Ενας για ολους, ολοι για εναν.

"Θα σε βοηθήσω, αλλά εξακολουθά να θέλω να νικησω".

Δεν μπορείς να σηκώσεις μόνος σου μια μοτοσικλέτα 238 κιλών για να την περάσεις πάνω από ένα κορμό δένδρου. Και αυτό ήταν ακριβώς το θέμα. Οι ομάδες έπρεπε να αποδείξουν τι σημαίνει ομαδικό πνεύμα. Τραβώντας την GS σε ένα χωματόδρομο στην ανυπόφορη ζέστη. Αυτή η δοκιμασία έσπρωξε τις ομάδες στα όριά τους. Αλλά οι αναβάτες δεν τα παράτησαν και αντίθετα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να τραβήξουν τη βαριά φορτωμένη μοτοσυκλέτα στον γεμάτο λακκούβες δρόμο. Οι ακραίες δοκιμασίες που έζησαν οι αναβάτες στην Ταϊλάνδη τους έφεραν πιο κοντά. Έφτιαξαν μια κοινότητα και φιλίες που θα αντέξουν πέρα από την κοινή τους περιπέτεια. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από κάθε γωνιά της γης και συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Int. GS Trophy. Αλλά από την αρχή, αυτή η περιπέτεια enduro απολάμβανε μια εξαιρετικά υποστηρικτική ατμόσφαιρα.

Όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα, οι ομάδες βοήθησαν επίσης η μία την άλλη.
Οι ομάδες το απέδειξαν αυτό ξανά και ξανά σε όλα τα μακρά καθημερινά σκέλη και τις ειδικές δοκιμασίες. Τα μέλη της κάθε ομάδας δεν βοήθησαν μόνο το ένα το άλλο - όταν ήταν ο κόμπος στο χτένι, οι ομάδες βοήθησαν επίσης τις άλλες ομάδες. "Σε ένα ταξίδι είχαμε πάθει λάστιχο. Η γερμανική ομάδα μας βοήθησε να το επισκευάσουμε. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας, αλλά επέμεναν", είπε ο Oliver Twigg από την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας: "Υπήρχε ένα πνεύμα συντροφικότητας παρά τον ανταγωνισμό. Που έμοιαζε ως εξής: "Θα σε βοηθήσω, αλλά εξακολουθώ να θέλω να νικήσω".
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαθαίνοντας για το ομαδικό πνεύμα.

Ομάδα των Άλπεων

Μαθαίνοντας για το ομαδικό πνεύμα.

Μερικοί από τους αναβάτες είχαν ήδη συμμετάσχει στη δοκιμασία GS πριν το διεθνές GS Trophy. Σε αυτή τη διοργάνωση, αγωνίζονταν κυρίως μόνοι τους χωρίς να πρέπει να λαμβάνουν υπόψη άλλα μέλη της ομάδας. Αλλά για αυτήν την δοκιμασία enduro, οι αναβάτες ήρθαν ως ομάδα τριών ατόμων. Αυτό ήταν καινούργια εμπειρία για μερικούς από τους αναβάτες. "Στην αρχή δεν λειτουργήσαμε καλά μαζί. Αλλά μαθαίνοντας να λειτουργούμε ως ομάδα ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Ειδικά καθώς στο παρελθόν οδηγούσα πάντα μόνος μου", είπε ο Alfred Scheurer από την ομάδα των Άλπεων.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ταξιδεύοντας μαζί στην Ταϊλάνδη.

Η ομάδα της Κίνας ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη με μοτοσικλέτες μόνο για τη διοργάνωση.

Ταξιδεύοντας μαζί στην Ταϊλάνδη.

Προκειμένου να ανταγωνιστούν με επιτυχία ως ομάδα στο διεθνές GS Trophy, πολλοί αποφάσισαν να έρθουν σε επικοινωνία και να συναντηθούν πριν την εκδήλωση. Μερικοί, όπως η ομάδα της Κίνας, ακόμα οργάνωσαν το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη μαζί. "Αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με τις μοτοσικλέτες μας μαζί στην Ταϊλάνδη ως ομάδα. Σίγουρα δεν θέλαμε απλά να πάμε εκεί με το αεροπλάνο. Αυτό το ταξίδι μας βοήθησε να δυναμώσουμε ως ομάδα," είπε ο Liang Wen-Hao. Ο ομάδα της Κίνας χρειάστηκε συνολικά τέσσερις ημέρες για να ταξιδεύσει έως το Chiang Mai.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβάτες του GS από όλο τον κόσμο: συμμετέχοντες στο διεθνές GS Trophy 2016.

Η ομάδα των γυναικών που έγραψε ιστορία.

Κάτι έλειπε όλα τα προηγούμενα χρόνια από το International GS Trophy: γυναίκες αναβάτες GS. Αυτό άλλαξε το 2016. Η Stéphanie Bouisson από τη Γαλλία, η Amy Harburg από την Αυστραλία και η Morag Campbell από την Νότια Αφρική σχημάτισαν την πρώτη γυναικεία ομάδα του International GS Trophy. Παρόλο που οι γυναίκες αναβάτες ήταν σε ανταγωνισμό με τις άλλες ομάδες, υποστηρίχθηκαν ιδιαίτερα.
Για να εγκαταλείψουν ούτε συζήτηση.
"Τα παιδιά ήταν φανταστικά και έδειξαν την υποστήριξή τους σε όλες τις δράσεις. Μας ζητωκραύγαζαν και φώναζαν τα ονόματα μας", είπε η Morag Campbell στη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι γυναίκες αναβάτες απέδειξαν ότι έχουν ότι χρειάζεται σε αυτή την ανδροκρατούμενη εκδήλωση: επιδεξιότητα στην οδήγηση, ευελιξία και αντοχή. Για να εγκαταλείψουν ούτε συζήτηση. Ακόμη και όταν η ομάδα έπρεπε να σηκώσει μια GS 238 kg πάνω από έναν κορμό δένδρου ύψους 1,5 m.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
"Τα παιδιά ήταν φανταστικά και έδειξαν την υποστήριξή τους σε όλες τις δράσεις. »

Morag Campbell, διεθνής γυναικεία ομάδα

Πως ηταν το διεθνες GS Trophy για σενα;

Fernando Deneka από την ομάδα της Βραζιλίας:

Fernando Deneka από την ομάδα της Βραζιλίας:

"Παρόλο που η ομάδα της Βραζιλίας δεν είχε πολύ μεγάλη απόδοση, ήταν φανταστικό που συμμετείχαμε. Η Ταϊλάνδη είναι πανέμορφη, οι άνθρωποι ήταν πολύ ευγενικοί και η BMW R 1200 GS είναι εντυπωσιακή. Αυτή ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στη ζωή μου ".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cory Villeneuve από την ομάδα του Καναδά:

Cory Villeneuve από την ομάδα του Καναδά:

"Ξεπέρασε όλες μου τις προσδοκίες. Ήταν πραγματικά σπουδαία και το διασκεδάσαμε πολύ. Όλα ήταν τέλεια. Η BMW Motorrad έκανε σπουδαία δουλειά και εγώ απόλαυσα το GS Trophy πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Jan Zlabek από την ομάδα CEEU:

Jan Zlabek από την ομάδα CEEU:

"Διασκεδάζαμε πολύ στις διάφορες διαδρομές. Απολαμβάναμε πραγματικά τη θέα και τους ανθρώπους. Έπρεπε να οδηγούμε αρκετά και ήμασταν απασχολημένοι σχεδιάζοντας, συζητώντας, τρώγοντας και ελέγχοντας τα αποτελέσματα – στην πραγματικότητα δεν έχεις πολύ χρόνο στο GS Trophy".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Sébastien Saphores από την ομάδα της Γαλλίας:

Sébastien Saphores από την ομάδα της Γαλλίας:

"Ήταν μια τέλεια εμπειρία. Ήταν ιδιαίτερα εκπληκτικό να διασχίσουμε το ποτάμι με τη μοτοσικλέτα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε στη Γαλλία, γιατί εκεί δεν επιτρέπεται".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Leoncio Reynoso Sosa από την ομάδα του Μεξικού:

Leoncio Reynoso Sosa από την ομάδα του Μεξικού:

"Η εκδήλωση με την BMW Motorrad ήταν εξαιρετική. Είμαι μόλις 18 ετών, αλλά θα την θυμάμαι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Θα ήθελα να το ξανακάνω αν μπορέσω".

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner