Αυξανοντας τις επιδοσεις.

Η πρώτη βόλτα με την HP2 Enduro.

Erzbergrodeo, Baja California, GCC - το πρώτο μοντέλο της σειράς HP αποστέλλεται από τη BMW Motorrad κατευθείαν στο σημείο όπου ανήκει. Όμως, την ίδια στιγμή, είναι και το σήμα εκκίνησης για κάτι εντελώς νέο.  

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πρώτη μοτοσικλέτα της σειράς HP βασίζεται στο GS. Η εξαιρετική Boxer έκανε την διαδρομή της επιτυχώς. Η φήμη της street μοτοσικλέτας που μπορεί επίσης να βρεθεί εκτός δρόμου ήταν πολύ καλή. Όλη η εμπειρία που συγκέντρωσε η BMW Motorrad με την GS στον offroad  και σε αγώνες όπως το Παρίσι-Ντακάρ εισέρχονται τώρα σε ένα νέο project: η HP2 Enduro. HP σημαίνει High Performance, το 2 αντιπροσωπεύει τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα Boxer, το Enduro είναι αυτονόητο. Το 2005, η μοτοσικλέτα που κατασκευάστηκε στο Βερολίνο εισήλθε στην αγορά - και έτσι έγινε τάση.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«
175 χιλιόμετρα την ώρα μέσα στο χώμα προκαλούν την κραυγή του κινητήρα. Όποιος οδηγεί πίσω από αυτούς τρώει την σκόνη τους. »

Berthold Hauser

Δικυλινδρος boxer κινητηρας

105
HP (77 kW) στις 7.000 σ.α.λ.
1.170
ccm κυβισμός
115
Nm / ροπή
196.5
kg βάρος με υγρά
Ελαιο-υδρόψυκτος, τετράχρονος, 2-κύλινδρος boxer κινητήρας

Τόσο εύκολο όσο ήταν στη δεκαετία του ογδόντα.

Τόσο εύκολο όσο ήταν στη δεκαετία του ογδόντα.

Από τεχνική άποψη, η Enduro HP2 βασίζεται στην R 1200 GS. Με αυτή τη βάση, είναι χωρίς συμβιβασμούς, έτοιμη για offroad αγώνες: ελαφρύτερη και πιο ευκίνητη. Για να εξελιχθεί σε μία καθαρόαιμη off-road μοτοσικλέτα, έπρεπε να μειωθεί πολύ το βάρος, κάνοντας την HP2 Enduro μόλις 196,5 κιλά . Αυτό αντιστοιχεί στον σαφέστερο στόχο: την δημιουργία μίας Enduro που ενώνει τη δεκαετία του ογδόντα με την απόδοση και την τεχνολογία του σήμερα. Δεν υπάρχουν προδιαγραφές και περιορισμοί. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που παραμένει συνεπές: Υψηλή απόδοση. 105 ίπποι, ανάποδo πιρούνι ,σύστημα paralever. Μια μοτοσικλέτα για εκείνους που σκίζουν το δρόμο τους- αφήνοντας μόνο ένα σύννεφο σκόνης στο πέρασμά τους.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Enduro 2

Σκληρή πρακτική δοκιμασία.

Σκληρή πρακτική δοκιμασία.

Όταν δοκιμάζεται η ομάδα του project manager Markus Theobald, ο ανταγωνισμός και οι πελάτες εκπλήσσονται. Με δυναμισμό στο μέγιστο που αναδύεται από τον κινητήρα και συνεχίζει με κάθε λεπτομέρεια. Εξίσου ακραία όπως η ίδια η HP2 Enduro είναι και η επιτάχυνση κάτω από την οποία δοκιμάζεται. Στα γερμανικά πρωταθλήματα cross-country (GCC), επιδεικνύει τις ικανότητές της off-road εξίσου στη φημισμένη κούρσα  Baja California dessert και στο Austrian Erzberg rodeo. Το τελευταίο θεωρείται ένας από τους σκληρότερους αγώνες Enduro στον κόσμο και ένας χώρος για ταλαντούχους offroad μοτοσικλετιστές. Τέτοιοι μοτοσικλετιστές είναι οι Simo Kirssi, ο Jimmy Lewis και ο Chris Pfeiffer, οι οποίοι θα δοκιμάσουν για άλλη μια φορά την HP2 Enduro στο Erzberg.

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αισθήσεις στο Erzberg.

Ο Berthold Hauser συμμετέχει ως προπονητής μοτοσικλετιστών και οι μοτοσικλετιστές του δημιουργούν διαφάρα συναισθήματα στο Erzberg rodeo. Το 2006, ο Simo Kirssi κυριαρχεί στον Iron Road με την HP2 Enduro και επαναλαμβάνει τις επιδόσεις που είχε πραγματοποιήσει το 2007. "Όλοι ήταν έκπληκτοι με το πόση δύναμη μπορεί να συγκεντρωθεί από τις boxer μοτοσικλέτες ", αναφέρει ο Berthold Hauser. "Η HP2 Enduro μας εξέπληξε περισσότερο με την ικανότητά της να ανεβαίνει στις απότομες πλαγιές με τέτοια έλξη ,που είπαμε όλοι: Αυτό είναι απίστευτο"

+ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατάλληλες μοτοσικλέτες.

spinner