Παγοθραυστικοι τροχοι.

Ο Robert Gull και η S 1000 XR σε ειδική αποστολή.

Χιονισμένο τοπίο, παγωμένες λίμνες – κοιτάζοντας μακριά στον ορίζοντα, μπορείς να δεις την αναπνοή σου να παγώνει. Η Λαπωνία δείχνει την πιο κρύα αλλά και πιο όμορφη πλευρά της. Αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό σήμερα: γιατί δεν ακούγονται μόνο τα γρυλίσματα των λύκων – γρυλίζει και ο κινητήρας της S 1000 XR. Μέσα σε αυτό το χειμωνιάτικο φόντο, ο Robert Gull ξεκινά ένα μοναδικό εγχείρημα: θρυμματισμένο πάγο φτιαγμένο από μοτοσυκλέτες

Κοντά στην επαρχία Kilpisjärvi, το σχεδόν ερημικό τοπίο μοιάζει σαν από παραμύθι. Στρώματα πάγου σε αρκετά μέτρα βάθος μέσα στις λίμνες και το χιόνι όσο βλέπει το μάτι. Σε δέκα βαθμούς υπό το μηδέν, η αναπνοή σου παγώνει, αλλά όχι μόνο λόγω της παγωνιάς αυτής της χιονισμένης αβύσσου. Επειδή μαζί με το λυκόφως δημιουργείται ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα – δεν απαιτούνται τεχνητά βοηθήματα. Τα εκθαμβωτικά φώτα του βορρά χορεύουν με το ρυθμό του πάγου που σπάζει σε όλη την έκταση του σκοτεινού νυχτερινού ουρανού. Εδώ είναι που ο παγωμένος αέρας συναντά τον καυτό κινητήρα της S 1000 XR.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Εάν η μοτοσικλέτα μου και εγώ θα πρέπει να είμαστε στη γραμμή εκκίνησης, ο πατέρας μου θα φροντίσει να είμαστε έτοιμοι. »

Robert Gull

Το τσουχτερό κρύο συναντά τον καυτό κινητήρα.

Το τσουχτερό κρύο συναντά τον καυτό κινητήρα.

Χιόνι, πάγος και μοτοσικλέτες – ο Robert Gull δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάτι καλύτερο. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για την ταχύτερη σούζα σε πάγο έχει έρθει στη Λαπωνία για να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση: θρυμματισμένο πάγο φτιαγμένο από μοτοσικλέτα. Ο Robert έκανε ευχαρίστως αυτό το 19 ωρών ταξίδι με αυτοκίνητο για χάρη αυτού του εγχειρήματος. Ήταν ακόμη και ευπρόσδεκτο, επειδή αυτή την εποχή δεν μπορεί να προπονείται στη γνωστή του λίμνη στον τόπο του. Το στρώμα πάγου δεν είναι αρκετά παχύ. Ακόμη και όταν τα ταξίδια με μοτοσικλέτα ακυρώνονται, ο πατέρας του Robert είναι πάντα εκεί για να υποστηρίξει τον γιο του. Η αποστολή του θρυμματισμένου πάγου δεν αποτελεί εξαίρεση.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και οι δύο έχουν περάσει εδώ 40 ώρες στο εργαστήριο. Τα 500 ειδικά κατασκευασμένα καρφιά τοποθετήθηκαν προσεκτικά στα ελαστικά της μοτοσικλέτας. Το να βοηθήσουν τον Robert να διασχίσει με ασφάλεια την παγωμένη λίμνη δεν είναι η μοναδική προσφορά τους – σήμερα έχουν πολύ μεγαλύτερο έργο. Έτσι, στο ταξίδι για το Klipisjärvi, ο Robert έχει μαζί του ολόκληρη την ομάδα του. "Έχω μια φανταστική ομάδα – επειδή είναι η οικογένειά μου". Η μητέρα του είναι εκεί για συναισθηματική υποστήριξη και στηρίζει τον Robert σε κάθε του εγχείρημα. Ο Anders Gull, ο πατέρας του, είναι ο προσωπικός μηχανικός της μοτοσικλέτας του. Μαζί, ο Robert και ο πατέρας του, μαστορεύουν τις μοτοσικλέτες τους σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Εάν θα πρέπει να είμαι στη γραμμή εκκίνησης με τη μοτοσικλέτα μου, ο πατέρας μου θα έχει φροντίσει να είμαστε έτοιμοι.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παγωμένο pit stop.

Παγωμένο pit stop.

Όσοι σκέφτονται θρυμματισμένο πάγο σκέφτονται και ένα κρύο κοκτέιλ. Αλλά τι αξίζει ένα κοκτέιλ χωρίς την ατμόσφαιρα ενός μπαρ; Σε δέκα βαθμούς υπό το μηδέν, είναι εύκολο να βρεθούν παχιά στρώματα πάγου. Και το καλύτερο από όλα: δεν είναι μόνο εντυπωσιακά στη φυσική τους μορφή. Αν κοπούν με αλυσοπρίονο σε κομμάτια και τοποθετηθούν το ένα επάνω στο άλλο: ένα μπαρ από πάγο στη μέση του έρημου τοπίου της Λαπωνίας ολοκληρώνει το φόντο της κινηματογράφησης. Δεν θα ολοκληρωθεί εδώ μόνο η αποστολή του Robert. Εδώ θα λάβει χώρα η κορύφωση της ταινίας.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
Το παρελθόν είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, που φέρνει λίγη κομψότητα στον σημερινό κόσμο. »

Sébastien Chirpaz

Αποστολή παγάκια.

Αποστολή παγάκια.

"Διάβασα το σενάριο και σκέφτηκα: τι τρελή αλλά λαμπρή ιδέα!" Πριν ο Ρόμπερτ κατεβάσει τη ζελατίνα του κράνους του και πάρει βαθιά ανάσα, συγκεντρώνει τις σκέψεις του. Έχουν αυτός και η S 1000 XR ότι χρειάζεται για να φτιάξουν θρυμματισμένο πάγο; Βάζει ταχύτητα. Ο Robert δεν έχει μόνο τα θαυμάσια φώτα του βορρά στη ζελατίνα του κράνους του. Αυτή τη φορά, μια ιδιαίτερη κορύφωση τον περιμένει στον τερματισμό: το μπαρ από πάγο. Το μοναδικό σκηνικό και το κρυστάλλινο κοκτέιλ μπαρ θα γιορτάζονταν με λαμπρό φινάλε αυτό το βράδυ: με θρυμματισμένο πάγο φτιαγμένο από μοτοσικλέτα.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τώρα ο Ρόμπερτ μπορεί να δείξει πόση φινέτσα διαθέτει επάνω στη μοτοσυκλέτα του – η δοκιμασία του είναι να γεμίσει δύο ποτήρια κοκτέιλ με θρυμματισμένο πάγο. Η μοναδική του βοήθεια είναι τα καρφιά στον πίσω τροχό της S 1000 XR. Το μυστικό της επιτυχίας: η σωστή γωνία. Επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εκτοξευθεί ο σπασμένος πάγος απευθείας μέσα στα ποτήρια. Τα μάτια ολόκληρης της ομάδας επικεντρώνονται με προσμονή στον Ρόμπερτ. Θα μπορέσουν να απολαύσουν το κοκτέιλ με τον θρυμματισμένο πάγο από μοτοσικλέτα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα;

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακόμη μία φορά ο Robert διακόπτει τη σιωπή του ειδυλλιακού τοπίου. Ανάβει τη μηχανή. Τέρμα γκάζι. Σβήνει τη μηχανή. Μια γρήγορη και με αγωνία ματιά επάνω από τον ώμο του: το πέτυχε. Τα ποτήρια του κοκτέιλ είναι γεμάτα με θρυμματισμένο πάγο. Μετά από αυτή την έκρηξη αδρεναλίνης, ένα παγωμένο κοκτέιλ μπύρας είναι ακριβώς ότι χρειάζεται παρά τις πολικές θερμοκρασίες. Τα ποτήρια με τον θρυμματισμένο πάγο στο μπαρ γεμίζουν με βαυαρική μπύρα. Παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του Ρόμπερτ, η μπύρα είναι φυσικά χωρίς αλκοόλ: "Πιείτε και οδηγήστε – μόνο χωρίς αλκοόλ". Και σε αυτό το πνεύμα, χαρούμενα Χριστούγεννα και χαμόγελα!

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ιστορίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner