Το Βερολινο ροκαρει σε ρυθμους boxer.

Μουσική, μοτοσικλέτες και η New Heritage στο φεστιβάλ Pure&Crafted.

Το μεταβιομηχανικό φόντο του παλιού ταχυδρομείου έγινε το κέντρο του Βερολίνου για ένα Σαββατοκύριακο, όπου 8.000 λάτρεις των τροποποιημένων και ιστορικών μοτοσικλετών συγκεντρώθηκαν για το φεστιβάλ Pure&Crafted, το οποίο έγινε sold out. Η βερολινέζικη σκηνή γιόρτασε τα «αγνά και χειροποίητα» προϊόντα στην πιο αγνή μορφή τους με τη μεταδοτική μουσική του Mando Diao και του συγκροτήματος Noel Gallagher's High Flying Birds. Συνεχίζεται... Ο εντυπωσιακός ήχος της καρδιάς των κινητήρων boxer αναμιγνύεται με την βροντερή και χαρακτηριστική φωνή του θρύλου της βρετανικής ποπ Noel Gallagher.

Στην ήπια καλοκαιρινή νύχτα γιορτάζουν μαζί, ροκάδες, φίλοι του rock and roll και του '60. Τα ακατέργαστα τούβλα του Postbahnhof στο Βερολίνο λάμπουν στο χρυσό φως των προβολέων, που φωτίζουν αυτές τις δύο ημέρες το νυχτερινό ουρανό του Βερολίνου.
Χωρίς όρια. Είναι η περίπτωση που χρησιμοποιείτε όλες τις αισθήσεις σας για να γευτείτε όλα όσα προσφέρονται από τον αστικό τρόπο ζωής στο πολιτιστικό χωνευτήρι. Και είναι μέρος του Zeitgeist (πνεύματος της εποχής) που ενώνει απλά μουσική, μοτοσικλέτες και ιστορία της μόδας με τον ατομικό τρόπο ζωής του σήμερα σε μοναδικό μείγμα.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάθε δίτροχο είναι μοναδικό.

Κάθε δίτροχο είναι μοναδικό.

Αυτό που παρουσίασε ο βελτιωτής για το φεστιβάλ Pure&Crafted μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τέχνη χωρίς ενδοιασμούς. Οι γίγαντες του χώρου, όπως η Krautmotors, η Nail Motors, η Urban Motor ή η Berham Customs ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να πάνε εγκαίρως στο φεστιβάλ με τα τελευταία διαμάντια τους. Αν αυτοί οι τύποι αγοράσουν καινούργια μοτοσικλέτα, τότε είναι απλώς θέμα χρόνου να μετατραπεί στη μοτοσικλέτα που ονειρεύεσαι. Πρώτα, θα αφαιρεθεί ό,τι δεν είναι απαραίτητο, για να μην χρειαστεί να επινοήσουμε ξανά τον τροχό. Δημιουργούνται μοτοσικλέτες που είναι πραγματικά μοναδικές. Πρόχειρα κατασκευασμένα αντικείμενα. Ή εξαιρετικά περιποιημένα αριστουργήματα που πρέπει να τοποθετηθούν μόνο σε έμπειρα χέρια.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γρατζουνισμένα χέρια και λερωμένα ρούχα.

Γρατζουνισμένα χέρια και λερωμένα ρούχα.

Για την αφελή παρατηρητή ένα άλυτο παζλ με 400 κομμάτια, για τον έμπειρο ειδικό ένα έργο τέχνης στα σκαριά: στην έναρξη του φεστιβάλ, όλα τα σπλάχνα της R 60/6 ήταν απλωμένα σε πάγκο εργασίας στο συνεργείο των φανατικών. Εκεί οι επαγγελματίες της BMW Motorrad συναρμολόγησαν τη θρυλική μοτοσικλέτα κομμάτι κομμάτι. Φιλόδοξοι ανάλογοι τρελαμένοι παρακολουθούσαν καθώς οι εμπειρογνώμονες ολοκλήρωναν το παζλ και τους ταλαιπωρούσαν με ερωτήσεις. Και όμως αυτή δεν ήταν η τελευταία ευκαιρία για το σκοπό αυτό. Η βασική δομή του συνεργείου αυτού ήταν το πρωτότυπο για τα μελλοντικά συνεργεία των αντιπροσωπειών της BMW Motorrad.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμβληματικά στιλ στην επικαιρότητα.

Εμβληματικά στιλ στην επικαιρότητα.

Μια συλλογή από εντυπωσιακές μοτοσικλέτες γύρω από το φορτηγό της BMW Motorrad μαγνήτιζε όλα τα βλέμματα. Εκπροσωπείται από το πιο πρόσφατο πρότζεκτ "Concept Lac Rose" (πρότυπη μοτοσικλέτα), μια σύγχρονη εκδοχή αγωνιστικής μοτοσικλέτας της δεκαετίας του ογδόντα, και την αυθεντική, με την οποία ο Βέλγος Gaston Rahier κέρδισε το Παρίσι-Ντακάρ το 1985. Μαζί τους ήταν συλλεκτικά κομμάτια με ένδοξα ονόματα. Για παράδειγμα η "The Cardinal", μια μοτοσικλέτα με ιστορική βαρύτητα, που ενσαρκώνει τέλεια το πνεύμα της μάρκας BMW Motorrad. Ή η "Beach Bitch" scrambler, της οποίας ο σχεδιασμός έγινε για πρώτη φορά επάνω στην άμμο – και καλεί σε άλλο είδος διακοπών στην παραλία με σκληρά ελαστικά με τακούνια και καθαρή εστίαση στις επιδόσεις. Και ενώ μία μοτοσικλέτα παρουσιάζονταν σε άριστη κατάσταση, μια άλλη έδειχνε τα χιλιόμετρα που είχε ταξιδέψει και κάθε ταξίδι που είχε ζήσει. Το γεγονός ότι η τέχνη της αναπαλαίωσής τους αποδίδει σωστά αποδείχθηκε από τις μοτοσικλέτες και καθαρά "μοτοσικλετιστικά" μετά από λίγες εβδομάδες στους ανοιξιάτικους αγώνες στο Glemseck 101.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετώντας σε σχηματισμό με τις R 25.

Πετώντας σε σχηματισμό με τις R 25.

Επιφωνήματα, δύσπιστες εκφράσεις, γνήσιες συγκινήσεις: το Motodrom, το παλιότερο κινητό αυτοκινητοδρόμιο με κάθετους τοίχους του κόσμου, προσέλκυσε το πλήθος σαν μαγνήτης στο φεστιβάλ Pure&Crafted. Οι παρουσιαστές στην εταιρεία του Donald Ganslmeier είναι σαν τους παλιούς σκληρούς τύπους που έχουν τελειοποιήσει την κάθετη οδήγηση ακριβείας. Οι οδηγοί του αυτοκινητοδρομίου ήταν αναμφισβήτητα το καλύτερο σημείο της παράστασης αψηφώντας επιδέξια τους νόμους της φύσης καθώς οδηγούσαν πλάι πλάι και σε σχηματισμό 3 ιστορικές BMW R 25 πάνω στον κάθετο τοίχο. Όποιος έβγαινε από το Motodrom βρισκόταν μπροστά στο διώροφο λεωφορείο του London Ace Cafe. Αυτή είναι η παμπ από όπου ξεκίνησε το κίνημα urban café racer με τον διαβόητο ατίθασο τρόπο ζωής του τη δεκαετία του 1950 και εξελίχθηκε σε παγκόσμια τάση χάρη στις ταινίες του Χόλιγουντ με ήρωες όπως ο Μάρλον Μπράντο.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καθαρος ηχος

Από τον Mando Diao στον Noel Gallagher.

Από τον Mando Diao στον Noel Gallagher.

Ο πυρήνας του Pure&Crafted ήταν ολοφάνερα η μουσική. Οι διάσημοι Mando Diao και ο θρύλος της βρετανικής ποπ Noel Gallagher και οι High Flying Birds του ρόκαραν με κέφι στην κεντρική σκηνή. Με άλλες υψηλής ποιότητας παραστάσεις από τον Tricky, που έφερε μαζί το πρότζεκτ του «Εξειδικευμένοι μηχανικοί», τους Band of Skulls ή τον Frank Carter & the Rattlesnakes, το φεστιβάλ ξεχώρισε για μια ακόμα φορά ως σημαντική ροκ εκδήλωση του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Βερολίνου. Οι ρυθμοί των ρόκερ μπερδεύονταν με τον καθαρό ήχο των παλιών κινητήρων Boxer σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό. Μουσική και μοτοσικλέτες έγιναν ένα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μουσική από χέρι στο Motodrom.

Μουσική από χέρι στο Motodrom.

Στη νέα Παρέλαση του Motodrom, οι επισκέπτες του φεστιβάλ άκουσαν τίμια, τραχιά μουσική χωρίς τη βοήθεια στούντιο ψηφιακής ηχογράφησης. Τα ιδιαίτερα συγκινητικά, γεμάτα συναίσθημα κομμάτια των τοπικών καλλιτεχνών δημιουργούσαν μια πετυχημένη αντίθεση με τους σωλήνες των μοτέρ μέσα στο Motodrom. Αυριανά αστέρια, όπως ο Lion O. King, η Laura Guidi, η Jana Berwig, οι Meinherz, ο Skinny Eric και οι Belly Bottom Blues Band και ο Σταθμός Sleepwalker ενθουσίασαν το κοινό με αληθινή, χειροποίητη, κυρίως γερμανική μουσική,

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

40 ετών και καθόλου ήσυχη.

40 ετών και καθόλου ήσυχη.

Αυτό το punk στυλ συνεπαίρνει στους ρυθμούς του εδω και τέσσερις δεκαετίες όλον τον κόσμο – και δεν έχει καν αρχίσει να ξεθωριάζει. Αυτοί οι φανατικοί του ροκ δεν ήταν μόνο σε θέση να χοροπηδάνε, αλλά και να δοκιμάζουν τις φωνητικές τους ικανότητες στο punk rock καραόκε. Και έκαναν πολλές εξατμίσεις να δείχνουν εντελώς άτονες μετά την παράστασή τους. Μια ζωντανή μπάντα υποστήριζε τους φιλόδοξους τραγουδιστές και αυτοσχεδίαζε τόσο ευέλικτα ώστε ακόμη και παραφωνίες γίνονταν δεκτές με κατανόηση. Και επειδή το κοινό απόλαυσε την παράσταση, όπως ακριβώς και οι ίδιοι οι ερμηνευτές, υπήρξε "και άλλο ... και άλλο" και η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκθεση κομματιών και gadget μοτοσικλέτας.

Έκθεση κομματιών και gadget μοτοσικλέτας.

Μια πλήρης δόση από τη New Heritage: Το εσωτερικό του ταχυδρομείου μετατράπηκε εύκολα σε παντοπωλείο στο φεστιβάλ Pure&Crafted. Η Blaumann Jeans μοιράστηκε ένα νέο στιλ με το κοινό σε 60 δευτερόλεπτα με τη βοήθεια ενός T-shirt με μεταξοτυπία. Φανταχτερές δερμάτινες μπότες, στιλάτες ζώνες, ωραία κοσμήματα: εδώ προσφέρονταν τα πιο αγαπημένα αντικείμενα και γκάτζετ για μοτοσικλετιστές. Ρουστίκ στοιχεία για να τα συνταιριάξουν με το δικό τους, προσωπικό στιλ. Αυτά τα παιδιά δεν χρειάζονται μοντέλα, χάρη στη μεγάλη τους αγάπη για τα πράγματα του παρελθόντος. Απλά ζουν την ατομικότητά τους, κάτι που ενίοτε μετατρέπει αυτούς τους ίδιους σε δημιουργούς τάσεων.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βαυαρική μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Βαυαρική μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Όποιος προτιμά την μπύρα με παραπάνω γεύση, αναπόφευκτα θα δοκιμάσει χειροποίητη μπύρα στις μέρες μας. Στις δεξαμενές πολλών ζυθοποιών, και εδώ και αρκετό καιρό, δεν ζυμώνονται μόνο παραδοσιακές μπύρες. Επειδή ο νόμος για την καθαρότητα της ζύμωσης δεν απαιτεί από τους ζυθοποιούς να παράγουν ένα μοναδικό είδος μπύρας, ο πειραματισμός είναι πλέον βασική αρχή σε πολλές ζυθοποιίες. Είναι φρουτώδης, αναπάντεχη, κάπως σαν την ελευθερία. Η BMW Motorrad συνέλαβε τη γεύση της ελευθερίας για τους μοτοσικλετιστές και με την Bavarian Engineered Beer προσφέρει έναν ιδιαίτερο γευστικό μεζέ. Και χωρίς περιστροφές (μόνο 0,5 τοις εκατό αλκοόλ), μια σπάνια περίπτωση στον τομέα της χειροποίητης μπύρας. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ Pure&Crafted δοκίμασαν τις πρώτες φιάλες και ξαφνιάστηκαν ευχάριστα. Για όποιον σκοπεύει να την απολαύσει σύντομα, για παράδειγμα στο Glemseck 101 έχουμε μια συμβουλή: Πίνεται πιο ευχάριστα όταν έχει δροσιστεί με το airflow της μοτοσικλέτας!

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καύσιμο για το σώμα.

Καύσιμο για το σώμα.

Ήταν σχεδόν σαν αγορά τροφίμων στο δρόμο. Υπήρχαν γαστρονομικές απολαύσεις σε κάθε γωνιά του χώρου εκδήλωσης. Λαχταριστό χοιρινό εδώ. Βιολογικά μπέργκερ σε μαύρο ψωμί εκεί. Γαλλικές μπόμπες με φρέσκα φρούτα, αυγά μάτια με σπιτικό χούμους, ψητές ντομάτες, σαλάτα και τραγανό ψωμί και σπιτικό μούσλι με γιαούρτι και μούρα εκεί. Οι καντίνες φαγητού και οι προσεκτικά διευθετημένοι πάγκοι είχαν να προσφέρουν τα πάντα, από υγιεινό φαγητό μέχρι fast food. Αφού έφαγαν, ο χορός συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλή σας ημέρα.

Καλή σας ημέρα.

Θα προτιμούσατε κλασικό κοντό κούρεμα, ξύρισμα με λεπίδα ή περιποίηση της γενειάδας; Το επάγγελμα του κουρέα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια φάση αναγέννησης. Επειδή το πρώτο μισό του 20ού αιώρα οι τακτικές επισκέψεις στον κουρέα επιβάλλονταν από την κοινωνία. Το κουρείο - ένα μέρος όπου οι άντρες μπορούν να συζητούν, να χαλαρώνουν ή να περιποιούνται τις γενειάδες τους. Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια στιγμή γαλήνης και χαλάρωσης στο κουρείο Oak und Mühle, στο φεστιβάλ Pure&Crafted. Ενώ ο κουρέας περιποιούνταν το κεφάλι του, ο κύριος ξεφύλλιζε το φρεσκοτυπωμένο περιοδικό TURNS της BMW Motorrad. Δίπλα, οι κυρίες στο Kreuzberg Double Studio αποκτούσαν ένα αυθεντικό ρετρό look, μαζί με ψηλό κότσο και μακιγιάζ στιλ σίξτις.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζεται; Συνεχίζεται.

Με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και μοναδική κληρονομιά-πολιτισμό, το φεστιβάλ Pure&Crafted έχει καθιερωθεί ως μια σταθερή παρουσία στο ημερολόγιο των θεαματικών εκδηλώσεων σε μια από τις πιο μοδάτες πόλεις στον κόσμο. Το Βερολίνο είναι ένα ζωντανό μουσείο της γερμανικής ιστορίας και καταφέρνει να συνδυάζει την ιστορία με τη νέα κουλτούρα.
Πού θα ταίριαζε καλύτερα το φεστιβάλ Pure&Crafted, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια; Και έτσι η απόφαση ήταν εύκολη: Η εκδήλωση θα επαναληφθεί το επόμενο καλοκαίρι. Στη ίδια πόλη, την ίδια ώρα. Λίγο πολύ. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες...
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner