Απαθανατίζω

Μην χάνεις την εστίαση. Ακολούθησε τον δικό σου δρόμο. Συνέχισε μέχρι το τέλος. Δες τη ζωή σαν βόλτα με μοτοσικλέτα.

Ερευνητης

Υποθέτεις ότι τα έχεις δει ήδη όλα;

Υποθέτεις ότι τα έχεις δει ήδη όλα;

Σε καμία περίπτωση. Η ομορφιά είναι παντού – μόνο οι άνθρωποι δεν την βλέπουν. Γι' αυτό ακριβώς ταξιδεύω σε μέρη που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα έχουν ακούσει ποτέ. Με τα μάτια μου βλέπω εκατομμύρια πράγματα τα οποία αλλιώς θα παρέμεναν κρυμμένα. Φυσικά δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε μέρη σαν αυτά. Το οποίο είναι καλό, επειδή διαφορετικά δεν θα ήταν ιδιαίτερα. Αλλά δεν έχω ένα μάτι για κάθε εικόνα και έναν φακό για κάθε λήψη, αλλά ούτε και μια μοτοσικλέτα για κάθε έδαφος.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φακος

Το φεγγάρι είναι από τα λίγα μέρη που δεν μπορώ να φτάσω.

Το φεγγάρι είναι από τα λίγα μέρη που δεν μπορώ να φτάσω.

Αλλά εδώ είναι εξίσου ήσυχα και επίσης σχεδόν εξίσου έρημος. Σβήνω τον κινητήρα, βγάζω την κάμερα και επιλέγω το φακό. Με ένα τίναγμα του δαχτύλου μου, η στιγμή απαθανατίστηκε. Κλικ. Πότε ήταν το τελευταίο άτομο εδώ πριν από εμένα; Δεν έχει σημασία, εγώ έκανα τη δουλειά μου εδώ και τώρα μπορεί να έρθει και η υπόλοιπη ανθρωπότητα. Χωρίς το πολλών-ωρών-ταξίδι σε ανώμαλο έδαφος.

Έχω τραβήξει τις φωτογραφίες μου. Δεν υπάρχει πια τίποτε να με κρατά εδώ. Πρέπει να συνεχίσω, πρέπει να συνεχίσω. Γιατί πίσω από αυτόν τον βράχο, στη σκιά αυτού του λόφου ή στην άλλη πλευρά του ποταμού, το επόμενο θαύμα ήδη περιμένει να ανακαλυφθεί και να καταγραφεί αληθινά. Η κάμερά μου χάνεται στην τσάντα μου όπως η άγκυρα ενός πλοίου. Με μια στροφή του καρπού μου, είμαι ξανά σε κίνηση.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ελευθερωνω

Η άγονη γη φαίνεται τόσο μεγάλη που θα μπορούσα να οδηγώ και να βγάζω φωτογραφίες για χρόνια μέχρι το τέλος.

Η άγονη γη φαίνεται τόσο μεγάλη που θα μπορούσα να οδηγώ και να βγάζω φωτογραφίες για χρόνια μέχρι το τέλος.

Και αν δεν έπρεπε να τρώω, να πίνω ή να κοιμάμαι, θα μπορούσα να κάνω μόνο αυτό. Δεν είμαι σαν τους βράχους εδώ επάνω – μπορεί να έχω σπίτι, αλλά ποτέ δεν μένω για πολύ στο ίδιο μέρος. Για να είμαι σε θέση να δείχνω σε άλλους τις προοπτικές μου, θα πρέπει να είμαι σαν τον άνεμο που στροβιλίζεται γύρω από αυτούς τους βράχους: εδώ, εκεί, παντού και πουθενά ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο η δουλειά μου, είναι η ζωή μου. Βάζω το κράνος μου και συνεχίζω του ατελείωτο ταξίδι μου: σε νέο μέρος, νέα εικόνα, νέα μέρα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner