"Μια ρουτινιερικη ημέρα σιγουρα δεν ειναι για μενα."

Συνεντευξη με τον βελτιωτη Hayden Roberts.

Ο Hayden Roberts ζει στο Long Beach, Καλιφόρνια. Εδώ, είναι συνιδρυτής του αναγνωρισμένου εργαστηρίου τροποποιήσεων Hell On Wheels MC. Από εδώ επίσης προέρχεται το όνομα για τον αγώνα ιστορικών μοτοσικλετών που διοργανώνει – σε όλο τον κόσμο. Γιατί όταν ο Hayden δεν πειράζει μοτοσικλέτες, οργανώνει αγώνες. Και επειδή υπάρχει πάντα μόνο ένα μεγάλο πάρτι, είναι γνωστός ως "Chief Party Planner". Ένας γεννημένος διασκεδαστής και εντελώς κολλημένος με τις μοτοσικλέτες – ένα θαυμάσιο μείγμα.

Hayden, γιατί είσαι τόσο γοητευμένος με τις μοτοσικλέτες;
Όταν ήμουν περίπου τριών ή τεσσάρων ετών, ο πατέρας μου με πήγε στο γκραν πρι στην Μεγάλη Βρετανία. Από τότε, έχω πρακτικά περάσει όλα τα Σαββατοκύριακα σε πίστες αγώνων. Ήταν οι ήχοι και οι μυρωδιές που με άρπαξαν περισσότερο και από την ίδια την πίστα. Όταν οδηγώ μοτοσικλέτες ο νους μου είναι εντελώς ελεύθερος – αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου πράγμα. Τότε είναι μόνο ο ήχος του κινητήρα και η αναζήτηση των καλύτερων διαδρομών. Από στροφή σε στροφή.
Τι έχετε σχεδιάσει για το μέλλον του Hell on Wheels MC;
Στο μέλλον, θέλουμε να ξεκινήσουμε και άλλες εκδηλώσεις στην Καλιφόρνια. Αυτό περιλαμβάνει χωμάτινη διαδρομή και ορεινή ανάβαση – με και χωρίς κουστούμι. Θέλουμε επίσης να βγούμε από την Αμερική και να οργανώσουμε αγώνες στην Ιαπωνία. Ίσως και στην Ευρώπη.
Γιατί σας ξέρουν ως "Chief Party Planner";
Δεν ξέρω ακριβώς. Αλλά όταν άρχιζα να οργανώνω αγώνες, έμοιαζαν με μεγάλο πάρτι. Ο συναγωνισμός ήταν περισσότερο στο βάθος. Όταν κάποιος εμφανίζεται φορώντας κράνος Βίκινγκς ή κουστούμι μπανάνα τότε έχει πλάκα.
Που θα ήθελες πραγματικά να ταξιδέψεις;
Έχω σχεδιάσει ένα ταξίδι στα Ιμαλάια για το Σεπτέμβριο. Εδώ στην Καλιφόρνια, ένα ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο Crest Highway στην περιοχή High Desert θα ήταν σίγουρα φανταστική εμπειρία. Εκεί έχει την τέλεια ισορροπία – με ελικοειδείς δρόμους που καταλήγουν σε μεγάλους ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους που εκτείνονται μέσα στην έρημο.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην πορεία του χρόνου, ένα πραγματικό εργαστήριο τροποποιήσεων προέρχεται από αυτό το πάθος για τις μοτοσικλέτες. Στο Hell On Wheels MC, οι εραστές ιστορικών μοτοσικλετών μπορούν να επισκευάσουν και να αναπαλαιώσουν τις μοτοσικλέτες τους, ή ακόμη να παραγγείλουν εντελώς καινούργιες τροποποιημένες μοτοσικλέτες.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο εργαστήριο τροποποιήσεων στην Καλιφόρνια, οι μοτοσικλέτες δεν είναι μόνο πράγματα για να τα "πειράζουν". Τα παιδιά του Hell on Wheels MC οργανώνουν αγώνες ιστορικών μοτοσικλετών εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτοί είναι πλέον ευρέως γνωστοί και είναι λιγότερο αγώνες συναγωνισμού και περισσότερο ένα μεγάλο πάρτι. Μέχρι τώρα οι εκδηλώσεις γίνονται μόνο στην Καλιφόρνια. Αλλά στο μέλλον σχεδιάζονται αγώνες στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ποιόν θα ήθελες να πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι;
Αρχικά έρχονται στο νου οι πραγματικά μεγάλοι όπως ο Agostini ή ο Kenny Roberts. Αλλά όταν το σκέφτομαι, δεν είμαι καθόλου καλός σε σύγκριση με αυτούς, έτσι πιθανότατα δεν θα ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Τουλάχιστον όχι και για τους δυο μας. Τότε έρχεται στο μυαλό μου η Joy Lewis – είναι κάποια που είναι έτοιμη για όλα. Αυτό είναι πάντα πιο διασκεδαστικό.
Πως είναι μια τέλεια ημέρα με ένα R nineT Scrambler;
Θα επέλεγα από το χάρτη μια μεικτή διαδρομή. Με φαράγγια, βουνά και αδιάβατα μονοπάτια. Και τότε θα βουτούσα αψήφιστα στην περιπέτεια – με έναν καλό φίλο και χωρίς πρόγραμμα.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπίθες πετάγονται στον αέρα στο διαφημιστικό γύρισμα για την Scrambler της BMW Motorrad στην Καλιφόρνια! Η Joy Lewis και ο Hayden Roberts έχουν ήδη συναντηθεί. Όταν εργάζονταν μαζί στα γυρίσματα και μετά ξανά μαζί, εκεί όπου ανήκουν. Τώρα τελευταία παντρεύτηκαν.
Η R nineT Scrambler σημαίνει ελευθερία, αντισυμβατικότητα και ατίθασος τρόπος ζωής. Σου ταιριάζει;
Δοκίμασα την τυπική "εννέα με πέντε" καθημερινή ρουτίνα, αλλά δεν μου πήγαινε. Τελικά, κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να βρει τι του ταιριάζει καλύτερα. Για μένα είναι να κάνω ότι θέλω όταν θέλω. Είναι πολύ απλή η περίπτωση να βρείς τα σημαντικά πράγματα στη ζωή, που σε κάνουν πραγματικά ευτυχή. Και όσο αυτό δεν είναι τα χρήματα, οτιδήποτε μπορεί να κατορθωθεί εύκολα.
Έχεις ένα σλόγκαν για τη ζωή;
Βρες τι αγαπάς και άφησέ το να σε σκοτώσει – Bukowski.
Τι σημαίνει για σένα προσωπικά η μοτοσικλέτα;
Να παίρνω το μακρύ δρόμο για το σπίτι.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ειλικρινές. Ατίθασο. Αερόψυκτο.

Νιώσε τον άνεμο, γείρε σε κάθε στροφή και ζήσε την εμπειρία ελευθερίας σε κάθε μέτρο που οδηγείς – το BMW R nineT Scrambler σε αφήνει να είσαι αυτό που είσαι. Σκληρό, ασύμβατο, και αντίθετο στα καθιερωμένα στάνταρ, πηγαίνει όπου θέλεις. Φτιαγμένο για αυτούς που θέλουν τη μοτοσικλέτα τους ανόθευτη, μινιμαλιστική και ασυμβίβαστη με κανόνες.

Για την R nine T Scrambler

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner