Εντυπωσιασμενοι απο τη Χωρα του Χαμογελου.

Ελικοειδείς ανώμαλες διαδρομές, ορεινοί δρόμοι και απότομες φουρκέτες.

Οι οδηγοί στο διεθνές BMW Motorrad GS Trophy έπρεπε να θέσουν τις ικανότητές τους σε δοκιμασία. Το τοπίο του Χρυσού Τριγώνου της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου συναντιούνται τα σύνορα της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας και του Λάος, αποτελείται από μια σειρά δύσκολες διαδρομές.

Απο το Chiang Dao στα πιο ομορφα μερη της Ταϊλανδης.

Από το Chiang Dao, οι ομάδες κινήθηκαν προς Lamphun, Mae Sariang, Mae Hong Son και Pai. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι αναβάτες μπόρεσαν να ζήσουν απίστευτες εικόνες – μονοπάτια αιώνων, ανέγγιχτες ορεινές περιοχές και ζούγκλες.
"Είμ
αι υπερήφανος που το GS Trophy έλαβε χώρα στη νοτιοανατολική Ασία και ότι ήμασταν σε θέση να δείξουμε αυτή τη μαγευτική περιοχή σε αναβάτες από όλο τον κόσμο," είπε ο Heiner Faust, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην BMW Motorrad.
Η Ταϊλάνδη ήταν το ιδανικό μέρος για την έκτη διοργάνωση του Int. GS Trophy. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν εντυπωσιασμένοι μόνο από τις εξαιρετικές διαδρομές, αλλά και από την συναρπαστική κουλτούρα και τους ανθρώπους.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Το GS Trophy είναι μια απίστευτη εμπειρία σε μια απίστευτη χώρα. »

Stéphanie Bouisson, διεθνής γυναικεία ομάδα

Αστέρι σε δύο τροχούς.

Στη θέση του οδηγού μιας GS.

Αστέρι σε δύο τροχούς.

Η μήκους 1.400 km διαδρομή οδήγησε τις ομάδες μέσα από μαγευτικές φυσικές περιοχές και διάφορα σημεία που προσφέρουν πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα. Οι αναβάτες και οι μοτοσικλέτες τους γίνονταν δεκτοί με ανοιχτές αγκαλιές παντού όπου πήγαν. Τα παιδιά συχνά έτρεχαν μέχρι τις μοτοσικλέτες για να δουν από πιο κοντά τις τεράστιες μοτοσικλέτες περιπέτειας.

Η γυναικεία ομάδα προκάλεσε πολλά βλέμματα έκπληξης. "Όταν οι ντόπιοι αντιλαμβάνονταν ότι είμαστε γυναίκες, ενθουσιάζονταν εντελώς", αφηγήθηκε η Amy Harburg από την Αυστραλία.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάγκη για λίγη δροσιά.

Με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς, αρκετοί αναβάτες βουτούν στο νερό για να δροσιστούν.

Ανάγκη για λίγη δροσιά.

Στην εκκίνηση του διεθνούς GS Trophy, ο καιρός έκανε δύσκολη τη ζωή των ομάδων. Οι διαδρομές έπρεπε να αλλάξουν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Αλλά την επόμενη μέρα, οι καταιγίδες χαλάρωσαν και οι ομάδες ολοκλήρωσαν τις ειδικές δοκιμασίες με λαμπρό ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν έως 30 βαθμούς με υψηλή υγρασία. Κανείς δεν εξεπλάγη όταν ολόκληρη η ιαπωνική ομάδα βούτηξε αμέσως σε ένα ρυάκι με όλον τον εξοπλισμό για να δροσιστεί.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοι αριστερα: κυκλοφορια στην Ταϊλανδη.

Οι αναβάτες του GS έπρεπε πρώτα να συνηθίσουν στην οδική κυκλοφορία στην Ταϊλάνδη. Εκεί οδηγούν στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Όλη η φασαρία στους δρόμους ήταν επίσης νέα για τους αναβάτες.
Τρίκυκλα, αγροτικά και σκούτερ.
Ολόκληρες οικογένειες επάνω σε μικρά σκούτερ, τρίκυκλα και αγροτικά που ξεχειλίζουν από ανθρώπους και αποσκευές, όλοι κατάφερναν να περάσουν μέσα από τους στενούς δρόμους.
Υπήρχαν πολύ λίγα αυτοκίνητα στους δρόμους της Ταϊλάνδης. "Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα εδώ, μόνο μοτοσικλέτες και σκούτερ. Είναι απίθανο", λέει ο Dennis Godwin από την ομάδα των ΗΠΑ.
+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παντα φιλικοι

Η Ταϊλάνδη ονομάζεται επίσης η "χώρα του χαμόγελου". Και δικαίως. Οι ντόπιοι είναι γνωστοί για την φιλοξενία τους. Οι συμμετέχοντες επίσης έζησαν αυτή τη φιλικότητα από πρώτο χέρι. "Οι ντόπιοι είναι απίθανοι. Είναι πράγματι ευτυχείς όταν τους χαιρετώ στα ταϊλανδικά," ανέφερε η Stéphanie Bouisson από τη Γαλλία.

Βουδιστικοί ναοί, ψαροχώρια και ζούγκλες.

Τα καθημερινά σκέλη οδήγησαν τους αναβάτες μέσα από ζούγκλες, βουνά και μεγάλους ορυζώνες. Οι ομάδες είδαν επίσης βουδιστικούς ναούς και ψαροχώρια και παραδοσιακά χωριά με σπίτια επάνω σε στύλους.

Κατά τη διάρκεια της επταήμερης περιοδείας, οι αναβάτες είδαν συχνά από κοντά ελέφαντες, βουβάλια, κοκόρια, πάπιες και χοίρους. "Είναι πολύ ιδιαίτερο να μπορείς να βλέπεις ελέφαντες στην άγρια φύση. Οι διαδρομές μας οδήγησαν βαθιά στις αγροτικές περιοχές της Ταϊλάνδης, μακριά από τους δρόμους, ακόμη και από μονοπάτια πεζοπορίας. Ήταν απίστευτο να μπορείς να δεις κάτι τέτοιο," είπε ο Gaston Quiroga από την Αργεντινή.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner