ξανά πριν ακόμη τον εμπεδώσω. Αλλά βρίσκω νούμερα που απαιτούν αρκετά μεγάλη ελαστικότητα. Έτσι συνεχίζω τον δρόμο μου." Εκτός του ότι από την φύση της είναι αποφασιστική και συγκεντρωμένη, η Sarah έχει επίσης μεγάλο ταλέντο στην εκτέλεση ακροβατικών με τη μοτοσικλέτα. Αντιμετωπίζει τη μοτοσικλέτα της σαν να μην έχει βάρος. Κάθε κίνηση είναι τέλεια και απεικονίζει την ευαισθησία της για τη μοτοσικλέτα. Και το κοινό εντυπωσιάζεται από το "στιλ της Sarah".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χορεύοντας με τον ήχο του κινητήρα.

Η Sarah δεν χρειάζεται μουσική για την επίδειξή της "Χορός στον Δρόμο": "Η καλύτερη μουσική είναι ο ήχος του κινητήρα."

Χορεύοντας με τον ήχο του κινητήρα.

Η Sarah δεν χρειάζεται μουσική για τον χορό της. "Η καλύτερη μουσική είναι ο ήχος του κινητήρα. Θέλω να αντιλαμβάνομαι το 100% του. Οτιδήποτε άλλο μου αποσπά την προσοχή όταν προπονούμαι." Στην αρχή, και ενώ προετοιμάζεται για την προπόνηση, η Sarah θέλει να ακούει μουσική για να έρθει στην κατάλληλη διάθεση. Μετά υπάρχει μόνο αυτή και η μοτοσικλέτα – και η σιωπή. "Η S 1000 R έχει ωραίο ήχο. Δεν θέλω εξωτερικούς θορύβους να τον καλύπτουν." Έχει κρατήσει την αρχική εξάτμιση, και αυτός ο ήχος της αρκεί.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Προτιμώ να τιθασεύω μια ισχυρή μοτοσυκλέτα από το να προσαρμόσω μία χωρίς αρκετή ιπποδύναμη. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο κατάλληλη μοτοσικλέτα από την S 1000 R.”
»

Sarah Lezito

χορος στον Δρομο στο Garmisch-Partenkirchen

Ακριβώς στην ώρα της για το BMW Motorrad Days, η Sarah ολοκλήρωσε την προπόνησή της με την S 1000 R και παρουσιάζει μια καλοδουλεμένη παράσταση στην αρένα της εκδήλωσης. "Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη, ακόμη και η άσφαλτος είναι τέλεια. Προσδοκώ με μεγάλη λαχτάρα να παρουσιάσω εδώ μια παράσταση ακροβατικών με τη μοτοσικλέτα", λέει η Sarah και ξεκινά την επίδειξή της "Χορός στον Δρόμο" S 1000 R.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

S 1000 R

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.