Ανθρωποι και τοποθεσιες

Επτά λόγοι για να οδηγήσεις την GS στη Μογγολία.

Οι κυνηγοί ταλέντων είναι ενθουσιασμένοι. Εξερεύνησαν τη Μογγολία και γνωρίζουν ακριβώς: Η τέλεια περιπέτεια GS εξαρτάται από εσένα, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχεις στο International GS Trophy 2018 ή αν σας οδηγεί η επιθυμία σας για την επόμενη περιπέτεια. Μπείτε στο πνεύμα του GS στην Κεντρική Ασία.

Οι χαλικόδρομοι είναι το έδαφός σου.

Οι χαλικόδρομοι είναι το έδαφός σου.

Ο άνεμος στο πρόσωπό σου, η σκόνη κάτω από τα πόδια σου: η Μογγολία είναι ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό για μια μεγάλη περιπέτειά με την GS σου. Ο συνδυασμός ερήμου και στέπας καθιστά τη χώρα μοναδική. Οι διαδρομές με χαλίκι και σκόνη θα είναι μεγάλη πρόκληση για εσένα. Θα πρέπει να διασχίσεις ποτάμια με τη μοτοσικλέτα σου και να αντιμετωπίσεις πολλές από τις δυσκολίες των ψηλών βουνών. Πέρασε με τη μηχανή σου από λιβάδια και βγες από λασπωμένα αυλάκια. Απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση κάθε δευτερόλεπτο. Μια γνήσια εμπειρία off-road.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα εκπληρώσεις καλά την αποστολή σου.

Θα εκπληρώσεις καλά την αποστολή σου.

Φαντάσου ότι οδηγείς τη μοτοσικλέτα σου στην πιο μακρινή γωνιά της γης: Θα διασχίσεις μονοπάτια με λύκους, αγριόγατες και άγρια άλογα που θα διακόπτουν τη μοναξιά σας. Γερακίνες και αετοί της στέπας πετούν στον ουρανό. Άγρια ομορφιά σε μια απέραντη χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία στο Βορρά και με την Κίνα στο Νότο. Η Μογγολία είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου. Ένας κόσμος με εντελώς ανοικτούς χώρους. Το ιδανικό έδαφος για τους αναβάτες της GS.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρκετός χώρος: τα άγρια άλογα κατοικούν στην αραιοκατοικημένη στέπα.

Θα ζήσεις μαγικές στιγμές.

Τα γιουρτ μοιάζουν με μουτζούρες από χρώμα στο άγονο τοπίο.

Θα ζήσεις μαγικές στιγμές.

Στη Νότια Μογγολία, η βλάστηση αραιώνει περισσότερο, καθώς πλησιάζεις στην έρημο Γκόμπι, την έκτη μεγαλύτερη στον πλανήτη. Εδώ χρειάζονται όλες οι οδηγικές σου ικανότητες καθώς η GS σου πατάει σε άμμο και χαλίκι. Με λίγη τύχη, θα δεις κάποιον αντικατοπτρισμό τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Στατιστικά, η Μογγολία έχει 260 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Μαγικές στιγμές στη Μογγολία. Χρωματιστοί σχηματισμοί βράχων και φυσικά εφέ χρωμάτων μεταμορφώνουν διαρκώς το τοπίο που θα ανακαλύψετε με τη μοτοσικλέτα σου.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Μογγόλοι είναι μοτοσικλετιστές.

Το μουσείο σιδηροδρόμων στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ εκθέτει παλιές ντηζελάμαξες.

Οι Μογγόλοι είναι μοτοσικλετιστές.

Δεν θα είσαι μόνος με τη μοτοσικλέτα σου στη Μογγολία. Τα άλογα και η ιπποδύναμη είναι εξίσου σημαντικά για τους Μογγόλους. Τα ρωσικά αντίγραφα παλιών BMW είναι άφθονα: οι ιππήλατες άμαξες χρησιμοποιούνται συχνά ως ταξί. Εάν θέλεις να ξεκουραστείς λίγο τη μηχανή σου, μπορείς να κάνεις μια βόλτα με sidecar για ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια. Οι μοτοσικλέτες πάντα παρουσιάζουν βλάβη στους ανώμαλους δρόμους της χώρας. Αλλά οι Μογγόλοι είναι αυθεντίες στους αυτοσχεδιασμούς. Πάντα βρίσκουν λύσεις και επαναφέρουν στη ζωή τις παλιές μοτοσικλέτες. Στη χώρα, οι μοτοσικλέτες με ένα κάθισμα χρησιμοποιούνται συνήθως για διαφορετικό σκοπό: τη βοσκή των προβάτων.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα λατρέψεις τη φιλοξενια τους.

Θα λατρέψεις τη φιλοξενια τους.

Στην περιπέτεια με την GS σου, θα συναντήσεις νομάδες που έζησαν ταπεινά και απλά επί πολλές γενιές. Μια φωτιά μέσα στο γιουρτ διατηρεί το νερό ζεστό όλη τη μέρα. Εάν επισκεφτείς τους φιλόξενους κατοίκους των στεπών, θα σε καλωσορίσουν με ένα φλιτζάνι τσάι και θα σου προσφέρουν την ταμπακιέρα. Ή θα σου δώσουν γάλα φοράδας που έχει υποστεί ζύμωση – το δροσιστικό, ανθρακούχο και ελαφρώς ξινό εθνικό ποτό της Μογγολίας.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το δυναμικό άγαλμα ιππέα του Τζένγκις Χαν φτάνει τα 30 μέτρα ύψος .

Είσαι ένας εξερευνητής.

Εντυπωσιακό κτίριο: το μοναστήρι Γκαντάν είναι ιερό στη Μογγολία.

Είσαι ένας εξερευνητής.

Ως αναβάτης της GS, είσαι πάντα σε διάθεση εξερεύνησης: ακολούθησε τα βήματα του Τζένγκις Χαν με τη μοτοσικλέτα σου. Πολλές τοποθεσίες και ιστορίες τον τιμούν. Το διεθνές αεροδρόμιο έχει το όνομά του. Πολλούς αιώνες μετά το θάνατό του, όλα τα παιδιά λέει ιστορίες γι' αυτόν. Ο Τζένγκις Χαν ένωσε τις φυλές των Μογγόλων σε μια μεγάλη αυτοκρατορία στα τέλη του δωδέκατου αιώνα. Στις αρχές του 13ου αιώνα, κατέκτησε μεγάλα τμήματα της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Κίνας με το ιππικό του. Ένα μνημειώδες άγαλμα ιππέα τον τιμά πενήντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Ο ιδανικός τόπος για ένα pit.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα λατρέψεις τις αντιθέσεις.

Ο βουδισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καθημερινή ζωή πολλών Μογγόλων.

Θα λατρέψεις τις αντιθέσεις.

Νύχτα και ημέρα: Διαφορές θερμοκρασίας άνω των 30 βαθμών Κελσίου μεταξύ ημέρας και νύχτας προκαλούν εσένα και τη μηχανή σου. Θα πρέπει να έχεις μαζί σου ζεστά ρούχα, ακόμη και το καλοκαίρι.
Αστική και αγροτική: Με σχεδόν 1,5 εκατ. κατοίκους, η πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ στεγάζει σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας. Οι άλλοι μισοί είναι γηγενείς των στεπών. Ζουν μαζί με τα ζώα τους και από αυτά, σε ταπεινά οικήματα και συνήθως διατηρούν τις παραδόσεις των νομάδων προγόνων τους.
Παραδοσιακή και μοντέρνα: ο Βούδας, ο Τζένγκις Χαν και οι νομάδες είναι οι παραδόσεις των Μογγόλων, ενός λαού με όλο και περισσότερη δίψα για εκπαίδευση. Η τηλεόραση, η ευμάρεια και η παγκοσμιοποίηση δημιουργούν υλικές ανάγκες σε μια χώρα που ακόμη χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μογγολική γραφή - ένας τόπος όπου πολλοί μιλούν ρώσικα ως δεύτερη γλώσσα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner